Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Farkas Flórián segítségével

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A nemzetpolitikának ki kell terjednie azokra a határon túli, magyarul is beszélő, a külhoni magyarokkal együtt élő cigány közösségekre és emberekre, akiknek magyar identitásuk is van – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztos.

Ez nagyon remekül hangzik, könnyen eladható program. Remélhetőleg Farkas Flórián is megcsíp magának valami jó kis poziciót a pénzosztás körüli tülekedésben, mert megérdemli. Hiszen itthon is annyit tett a cigányság érdekében, hogy már bőven megérdemelne egy lovas szobrot a Karmelita kolostor előtt.

Végtelen nagy öröm az az én lelkemnek, hogy a magyarországi cigányok szépen haladnak a nyomorból és tanulatlanságból kifelé vezető úton. Jó látni azokat a boldog kis arcokat a különféle kulturális rendezvényeken, a külön nekik létrehozott oktatási és felzárkóztatási programokon. Ma már szerencsére Magyarországon elő nem fordulhat, hogy valaki azért kerüljön hátrányba az élet bármely területén, mert cigánynak született.

Már nem kell például L. Ritók Nórának és munkatársainak azzal szembesülniük, hogy a tehetséges, igyekvő cigány gyerekek, akiket ők éveken át óvtak és neveltek, az iskola végeztével visszazuhannak a semmibe. Ma már nem kell egyetlen cigánylánynak sem választania, hogy 16 éves korban férjhez megy és sorra szüli a gyerekeket, vagy a testét árulja a betevőért.

Már nem kell a Szocsomának gyógyszert osztani a cigánytelepen, mert a rákbeteg apa vagy anya üvölt a fájdalomtól, de kimerült a keret és csak napok múlva tudnának ismét gyógyszerhez jutni. De a betegség nem várja meg a számla feltöltését, hanem éget és fáj. Ezért nem pénzt, nem ételt, nem ruhát kérnek ezek a családok. Ők megvannak kenyéren és krumplin, csak ne szenvedjen annyira a beteg. Gyógyszer kell. Fájdalomcsillapító. Mindegy milyen, csak egy kis enyhülést hozzon.

Már nem kell a Tassznak harcolnia a családból kitépett gyerekekért. Mert Magyarországon az nem fordulhat elő, hogy azért vegyenek el gyereket az anyjától, mert szűkösen élnek. Sőt, amelyik cigány és nem cigány szorgalmas, az képes előrébb jutni, ki tud törni akár a generációk óta hurcolt létből, akár a frissen megélt nincstelenségből. Bármelyik kis faluban születő gyereknek megadatik a lehetőség a továbbtanulásra, a munkára. Nem kell a polgármester kegyeit keresni, nem kell közmunkáért ácsingózni.

Ma már a cigány gyerekek éppen úgy eljutnak az érettségéiig vagy akár a diplomáig, mint azok, akik négy falusi ház árának megfelelő összegbe kerülő terepjáróban szarják tele a pelenkát. Útjelzőnek, hazafelé a nyaralásból. Nálunk már minden rendben van, mert az ország vezetése megértette, hogy a cigány gyerek éppen olyan érték mint az, aki a Pasa parkban látta meg a napvilágot. Azt is tudja a kormány, hogy lépésről lépésre haladva lehet ezt az értéket megmenteni, ezért nem csak az ő oktatására fordít komoly figyelmet, hanem a szülei, nagyszülei oktatására és szemléletváltására is.

Szerencsére Magyarországon már nem megy csodaszámba, ha cigány orvost, pedagógust, egyetemi tanárt, tolmácsot, óvónőt, taxisofőrt lát az ember. Annyira természetes, hogy nem is érti senki, miért kellene ezen meglepődni. Mi itt már tudjuk, hogy éppen annyit ér és éppen annyira képes cigány és nem cigány. Azóta tudjuk, mióta a sikeres kormányzati programoknak köszönhetően sikerült felszámolni a nyomort, a nyomorból fakadó bűnözést. Nincs már előítélet, nincs szegregáció sem.

Ideje a külföldön élő cigányok felé fordulni. Ha itt sikerült, ott is menni fog. Ha máshogy nem, Farkas Flórián segítségével egészen biztosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.