Április 29,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az országot rabul ejtő morális B-közép cinizmusa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,566,300 forint, még hiányzik 433,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mióta Kelemen Anna, tisztességes polgári foglalkozását tekintve pornófilmsztár is áldozati magzatpózba rándulva előbújt egy jó hete a balliberális elnyomásból, és megfogadva a Lölő-jelenség jótanácsát, bátoran comingoutolt az ő fideszes vallásáról – és persze hogy nem felejtette el a biztonság kedvéért hozzátenni, hogy hősnek tartja Orbán Viktort, és tökösnek a rövidnadrágos diplomáciai divatdiktátort -, megint egy fokkal nehezebb lett komoly mentális, morális sérülések nélkül elviselni annak a létnek az állítólag elviselhetetlen könnyűségét, amit az a napi 24 órában vetített szélesvásznú cirkuszi showműsor alakít, aminek a forgatókönyvét a magára polgárikereszténynemzetikonzervatívként reflektáló állampárt Rogán-központjában írják.

Nem mintha engem zavarna, hogy az egyébként a konzervativizmusára, a heteroszexuális családbarátságára, a heteroszexuális család alaptörvényi védelmet élvező szentségére, a mindent felülíró kereszténységére hivatkozva a liberalizmus ellen háborút indító Orbán-párt szekerét házasságtörő, önjelölt matyószűzmáriák, kurvákkal hetyegő polgármesterek, az általuk elkövetett szabálysértések, vagyis a hatóság elől ereszcsatornán keresztül menekülő, frusztrált homoszexuálisok, adócsaló hírében álló trashcelebek, vagy újabban leszbikus pornófilmekben is szerepelő pornószínésznők tolják. Meghagynám ezt a jelenséget az életvitelszerűen kognitív disszonanciával küzdő, a tudathasadás megannyi stációján átvergődni próbáló Orbán-rajongók előtt álló intellektuális-erkölcsi kihívásnak, hogy miképpen hozzák közös nevezőre a bódító, szenteskedő propagandaszólamokat Gáspár Győzővel vagy a leszbikus pornóval. Mint ahogy példának okáért az sem zavar egyáltalán, és semmilyen fizikai, lelki fájdalmat nem okoz, hogy Csisztu Zsuzsa szintén feddhetetlen erkölcsű sportdiplomata és sportújságíró minő vehemenciával és ellentmondást nem tűrő szájhősködéssel védi az Egyesült Államoktól és David Pressman nagykövettől Szöllősi György kontraszelektált, közpénzből tehetséges másik sportdiplomatát és NER-nagykövetet.

Az viszont meglehetősen zavar, amikor ennek az ízléstelen műsornak a producerei, akik a közügyek előmozdítása és kormányzás helyett szavazatokkal kecsegtető bazári mutatvánnyá züllesztették a politikát és a szélesvászon mögött gátlástalanul dübörögtetik a korrupciós gépezetet, rezzenéstelen pofával néznek hülyének, és még csak rosszul sem érzik magukat ettől. Ez mondjuk naponta megszámlálhatatlanul sokszor előfordul tizennégy éve, már rég bele is törődhettem volna, de mivel nem sikerült, egy majdnem friss témába vágó példát muszáj mégis szóba hoznom, ami ráadásul nem is független a fent említett Lölő-jelenségtől. Egyúttal őszintén remélem, hogy Pesty László furcsa srác is jól van, nem sok jót hallottam felőle újabban. Nos, az éppen nagyinterjú-turnét tartó Kubatov Gáborról, az azonos nevű lista névadójáról, a Fradi elnökéről, a Fidesz pártigazgatójáról, frakcióvezető-helyetteséről, parlamenti képviselőjéről, hobbi autószerelőről és mechanikai műszerészről kellene pár szót szólni, akiről meg nem erősített információk szerint még akár főpolgármester-jelölt is lehet.

És aki amellett, hogy – ha már áttételesen a szex is asztalra került – azon izzad a HírTv-től az Indexig kifeszített drótkötélen idétlenkedve, hogy a szexbotrányba keveredett, a Fidesz által lemondatott, de a jövő évi önkormányzati választáson újrainduló Borkai Zsoltot a baloldal nyakába varrni és úgy alázni, mintha soha semmi köze nem lett volna hozzá a Fidesznek („a helyében örülnék, hogy túl vagyok az egész botrányon, és ki merek menni az utcára”, a vak is látja, hogy a baloldal áll a szexbotránya után lemondott győri polgármester mögött); amellett, hogy Tarlós Istvánt túllicitálva gyalázza Budapest jelenlegi főpolgármesterét, mert az a jó öreg fakocka-szakértőnek is nagyon bejött; amellett, hogy a Lölő-jelenséget bíráló Pesty Lászlót is igyekszik minél távolabbra tolni az önkényuralomtól (egy fura srác, aki sosem találta igazán a helyét), megszakértette Lölőt is. Arra reagálva, hogy még Gulyás miniszter is félszájjal kritizálta Lölőék luxusjachtozást, a Hetek című minőségi propagandalapnak azt bírta mondani, hogy ő maga óvatosabban (?) fogalmazna:

„Mégiscsak van egy nemzeti identitású gazdasági holdudvar, amelyik többek között a jobboldali média működését is támogatja.” Ha a politikában nincs médiád, akkor nincs semmid.

Igen, ez azt jelenti, amit jelent: Lölő azért (is) kell az állampártnak, mert a Fidesz médiáját támogatja. Vagyis nemhogy nem téma, hogy miközben a társadalom a gazdasági recesszió súlya alatt döglődik, Lölőnek, a nemzeti identitású gazdasági holdudvarnak hány méteres jacht került éppen a nevére, hanem pont ez a lényeg: hogy e luxusért cserébe tolja a milliárdokat a Fidesz propagandagépezetének feneketlen bugyraiba. Nehogy már elkezdjük sajnálni tőle. Vagyis Kubatov Gábor, a Fradi és a magyar társadalom B-közepének animátora, az erkölcsi világítótorony, akinek természetesen semmi köze nem volt ahhoz, hogy 2016-ban a Ferencváros verőemberei megakadályozták, hogy az MSZP benyújthassa az időközben méltán feledésbe merült vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kezdeményezést, azt állítja, hogy az csak természetes, hogy az irányított állami megrendelésekből mesébe illő módon meggazdagodott, Forbes-listás milliárdossá hizlalt nemzeti identitás a közpénzjellegét elveszített adóforintokból finanszírozza azt az agymosó propagandát széles körben terjesztő nemmédiát, amelynek agymosó, hazug, propagandáját a pártközpontban szerkesztik és mondják tollba Kubatov elvtársai.

Ez itt az országot rabul ejtő morális B-közép sokadik cinikus beismerő vallomása. Amely vallomás nem mellékesen a Moszkváig meghosszabbított rímpárja az Orbán nevű politikai igazgató szintén felejthetetlen freudi elszólásának, amely szerint „aki uralja egy adott ország médiáját, az uralja annak az országnak a gondolkodását és azon keresztül az országot”. És nemhogy uralják, de bele is dörgölik a pofánkba, hogy többek között azért fizetsz adót, mimagyar, hogy abból a mi holdudvarunk rongyosra hízzon és a lóvéból az idők végezetéig moshassuk az agyadat. A te pénzeden, naná. Hogy arra nem futja az adódból, hogy az állam ellássa a feladatait, ezért egyre többen a bizonytalan nélkülözést a kiszámítható mélynyomortól elválasztó hajszálvékony mezsgyén egyensúlyozva próbálnak a víz felszínén maradni,  és az ő felemelésük helyett még azokat is eltapossa a gondoskodó fideszes állam, akik ezeket az állami feladatokat ellátják? Na bumm. Mit nem értesz azon, hogy ha a Fidesznek nem lenne médiája, akkor semmije nem lenne. Alighanem már Fidesz se lenne, vagyis jó eséllyel és jobb híján Kubatov Gábor tisztességesen keccsölő autószerelőként tartaná el a famíliáját. Az baszna be. Így viszont ahogy egy intellektuálisan katedraérett gázszerelőből pár év alatt az ország leggazdagabb embere lett minden látszat szerint, Kubatovból is lehet még főpolgármesterjelölt, ha úgy állnak a számok. Autószerelők általában nem pályatévesztett agysebészekből vagy pályaelhagyó morálfilozófusokból lesznek, vezető politikusok, teljhatalmú népnemzeti manipulátorok pláne nem.

Úgyhogy csak azt akartam mondani, hogy ez a szervilis, velejéig romlott cinikus figura tökéletes fideszes jelölt lenne Budapest vezetésére. Ha a Rogán-szonda szerint mégse, akkor még mindig ott van Kelemen Anna.

Címlapkép: Kubatov, az FTC elnöke az év sportpillanata díjjal a kezében az M4 Sport – Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én. Az év sportpillanata Kristoffer Zachariassennek az AS Monaco elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen lőtt, az FTC csoportelsőségét eredményező gólja lett. (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.