Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez egy ilyen vicces ország, ahol mindenki érdemei szerint boldogul

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Edgar kolléga napsugaras jelzőjét most egy ideig felejtsük el (pedig lesz napsugár is, UV-sugárzás is bőven), én már csak ilyen büdösbunkó vagyok. Mint az európai politika, sőt, a világpolitika egyik legnagyobb felmosásügyi szaktekintélye, aki azért jár be a parlamentbe (is), hogy a tahóságával minden értelmes és  előremutató párbeszédet és vitát csuklóból, pökhendien ellehetetlenítsen. Mentségemre szolgáljon, hogy az én elvetemültségem, cinizmusom és gátlástalanságom miatt nem mennek tönkre vállalkozások, nem törnek derékba emberi életek, és remélhetőleg nem is miattam esnek egymásnak családtagok, miután az ideológiai-politikai lövészárkokat olyan mélyre ásta ősudribunkósága, hogy aki belenéz, azonnal szédülni kezd.

Szóval én csak simán jó reggelt kívánok mindenkinek! Új hónap is kezdődött, még csak az kéne, hogy hétfő is legyen, de nincs hétfő, hanem szerda van. Éppen csak egy kicsit nem figyeltem oda, és vége is lett a világhírű tavaszi vadászidénynek vagy szezonnak vagy mi a fenének hívják ezt felcsúti szaknyelven. Jó tudni, hogy ezek szerint már az utcai harcos identitás sem az igazi, már fegyverkeznie kell ahhoz, hogy ne dőljön el, mint fél disznó az olban. Mondanám, hogy ha van egy kis szerencsénk szeptemberig legalább lesz két nyugodt hónapunk, de a világért sem vetemednék ilyen felelőtlen kijelentésekre. Attól, hogy a legbátrabb 133 magyarról elhíresült kirakatintézmény elvonul jól megérdemelt pihenését tölteni, az elmegyógyintézet marad. Mert az idegállapotot fenn kell tartani, hogy miszerint éberség, elvtátrsak, árulják a hazát a tudjukkik. Akik leginkább nem is magyarok, újabban meg még az is van, hogy félnek, rettegnek a magyaroktól.

Erre a következtetésre jutott Halász János keresztény-konzervatív hasbeszélő automata, akit mostanában olyan háromnaponta kitaszítanak a függöny elé borzongani az állampárt hazug és manipulatív álkonzultációs kérdőívei, valamint a tudjukkik kapcsolatáról. Amely hazug manipulációs kérdőíveket az állampárt pechére sokan önszántukból, semmilyen külső kényszer hatására, dalolva juttatnak el mostanában tök üresen Hadházy Ákoséknak. Más szavakkal: véleményt nyilvánítanak, mert joguk van hozzá, mint ahogy bárkinek állampolgári joga hülyének lenni, vagy álkonzultációs kérdőíveket visszaküldeni a pártközpontba. Ebből Halász professzor az összes agyával azt értette meg, hogy a baloldal tart a magyar emberektől, ezért akarja elhallgattatni őket.

Amikor a baloldal a nemzeti konzultációt támadja, akkor valójában a magyar embereket akarja elhallgattatni, mert a mostani konzultáción újra kiderülhet, hogy a baloldal programja teljesen szembe megy a magyar emberek akaratával. A nemzeti konzultációban ugyanis, olyan sorskérdésekről kérdezi a kormány az embereket, amelyek hosszú időre meghatározzák az életünket és Magyarország jövőjét.

Jó lenne, ha még lehetne röhögni ezeken a sekélyes, primitív, vérostoba habonyizmusokon, de nem lehet röhögni. Minél többször ismételgetik, annál kevésbé vicces. Nekem az az érzésem, hogy itt egyvalaki van, aki retteg. Mégpedig az elvtársak nyugtalankodnak elég látványosan, mert mi van, ha egy rakás (százezres, akár milliós nagyságrendben) összegyűlt kérdőív fogja bizonyítani, hogy a magyarok egy jelentős része számára nem azok a sorskérdések, amikről a Fidesz úgy döntött, hogy sorskérdések.

Szerintem például azoknak, akik a július elsején, azaz ma életbe lépő TB-törvény miatt kiesnek az egészségügyi ellátásból (és ehhez baromira nem kell sok, bőven elég három hónapnyi elmaradt befizetés, ami után érvénytelenítik a taj-számukat), kétlem, hogy Soros kibaszott kötvényei jelentik a sorskérdést. Akiknek a bruttó 400 ezres havi fizetés (a KSH szerint a nettó átlagkereset áprilisban kedvezmények nélkül 266 ezer 100, a kedvezményeket is figyelembe véve 275 ezer 500 forintot ért el) elérhetetlen messzeségben és távolságban van, az alighanem pont leszarja, hogy természetesen ki az a marha, aki nem akar ingyen internetet. Akinek veszélyben a munkahelye, akinek a gyereke nem fér hozzá a digitális oktatáshoz, azt szerintem annyira nem érdekli, hogy Soros György miben sántikál, mert Orbán Viktornak 5 éve bekattant az öreg spekuláns, és azóta sem hajlandó elengedni, mert akkor érdemi dolgokról, mondhatni sorskérdésekről kellene beszélnie. De az neki nem megy, és nem is járna jól vele, úgyhogy marad a mocsok. Amit a közpénzmédia, a propagandagyár és a Halász Jánosok öntenek bele a nép orcájába.

Pedig az szerintem egy sokkal érvényesebb és izgalmasabb kérdés, hogy milyen viszonyban áll a társadalom igazságérzete például Mészáros Lőrinccel, aki akkor is hízik, zsírosodik, gyűjtögeti a milliárdokat a gazdájának, amikor mások éppen tönkremennek egy egészségügyi és gazdasági válaság nyomán. Hátha valaki nem értesült róla: a vadászszezon végének és a visszafordíthatatlanul beköszöntött nyárnak az ő örömére a disznószerelő mintegy 17 milliárdos luxus magángépe sietve megindult Horvátország felé (ez az a Bombardier, ami máskor a doktorminiszterelnök gazdáját hurcolta futballmeccsekre), de ezt mimagyarok, vagyis senki nem sajnálja tőle, mert köztudott, hogy minden fillérért keményen megdolgozott, és a kirobbanó tehetség mindig utat tör magának.

Ez egy ilyen vicces ország, ahol mindenki érdemei szerint boldogul, nem hiába ez az elmúlt száz év legsikeresbb évtizede. Itt a csodák frankón határosak a csodákkal. Itt legalább négy fideszes politikus és egy állami cégvezér nélkül egy 8 kilométeres bicikliutat sem lehet átadni. Igaz, nem olyan nagy ügy ez miután egy döngölt földút átadásához is kell ugyanennyi ember.

És ahol péládul azért hoznak a nagy gonosz multikkal szemben a kis magyar sörfőzdék helyzetbe hozását célként megjelölő, igen nagyon nemesnek tűnő törvényeket, mert a Matolcsy família (Matolcsy Rómeó György unokatestvérei) sörben utazik. Nahát, ki hitte volna, hogy a legokosabb Kósa Lajos nevére vett sörpiaci jótékonykodás mögött is ugyanaz a NER pofájára szabott törvénykezési vergődés áll? És csodálkoznak, ha az emberek egy része már azt se hiszi el nekik, amit kérdeznek, és a legjobbnak álcázott szándékaik mögött is a legromlottabb, legerkölcstelenebb húzásokat sejtik? Hát ezért. Mert mindig kiderül, hogy előbb ők és a haverok, és csak utána az ország. Esetleg. Ezért zsibbasztják a népeket a hazug ideológiai manipulációikkal, az álkérdéseikkel, amelyeket már előre megválaszoltak.

Kellemeset és jót kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.