Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért jó, ha az ember csóró, mint a templom egere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Meg sok-sok világosságot is. Persze csak azoknak, akik igényt tartanak rá. Kezdjük egy jelentéktelen bemelegítő kérdéssel, mielőtt kihűlne a kávé.

Ki az, aki egy 3 kilométeres vasúti vágányt nettó 10 milliárdból ki tudna hozni? Akkor jó, mert én se. De csak azért nem, mert nem értek hozzá, még soha nem csináltam ilyet. Se ennyiért, se többért, se kevesebbért. Ugyanakkor szerintem az ország atomerőművek, mangalicák és luxusszállodák között ingázó univerzális zsenije se csinált ilyet, viszont ő ennek ellenére ért hozzá. Ezért aztán kevesebből, nettó 9 milliárd 488 millióból kihozza a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között a harmadik vágányt. Úgy, hogy a becsült ellenérték 8 milliárd 339 millió forint volt. Viszont ha hozzávesszük, hogy épít mellé biztosító berendezést, villamos felsővezetéket, zajvédelmi falakat, és hidakat is felújít, akkor majdnem ingyen van. Olcsójános lett ez a jóember is, pedig korábban kilométerenként 3,6 milliárd alatti ár hallatán ki sem kelt volna az ágyból.

Ezért aztán szerintem is időszerű lenne megtudni, hogy mi a helyzet Gyurcsány vagyonával, amelyről másokhoz hasonlóan nyilatkozni volt szíves. Nagyon helyes. Jól mutatja a dolog tarthatalanságát, hogy ezért a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatót tart, ahol az egységnyi idő alatt gyurcsányozás rekordját megdöntve diadalmas bejelentést tesz: Hollik István, azaz az állampárt vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen, aki körül ki-be röpködnek milliárdok és százmilliók. Tetszik már érteni miért jó, ha az ember papíron csóró, mint a templom egere, ha 0 (nulla) forint megtakarítása van 60 felé közeledve úgy, hogy 14 évet miniszterelnök is volt? Igen, szerintem is helyrerakná a magyar társadalom igazságérzetét, ha Soros Gyurcsány tételesen beszámolna arról, hogy mire verte el az Altus nevű cégéből felvett 2 milliárdos osztalékot. Merthogy ezek a pénzügyek sok mindent bizonyítanak, de azt biztosan nem, hogy Gyurcsány Ferenc a nép egyszerű és átlagos gyermeke lenne – dalolta a függöny elé kitolt költő, miközben valahol felsírt Rogán Antal semmilyen módon nem igazolható 809 millió forintos megtakarítása.

Namármost. Ha a fideszes elvtársak ellen indított hasonló eljárások (kivéve a nép egyszerű, 0 forintos gyermekét, aki ellen el sem indul az eljárás, 17 milliárdos luxusmagánrepülő ide vagy oda) esetében az illetékes fideszes mentelmi bizottság szerint érv, hogy a vagyonnyilatkozati-tételi kötelezettség nem az anyagi számonkérést, hanem a transzparenciát szolgálja, akkor Gyurcsányon mégis mi a faszt akarnak számonkérni és milyen alapon? Pláne, hogy Hollik szerint nem az az érdekes, hogy pontosan honnan van a pénz, hanem hogy mire költötte. És mi a tökömért kellett volna elköltenie az utolsó vasig? De leginkább miért kellene egy politikusnak a nép egyszerű, átlagos gyermekének lennie? Miután a világon senki nem ellenőrzi, hogy mi kerül azokba a vagyonnyilatkozatokba, valójában ki a cinikus legalja? Az, aki egyáltalán nem akar a nép egyszerű gyermekének kinézni, mert kurvára nem az, vagy aki képes 56 évesen, 35 év megélhetési politizálás után beleírni a vagyonnyilatkozatába, hogy semmije nincs?

Bár köztudottan irigy proletár vagyok, és Rogántól is, Mészárostól is irigylem a tehetséget és az azzal járó százmilliókat és százmilliárdokat, azért fenntartom, hogy ha Hollik szerint Gyurcsány a milliárdjait a rablóprivatizációnak köszönhetően szerezte, akkor ebben a virágzó jogállamban tíz év bőven elegendő lett volna arra, hogy ezért elnyerje a méltó büntetését. Gyanítom, hogy ha Gyurcsány bűncselekményt követett volna el, akkor ebben a virágzó jogállamban Budai Gyula a független magyar igazságszolgáltatás már régen utolérte volna, mint a sánta kutyát, és elszámoltatta volna. Mivel ez nem történt meg, ebből vagy az következik, hogy ez nem egy virágzó jogállam, vagy az, hogy nem volt mit rábizonyítani, vagyis Hollik hazudik.

Mondjuk a dolog azért nem ilyen egyszerű, zavarba is jöttem rendesen. Úgy értettem, hogy Varga Judit, az igazságügynek az ő dekázó minisztere kimerészkedett a való világba, és joghallgatóknak hirdette az igét a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Ahova véletlenül újságírókat is beengedtek. Az egyik újságírói kérdés egyik része így hangzott: ha már folyton politikai boszorkányüldözésről beszélnek az EU-s 7-es cikkes eljárással kapcsolatban, szerinte a jogállamiság téren mi a kormány legnagyobb teljesítménye? Válasz: a jogállamiság folyamatos tiszteletben tartása. Jól van akkor. Hagyok időt az információ feldolgozására.

Pedig Gyurcsány után több mint egy évtizeddel hasznossá is tehetné magát a Fidesz és pláne a kommunikációs igazgató úr. Például felháborodhatna azon, hogy Soroksáron közpénzből finanszírozzák a függetlennek álcázott, de a Fidesz által támogatott polgármester ingatlanfelújítását, valamint hangosan és érthetően követelhetné, hogy monnyon le. Hogy pontosan fogalmazzak: Bese Ferenc egy olyan ingatlanegyüttes rekonstrukciójára szavazott meg 60 millió forintot, amelyben neki is tulajdonrésze van, ám a vagyonnyilatkozatában sajnos elfelejtette feltüntetni az épületet. Védekezés: éppen most akarta átadni a feleségének. Mert ha az asszony nevén van, akkor simán mehet közpénzből. Fun fact: a képviselőtestület fideszes többsége úgy döntött, hogy hiába nyilvánvaló a polgármester úr személyes érintettsége az ügyben, a polgármester úrnak nincs személyes érintettsége az ügyben (via).

Hollik továbbá botrányosnak nevezhetné, hogy Budavár volt fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás úgy bérelt a saját maga által vezetett önkormányzatától exkluzív bérlakást, hogy egy orvostanhallgató pár elől nyúlta le, ráadásul 2013 és 2018 között mindössze bruttó 70 ezer forint lakbért fizetett érte havonta. Kurvára piaci áron. Mert a drága ember a munkahelyéhez közeli, nyugodt otthonra vágyott, hogy a jövedelméből ki is tudja fizetni a kurva piaci lakbért.

Ezúttal sem vállalom, hogy fél lábon állok addig, amíg ez bekövetkezik, úgyhogy inkább próbálom viccsen felfogni, hova jutott a világ a NER-ben. A hvg.hu cikksorozatban számol be a parlamenti pártok frakcióinak közpénzköltéseiről, a KDNP és a Fidesz szerződéseinek tanulságai után tegnap arról írtak, hogy az anyagi gondokkal küzdő Jobbik hogyan talicskázta ki a zsetont a frakcióból. Elég durván. Amennyiben alig több mint másfél év alatt minden más frakciónál többet fizettek ki általános, jogi- szak-, és kommunikációs tanácsadásra, valamint kistafírozták a pártközeli elemzőintézetet (Iránytű) is. A sakálmédia apraja és nagyja – amelyik elengedte a füle mellett a kormánypártok habzsidőzsijét részletező cikkeket, és amelyik egy-egy jobb napján a fake news zászlóshajójaként gyepálja a független sajtóorgánumot – most nem érzi cikinek és kínosnak, hogy egymást félrelökve hivatkozzanak a hvg.hu információira és forgassák a szemüket a Jobbik különben valóban átláthatatlan és durva költéseiről. Szerintem végtelenül kínos. Azon egyébiránt nem hördültek fel, hogy az évi évi 90 milliárdból működő, büdösgyenge nézettséget produkáló fideszes MTVA további közel 100 millió forintból kutatja a határon inneni és túli médiafogyasztási szokásokat. Pedig azt hittem, hogy a Népszabadság megváltozott médiaszokásokra hivatkozó lemészárlása óta képben vannak.

És végül, ha már így szóba került az igazságügynek az ő minisztere – aki saját bevallása szerint minisztersége legfőbb feladatának tartja a joghézagok betöltését (Ha végeztem a minisztériumban, az olyan legyen, mikor a családanya elmegy otthonról, és a fiókban az utolsó zokni is be van hajtogatva.) -, tegnap a tárcája nevében dörgedelmes közleményt küldött az MTI-nek. Ebben az áll, hogy az ellenzék fejezze be a magyar emberek szándékos és folyamatos félrevezetését az isztambuli egyezmény ratifikációja kapcsán, mert ezzel nem segítik a nőket. Ráaádásul a kormány a zéró tolerancia jegyében komplex intézkedéscsomaggal és következetes jogalkotással küzd a kapcsolati és a nőkkel szembeni erőszak ellen: országos lefedettségű áldozatsegítő szolgálatok, áldozatsegítés éve, a feltételes szabadságra bocsátás szigorításának terve, miegymás. Az Isztambuli egyezmény ratifikációjáról szó sem lehet, mert annak egyes rendelkezései ellentétesek a magyar migrációs politikával, továbbá nem kívánják a magyar jog részévé tenni sem a társadalmi nem fogalmát, sem az egyezmény genderideológiáját. Melldöngetés, hazudozás kimaxolva.

Nem tudom, az az élettársa által felismerhetetlenségig összevert, sérüléseibe majdnem belehalt többgyermekes családanya, akit a bántalmazója most a jó hírneve megsértése miatt perel 5 millió forintra (!!!!), mit érezhet ilyenkor. Orosz Bernadett az a súlyosan bántalmazott nő, akinek Varga Judit és tárcája decemberben védelem helyett pszichológiai és segítséget ajánlott. Ennyit az áldozatsegítésről és az okádék migránsozásról és genderelmebajról, amit nem lehet nem belehazudni az Isztambuli Egyezménybe se. Miközben ott tartunk, hogy a bántalmazó vadember perel a jó hírnevéért. A pofámról lesül a bőr. Behajtogatott zoknik, meg a lónak a fasza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.