Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Magyaros szegényházi családegyesítés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Gondoskodás

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Ha kimozdul kend, akkor nagyon kérem, hogy az ellenkező irányba, ne mifelénk! Még kirándulni se! Kendnek csak szimplán nem lenne jó. Nekünk viszont kend lenne a beutazó gazdasági válság!

Azért mondom, mert nagyiék az egyik este vacsora helyett próbálták megsaccolni, mi lenne, ha a gyerekek nyakáról beköltöznének egy nyugdíjas otthonba (hallottam, ők mondták, meg azt is, hogy ne kelljen itt bennünket kerülgetni, azért írom így)? És ha már lúd, legyen kövér: kendet is magukkal vinnék! Ez ilyen magyaros szegényházi családegyesítés lenne. Azt nem írom le, mit reagált apu a felvetésre, mert még a klaviatúra is belevörösödne. Röviden: sehova!

Ennek ellenére szerintem komolyan kezdtek érdeklődni (A nagyi a neten is. Hiába mutattam meg neki százszor, ma sem tudja törölni, hogy miket nyitott meg böngészőn). És azt hiszem valamelyik csütörtökön elolvasta a Robi bácsi cikkét az újságban (tudja a „Szalonnában”, feszt azt bújják a tatával), és akkor susmusolni kezdtek. Aztán csend! Pénteken is.

Már azt hittem elfelejtődött. De nem. Ma délután a tatával vittünk banánt a kórházba a Zsiga komájának. Én szokok vele menni a szegényházba is, mert olyan nagyon vicces a bácsi, meg se kutyája, se macskája, legalább gyereket lásson élőben. Most is azt mondta, hogy nem beteg, csak olajcserén van. Megy neki az infúzió, és azt mondta a tatának, hogy a tata rosszul lát, mert ő nem azt az egy szem kockasajtot kapta vacsora gyanánt azzal a vékony szeletke kenyérrel, amit a kistányéron lát, hanem többet is, méghozzá szalámival, paradicsommal és zöldpaprikával, csak a rossz fogai miatt folyékonyan, csövön keresztül.

Nagy vidáman kvaterkáztak. Egyszerre csak a tata azt mondta, hogy nézzem meg, hogy a Juliska néninél a rehabon van-e látogató. Mert ha nincs, akkor hozzá is megyünk (ez vicc, mert a tata nagyon finoman szólva ki nem állja a nénit, mert oltári nagy bajkeverő, szerinte az MTI -nél is többet lódít, és ha betéved a nagyihoz, akkor a tata nyáron is kimegy megnézni a kazánt nem-e felforrt benne a víz). Kendnek nyugodtan elárulhatom az igazságot: engem lekoptattak!

Az ilyen nyilvánvaló eseteknél természetesen megnyúlnak a füleim és csakazértis, kifürkészem, mit nem szabad nekem hallani! És úgy történt! Mert – azt a nagyi már többször mondta, a férfiak képtelenek tartani a szájukat – mikor visszamentem, akkor a tatámék elhallgattak. De a Zsiga bácsi ágyszomszédja olvasatlanul sorolta, hogy a legális térítési díjon felül mennyit kellett befizetni számla nélkül, hogy a papok bevegyék a szegényházba, meg hogy rájuk kellett íratni a házat, és akit nem tudnak megvágni, mert szellemileg még épp, vagy talpraesett örökösei vannak az várhat a sorára az ítélet napjáig, meg…… Még mondta volna szegény, de a tata komájának hirtelen pisilni kellett a kacsába és megint kiküldtek. Mikor visszamehettem, a szomszéd bácsi már fülhallgatóval a fülén mélyen aludt. Szóval valami nem stimmel! Nagyon nem!

Megmondom őszintén nem öröm nekem, hogy folyton leltározni kell a történéséket, meg kigondolni, hogy abból mi lehet fontos kendnek. Ráadásul megírni, hogy értsen kend belőle rögtön. Arról nem is beszélve, hogy a bonyolult mennyire gubancos tud lenni, mint most is! Mert ha – teszem fel -, itt lenne kend, akkor látná, meg tudhatná, amit akar, de így, az én szememmel látja, amit én hallok és ennek előbb-utóbb félek nem lesz jó vége!

Hogy mit akarnék kinyögni? Hát nem azt, hogy mennyi spórolt pénze van kendnek a ládafiába, vagy, hogy akar-e kend a papok betyárkasszájába dugni, mert a mai árfolyamon hárman 4 milla alatt nem úsznák meg a beköltözésre való számla nélküli alkalmassá válást! És a legális fizetnivalók havonta? Hanem, hogy mitévők legyünk, főleg én? De nem tudom eldönteni, hogy mi a helyes!

Az biztos, hogy aki bekerül, az a Fidesznél is bőkezűbben, hosszú időre gondoskodik az egyház jó módjáról, már csak a kendék sorsa lenne a kezükben bizonytalan. Maradjon!

Bütyökfalva, 2018. augusztus 9.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.