Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


És mi vagyunk a huhogó baglyok, te szerencsétlen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a nemzet túlfizetett mókamesterei egymás tyúkszemére taposva igyekeztek ma is a rivaldafénybe kerülni, e tekintetben Matolcsy Rómeó házasemberről nyugodt lelkiismerettel állíthatjuk, hogy mindenkin átgázolva újfent bejógázta magát (nincs ilyen szó, de majd lesz) az országnyi elmegyógyintézetet zsibbasztani, kábítani, azaz igen sajátos módszerekkel szórakoztatni hivatott brigádjának élbolyába.

Gyugyó elvtárs ma a BÉT50 – Középvállalatok csúcstalálkozója elnevezésű konferencián csillogtatta meg pallérozott sokoldalúságát, ami ezúttal is a politikai okokra visszavezethető totális szervilizmus és a hazug, unortodox kuruzslás frigyéből született tudományos-fantasztikus ámokfutásban öltött testet.

Mert ahol az ország első embere 2030-ig tervez, és a valósággal semmilyen kapcsolatot nem ápoló zavaros vízióiban már sokadszorra utoléri, egyben le is körözi Ausztriát, ott a jegybank elnöke sem maradhat le a kettyentek sorában.

2010 óta olyan útra tért az ország, aminek a végén

a bőség kora, egy új aranykor köszönthet be Magyarországon

– vázolta a miheztartást egy párhuzamos univerzumból Vajdazita hites ura, a Magyar Nemzeti Bank harácsolásban és ádventi jókívánságokban élen járó elnöke, akinek rögeszméjévé vált, és minden alkalommal el is mondja, hogy szerény személyének köszönhetően Magyarország az Európai Unió leghatékonyabb válságkezelését hajtotta végre (?!?), aminek segítségével növekedési fordulat történt.

Tudom, semennyire nem hír, hogy a magyar jegybank elnöke egy látványosan flúgos közgazdasági analfabéta, egy középkategóriás bullshit-generátor, aki a gyászos unortodox tündérmeséjével és eszelős dilettantizmusával mindent szétver, amihez hozzányúl, és aki eldöntötte, hogy egyszer élünk alapon minden grammnyi hatalmával maximálisan visszaél, ha már a zsenije nem volt elegendő ahhoz, hogy piaci alapon boldogulni tudjon.

Ennek ellenére minden alkalommal mellbevág, hogy ez a szerény intellektuális képességű korrupt nagyarc, akit – a skizofrén hajlamú, közgazdasághoz szintén foltokban sem konyító fapados sufnijogásznak köszönhetően – tenyerén hordoz a jószerencse, lesajnál mindenkit, aki nem értékeli az ő nagyszerű, gazdasági trendeket megfordító őszsenijét. Mondom, milyen egetverő baromságokkal házalt ezúttal Harács Rómeó:

  • A huhogó baglyoknak nincs igazuk, Magyarországon javult a versenyképesség 2010 óta, a globális rangsorok ugyanis több tényezőt nem vesznek figyelembe, az MNB által végzett kutatások 90 százalékban tényeken alapulnak, miközben a fontosabb rangsorok fele részben szubjektív tényezőket vizsgálnak.
  • A gazdaságtudomány ma már egyetért abban, hogy a valóság mellett a képzetek is fontosak, hiszen a gondolatok teremtik meg a valóságot. Magyarországon meg kell változtatni a gondolkodást, mert a tőke jó dolog, jó dolog a gazdagság, jó dolog a profit, a magyar állam a pénzt, a tőkét, a profitot becsüli, a gondolkodásunkban ezt helyre kell tenni, jó dolog, ha a közösség hasznára váló tevékenységből származik a pénz.
  • Magyarországon jelenleg csak mintegy 4600 jól működő középvállalattal lehet számolni, ha ezek számát 2,5-3-szorosára növeljük, akkor a magyar GDP is 2-3-szorosára nőhetne a jövőben.
  • A magyar gazdaságnak a skandináv országok gazdasági modellje lehet a példa, ezek az államok a munka- és a tőkeintenzív gazdaság után a tudásintenzív gazdaság irányába haladnak.

Ha a magyar állami vállalatok tőzsdére vitelének matolcsysta ötletét nem is veszem figyelembe (bennfentes kereskedelem, shortolás és egyéb dolgok jutnának eszembe, nem hiányzik az ide), a helyzet aggasztó és reménytelen. Gyugyó szellemi állapota versenyt fut főnőke nem kicsit aggasztó pszichés indiszponáltságával, és méretesen öblös hazugságaikat egymás után tolják bele a pofánkba. Mégiscsak választások közelednek, a túltolt sorosozás kicsit vékony lesz választási programnak, hát ismételgessük a fajankóknak, hogy a Fidesz csodákat művelt a magyar gazdasággal.

Nem, NER-társak, nyugi van! Matolcsy Gyuri már megint hazudik, képzelődik és blöfföl, mint a kurvaélet. Az aljadék fideszes pártkatona állításaival szemben ugyanis tény, hogy a Fidesz 2010 óta minden idők legkedvezőbb gazdasági konjunktúráját hányta le. Nemhogy versenyképességről nem beszélhetünk, de EU-források nélkül gazdasági visszaeséssel kellene számolni.

Ez pedig azért tragikus, mert ha a kormány 2018-ig lehívja a 2013 és 2020 közötti időszak összes támogatását, akkor mi lesz EU-pénzek nélkül, faszkalapok? Ha a másfél Marshall-segélynyi uniós támogatásnak úgy sikerült a seggére verni, hogy abból legjobb esetben is szaros 4% körüli bővülést értünk el. Milyen versenyképesség, ócska gazemberek, milyen lekörözzük Ausztriát 2030-ra? Milyen aranykor, milyen bőség kora?

Maradjunk a GDP-nél. Jelen állás szerint akkor érjük utol Ausztriát 2030-ra, ha átlagosan évi közel 9%-os GDP- növekedést produkálunk a következő 13-14 évben. Amikor ömlöttek az uniós támogatások Magyarországra, vagyis a Matolcsy-féle kreténekkel kipárnázott Orbán-kormány elmúlt éveiben, átlagban 2,3%-os növekedést sikerült összehozni. De ti majd EU-s pénzek nélkül, az alulfizetett rabszolgákat foglalkoztató összeszerelőüzemekre alapozva ennek négyszeresét fogjátok hozni. Aha, és én vagyok a huhogó bagoly, mi?

Mondok mást, Gyuri! Sokan évek óta ugatják a skandináv modellt, de akkor ti éppen keletre, délre és a szélrózsa minden irányába nyitottatok. Most meg, amikor kiderül, hogy a hajatokra kenhetitek az egészet, mert szétcsesztetek mindent, van pofátok a skandináv modellt és a tudásintenzív (!) gazdaságokat emlegetni. Azután, hogy a másik, Parragh nevű félkegyelmű hatalmas ötletétől vezérelve csökkentitek az egyetemi, gimnáziumi helyek számát, mert a szakmunkásképzés állítólag a fényes jövő kulcsa. Nektek a tudás az ellenségetek, ne röhögtesd magad, Gyuri!

Hogy növelni kellene a középvállalatok számát, mert abban rejlik a GDP-emelkedés titka. Csodálatos, de miért ennyi év után a felismerés, és főleg minek? Amikor a ti pereputtyotokon kívül (remélem, a Szemerey-famíliának is fut a szekér) senkinek nem terem itt babér, hét év alatt leamortizáltátok a piaci versenyt. Nem hogy verseny, de piac sincs. Csak a Mészáros-klánok hozzáadott értéket nem termelő harácsolási vállalatai, amelyekkel bedöntöttétek a fejlődés esélyét is.

Itt a pénz, a tőke, a profit, a gazdagság, az aranykor és a bőség a ti kontraszelektált bandátok privilégiuma, a közösség haszna meg nem más, mint a közvagyon magánvagyonná alakításának aknamunkája.

Ennyit tudsz felmutatni, Matolcsy! Meg a fóbiáidat, a műkedvelő pénzszórásodat, meg a cinikus, kéjelgő, rinocéroszbőrrel bevont pofádat. A saját magad által hamisított abberációikon, illetve a negatív növekedés is növekedés típusú halandzsáidon túl márpedig a számok, adatok és tények azt mutatják, hogy az sem igaz, amit kérdezel. Egy közönséges kalandor vagy, akinek az az érzése, hogy megfogta az isten lábát. De ne reménykedj! Semmi nem tart örökké.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.