Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Gyere haza fiatal, kapsz kiflit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy gondoltam, ma valami kedves, optimista, jövőbe tekintő cikket írok. Akkor is, ha ezért fel kell túrnom az agyamat, az összes ismerősöm ismerősének az ismerősét és a teljes médiát. Mivel bulvárban nem vagyok túl jó (kicsit sem, de szeretek álszerénykedni), ezért Zimány Linda kutyájának bal fülén elhelyezkedő barna pöttyön ücsörgő cukimuki bolha édi kis lábujjáról nem fogok írni. Akkor sem, ha pucsít. Sőt, ha egyszerre pucsít az általam csak névről ismert hölgy, a kutya és a bolha, akkor sem.

Más vidám és előremutatót pedig nem nagyon leltem, pedig még Hende Csaba közösségi olalára is benéztem. Engem valahogy megnyugtat a volt hadügyminiszter. Életem egyik csúcspontja volt az a zseniális fotósorozat, amin Hendét vakargatja a volt-titkárnő-jelenlegi-szerelem (sajnos a nevét lusta vagyok előkeresni). Most senki nem vakargatott, hanem kiflitörés volt napirenden. Az okát nem pontosan értem, talán kevés pékárú állt rendelkezésre.

Hende Csaba/Facebook

Hende Csaba/Facebook

Az is lehet, hogy nem törik, hanem igyekeznek összerakni a sütit valamilyen okból. Talán feltalálták a kifli-puzzle-t.

Tovább szörföltem a virtuális tér hullámain, de annyira semmi jó nem történt, hogy eldöntöttem: levetem magam a mélybe. Megnyitottam a gyerehaza.org címet viselő oldalt. Itt mindjárt megtudtam, hogy „Magyarország vár”. Az pont nem derült ki, hogy valamire, vagy valakire vár-e Magyarország, de nem is olyan fontos.

A legfrissebb bejegyzés 10 napos és a CSOK előnyeit ecseteli a hazatérni vagyó (vagy nem vágyó) fiataloknak. Három darab lájkot sikerült begyűjtani, nulla hozzászólás mellett. Az ezt megelőző bejegyzés egy hónapos és arról ad hírt, mennyire jó lesz mindjárt, mert jön a CSOK és megéri gyereket vállalni. Egy posztot néztem még meg, az előzőt, ami november másodikán jött a világra és egyházi állásokat hirdet. Pontosabban egyházi állásokat hirdető oldalt hirdet. Egy darab lájkot aratott.

Találtam továbbá egy 2015 augusztusi hozzászólást. Ezt:

„Érdekes egy oldal ez, kérdeztem, nincs válasz…. Sokkal korábban privátban is fel vettem a kapcsolatot egyszer-kétszer jött ugyan válasz, de leginkább nem! Milyen segítség ez?????????? Én haza viszem ugyan a gyerekeimet, saját elhatárolásból, hogy ismerjék meg a nagy szüleiket, amíg vannak és az unoka tesóikat. Gondoltam jó lenne egy kis segítség költözésben, vagy például itt kaptam egy olyat, hogy minden garancia nélkül ugyan, de talán repülőjegy vásárlásban is stb. mire komolyra fordult volna a dolog senki sem válaszolt az üzenetre. Akkor minek vagytok? Mire ez a nagy felhajtás hogy Magyarország vár és az alapítvány segít? Bocsánat, ha valakit bántottam ezzel a hozzászólással.

Viszont innen sikerült átnavigálnom a gyerehaza.org weboldalára, ahol is megtudtam, miért kell hazajönni. Sorolom:

1. A családod és a rokonaid

            Azok akiket szeretsz, de nem vihettél magaddal.

…mert még a telefon és a Facebook sem pótolhatja a családi ünnepeket.

2. Magyarnak lenni…

…közös emlékeket jelent, olyan sajátos látásmódot és érzéseket,

amelyeket egy külföldi soha sem fog teljesen átérezni.

3. Családbarát szociális rendszer

Magyarországon a GYES két év. Az USA-ban pár hét. Idehaza most megéri családosnak lenni:

a többgyerekes családok jelentős adókedvezményt kapnak,

a kismamák részmunkaidőben térhetnek vissza a munkaerőpiacra.

4. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok   

Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. 
Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás

Valóban nincsenek luxus körülmények a kórházainkban,

viszont az orvosok értenek a dolgukhoz, és egy vizsgálat nem kerül 100 dollárba.

6. Aranyat érő nyelvtudás

A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. 
A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.

7. Budapest – multikultibb, mint gondolnád

A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugati országok szokásai, ételei (miegymás) 
kis keresés után mind megtalálhatók Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

8. Gyerekkorunk életérzései

Az az érzés, amit a balatoni strandon a naplemente jelent nekünk,

a banális apróságok, az ízek, a lángos, a zsíros kenyér, a túró rudi.

9. A „magyar álom” – szabad pálya azúj ötleteknek

Az „amerikai álom” korszaka véget ért. Nyugaton a piacok beteltek, és ritkán sikerül induló cégeknek betörni a nagyok közé. Ezzel szemben Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni.

10. A teljesítményt díjazó jövedelemadó

2011. január 1-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa.
Ez még európai uniós viszonylatban is alacsony adókulcs.

Az oldal és a koncepció megálmodója Azbej Tristan Amerikából jött haza, mert hiányzott neki Magyarország. Egyébként Azbej Tristan a KDNP ifjúsági szervezetének, az IKSZ (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség) alelnöke.

Itthon – gondolom én – teliette magát lángossal és elhúzott a napfényes Izraelbe Tudományos és Technológiai (TéT) attasénak Magyarország Tel Avivi-i nagykövetségén. Biztosan kell ott az ilyen, mint egy falat kacsazsíros túrórudi.

Amúgy eddig talán tíz fiatalt sikerült hazacsábítani, mínusz Azbej Tristan, aki meg elment, de majd visszajön. Ő mondta. A program eddig 100 millió forintba került nekünk és a rendkívüli sikerre való tekintettel várhatóan folytódik és még több pénzt tol bele a kormány. A mi zsebünkből.

Na, ettől sokkal jobb Hende Csaba kiflije.

Vagy nem?

De.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.