Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

Hacsaknem Blog


Remélhetőleg anyuka közpénz-sertéstelepe és Habony Árpád is jól van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azért van annak egy jókora adag, távolról sem diszkrét, de legalább forrón bűzlő bája, hogy a Fidesz látványosan és bizonyíthatóan legéletlenebb kése a NER-fiókban, a mindenkori magyar politikai élet talán legostobább alakja (akit egy csengeri háziasszony ezermilliárdos nagyságrendű kamuvagyon rablómeséjével át tud verni, az ugye nem jóhiszemű, naiv, ártatlan áldozat, hanem egy vérostoba szellemi árvízkárosult) egyik NER-tévétől a másikig haknizik egységnyi idő alatt és Demeter Márta szánalmas és primitív politikai haszonszerzéséről, valamint nemzetbiztonsági kockázat jellegéről sápítozik bele az éterbe.

Tegnapi témába vágó írásom óta a nemzet legbutább Lajosa megjárta a hadak útják a Hír TV-től a Migráns1 közpénztelevízióig, sőt ezt megelőzően az MTI-nek külön közleményt is küldött, és nemes küldetése jegyében köti a lobotómiával közeli barátságot ápoló nemzeti karót Demeter Mártához. Lajosnak, akinek a papírból felolvasás is komoly szellemi kihívást jelent, magánvéleménye van: bár Demeter sorsáról a honvédelmi bizottság fog dönteni (miközben Kövér házelnök jól elrendeli a renitens nemzetbiztonsági átvilágításának felülvizsgálatát), szerinte ki kell őt zárni a honvédelmi és rendészeti bizottságból. Mert megszegte a képviselői esküjét, mert nem nyilvános adatot hozott nyilvánosságra, mert hazudott, mert egy kétéves kislány adataival élt vissza, és – bár ez csak érintőlegesen kapcsolódik a bűnei közé – annyira hülye is, hogy nem tudja: a hatályos magyar törvények kifejezetten tiltják Orbán Viktor nemzetbiztonsági átvilágítását.

Jó, is hogy minden csengeri háziasszonyok gyöngye, és Habony Árpád munkanélküli vitrines folyosói beszélgetőpartnere szóba hozta ezt a kérdést, így lehetőségem van visszacsatolni a kikapcsolt mikrofonhoz, és néhány pontosítást tenni ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Még ha nem is fog az újdonság erejével hatni.

Lajosnak kivételesen igazat beszélt a szája e tekintetben, még akkor is, ha az ő kútfejéből a másoknak tulajdonított primitív politikai haszonszerzés úgy hangzik, mint egy öblös káromkodás. Elképzelni sem tudok annál büdösebb, cinikusabb, immorálisabb retorikai fordulatot, mint ezt: hogy a fennállása óta kizárólag primitív, háromszavas csatakiáltásokkal népet hergelő kivénhedt demokraták gyülekezete másokat vádol primitív politikai haszonleséssel.

Legalább ennyire ordítóan sokatmondó az, ami a diktátorokhoz dörgölőző, moszkvai iránymutatás alapján az Európai Uniót bomlasztó, az országot kismillió évre titkosított paktumok alapján madzagon rángató Orbán Viktor nemzetbiztonsági átvilágításának lehetetlenségével kapcsolatos. Lendüljünk túl hamar azokon az önmegnyugtató tényeken, hogy dehát a cseh és a brit miniszterelnököt, a német kancellárt és az amerikai elnököt sem világították át, akkor mit akarunk mi, és mit akar a tájékozatlan, tudatlan Demeter Márta ezzel kapcsolatban? Francért kell neki a parlamenti mikrofonok közelébe kerülni és ott arról beszélni, hogy 28 év miért nem volt elegendő Felcsút híres szülöttének átvilágítására?

Az a kézenfekvő válasz szerintem senkit ne nyugtasson meg, hogy egyfelől Németországban, Nagy-Britanniában vagy Csehországban, pláne az Egyesült Államokban sem divat átvilágítani a kormányfőket (ilyenkor a hanyatló Nyugat jó példa), vagy hogy másfelől évtizedek óta hatályos magyar szabály alapján (tehát nem a Fidesz fércelte össze a kétharmadával estétől reggelig) Magyarországon nemzetbiztonsági szempontból ellenőrizhetetlen az államfő, a miniszterelnök, a házelnök, a legfőbb ügyész, az Állami Számvevőszék elnöke, a Kúria elnöke, vagyis a legfontosabb politikai tisztségeket betöltő figurák. Ennek fényében már csak az érdekelne, hogy egyfelől akkor miért kell Demeter Mártába, vagy bármelyik képviselőbe belefojtani a szót, aki Orbán átvilágításáról érdeklődik, ha az pillanatnyilag törvényes úton nem kivitelezhető? Ez is csak azért érdekel, mert noha Kósa már tegnap is bezzegMedgyessyzett egy vereteset (akiről kiderült, hogy a Kádár-korszakban ügynök volt), azon a tényen ez semmit nem változtat, hogy Orbán az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen (mindenki más töltött be olyan tisztséget, ami miatt át kellett világítani).

Az, hogy az elnyomórendszerváltás (köszi, Mirtill) után hatályba lépett ez a jelenleg Orbánt vaskosan kiszolgáló törvény, attól, hogy máshol sem lehet átvilágítani a kormányfőket, attól még azon el lehet merengeni, hogy vajon ez így jól van-e. Vagy az én mikrofonomat is lekapcsolja valaki? Mert az legalábbis elég beszédes, hogy Pintér Sándor mai napig nem képes egyenes választ adni arra az egyszerű kérdésre, hogy Orbán Viktor átesett-e valaha nemzetbiztonsági átvilágításon. Miért? És bármilyen szabályok is vannak érvényben, nem aggodalomra okot adó egy kicsit sem, hogy a hatályos magyar törvények szerint a kormányfő úgy is megismerhet minősített adatokat, hogy nincs átvilágítva, titoktartási nyilatkozatot sem iratnak vele alá és személyi biztonsági tanúsítványa sincsen? Egyetértek Lajossal: abszurd is lenne, hogy miután a mindenkori átvilágított nem ismerheti az információkat, amelyek alapján őt esetleg kockázatosnak minősítették, a kormányfő esetében ez nonszensz. Hiszen külön engedély nélkül is megismerhet minősített, így elvileg rá is vonatkozó átvilágítási adatokat.

Érteni vélem, hogy Orbán átvilágítása elég nyilvánvaló csapda a Fidesznek, másfél ezelőtt is az volt, jövő héten is az lesz. Viszont az ország szempontjából egy pöttyet súlyosabb kérdés, hogy ki ez az ember, és ki mivel zsarolja potenciálisan, mint Demeter Márta vélt nemzetbiztonsági kockázat-jellege. Ugyanis tudomásom szerint nem Demeter Márta szomszédságába költözött a magyar hatóságok tudtával egy nemzetközi bűnüldöző szervek által körözött nehézsúlyú maffiózó (Pharaon professzor), nem Demeter Márta pacsizik és üzletel családilag kétes múltú és jelenű dörzsölt vállalkozókkal, nem Demeter Márta mutatkozik minimum gyanús diktátor-nyúlványok társaságában különféle állami rendezvényeken. És pláne nem Demeter Márta az, aki elintézte, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott Zaid Naffáknak (attól, hogy Kósa még a nevét sem tudja elolvasni a papírról, a tények makacs dolgok) szabad bejárásuk legyen a Parlamentbe.

Szóval az önmagában is hátborzongató és a nemzetbiztonsági kockázat felsőfoka, hogy egy olyan ember lehet a parlament honvédelmi (!) bizottságának elnöke, akit egy szélhámos ezermilliárdos örökséggel és többszázmilliós reménybeli haszonnal képes megvezetni. A hatályos magyar törvények ismeretében ennél csak az a nagyobb katasztrófa, hogy a fent leírt ténykedésekkel bizonyíthatóan kapcsolatba hozható országelsőembere nem csupán nem vethető nemzetbiztonságilag ellenőrzés alá, de ha ki is derülne róla utólag, hogy hektáronként árusította ki a magyar hazát, akkor sem lenne semmilyen jogkövetkezménye.

Remélhetőleg azért anyuka közpénz-sertéstelepe és Habony Árpád is jól van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.