Május 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Fárasztóan, agyzsibbasztóan hosszú év áll még előttünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a gyanúm, ráébredt a propagandagépezetet vezérlő egység, hogy nem nagyon fogják kihúzni a választásig az oltásellenesbaloldal-karácsonymégangolulsemtud tengelyen, bármennyire húzómotor és zászlóshajó  ez a remek történethalmaz. Bár lehet, az valami más volt, franc tud mindig koncentrálni, amikor éppen előzni kell a kanyarban. Karácsony – mármint nem Gergely, hanem az ünnep – meg még messze van, korai lenne megemlékezni arról a világbotrányról, amikor a székely atyafiak nemzeti-adomány ródliját felgyújtotta az ellenzéki ármány. Rezsit mostanában nem csökkentettek, Németh Szilárd el van foglalva a hadviseléssel és a csillagháborús tervekkel, a bözsiutalványt beszántották, krumplit osztani még korai lenne, mert jövő tavaszig belemerül a feledésbe. Minimálnyugdíjat és családi pótlékot aligha fognak emelni, mert akiknek ez igazán fontos lenne, azok nem nagyon tudják hallatni a hangjukat, meg hát éppen ellentétes lenne a célkitűzésekkel, ha nem a sárba taposnák, hanem segíteni próbálnák a leginkább nehéz helyzetben lévőket.

A nyájat azonban egyben kell tartani. Már csak a nyáj méretéből adódóan is sokkal masszívabb összetartó erő a gyűlölet, mint a szeretet. 1,5-2 millió ember nem fog egységesen rajongani sem a mákos tésztáért, sem a csülkös pacalért, de még Nagy Feróért sem, gyűlölni sokkal stabilabban és nagyobb tömegben lehet. A baj csak az, hogy egy idő után unalmassá válik, ha mindig ugyanazt az ellenséget mutogatják, szükség van némi innovációra.

Az sem kizárt, hogy addigra kifut az oltási láz, most még hőböröghet Szijjártó, hogy márpedig az egységes uniós vakcinaútlevél nem fogja felülírni a magyart. Üzengethet is az Uniónak, hogy először oltóanyagot kéne szerezni a brüsszeli hölgyeknek és uraknak, és utána szórakoztatni egymást különböző javaslatokkal, alig hiszem, hogy a szerteágazó tehetségű magyar külügyminiszter utasítására várnak azok ott. Az viszont elég érdekes lesz, ha a magyar kormány megpróbálja meggátolni a saját polgárait abban, hogy hozzájussanak és használják azt a dokumentumot, amivel végre el tudnak utazni más uniós országokba, amennyiben be vannak oltva. Szerintem viszonylag kevés magyar gyereke vagy unokája él Bahreinben, uniós országgal még nem nagyon sikerült megállapodnia Szijjártónak, talán Románia kivételével. Jelen állás szerint tehát Bahreinbe mehetünk, ha be vagyunk oltva, de Ausztriába, Szlovákiába meg nem mehetünk.

Ez persze most téma, de a jövő tavaszig csak nem fog eltartani. Sorost már Soros is unja, a gyurcsányozás és gyurcsánynézás nem hozott szabad szemmel is látható eredményt. Ezzel szemben jelenthet még problémát – akár kimondottan a választás előtt is -, ha a remélt uniós támogatáshoz késve jut hozzá a kormány. Azon már túl vagyunk, hogy az egészen odáig a költségvetésbe bekalkulált kedvezményes hitelt mégsem kéri Orbán – ezer szerencse, hogy mindenki helyett és nevében dönthet és dönt is, szemrebbenés nélkül -, a kiszervezett egyetemek csak lesnek, mert a beígért fejlesztési forrásokat a hitelből kapták volna, ami most nem lesz. Azon is túl vagyunk, hogy mindezt úgy tolta le a kormány az ország torkán, mintha eleve is ez lett volna a terv. Ők így szoktak leszállni a bicikliről, kinek mi köze hozzá? De ha a támogatással huzavona lesz, azt nehéz lesz elkenni.

Tehát feltétlenül találni kell valami olyan ellenséget, akivel elvan a nyáj addig, ameddig szükséges. Vannak erre irányuló próbálkozások, a mocsármédia újra és újra nekifut az anyanő-apaférfi, normalitás-abnormalitás alakú buzizásnak, de komoly eredmény ettől sem várható, hiszen aki meleg, az meleg, aki meg nem az, az ezután sem lesz. Nem járvány ez, hogy előbb vagy utóbb mindenkit érint. Egyszóval keresgél a propagandabrigád, hátha sikerül rálelniük az ideális jelöltre. Hogy közben kibe sikerül belerúgni, az eddig sem érdekelte őket, ezután sem fogja. Csak annyit akartam mondani, hogy fárasztóan, agyzsibbasztóan hosszú év áll még előttünk. Sok szerencsét nekünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.