Június 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

VENDÉG


Vendégírás: Mélypont

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,032,007 forint, még hiányzik 967,993 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van lejjebb? Attól függ, honnan nézzük. A magyar ember képes a bányabéka valagánál is mélyebbre süllyedni, főleg ha véleményt mondhat. Márpedig Ő mond véleményt, hisz Isten adta joga.

„Hajdúsámsonban gyerekekre uszította egy nő a kutyáját, mert zavarta a hangoskodásuk”. Erről az eseményről cikkeztek is egy napig és a cikkek mellé nyomta is az igét a nép. Az első igen tartalmas véleményeket ebben az Facebook csoportban láttam és ekkor esett le, hogy a népnek mi baja van. A gyerek cigány. Biztos bennem van a hiba, de két felvétel után – ahol beszélt a gyerek, beszéltek a szülők, beszélt a kutyát elengedő nő – sem ez volt az első gondolatom, hogy a gyerek származásának bármi köze is lenne az esethez. A viselkedésének talán, de mivel nem voltam ott, azt sem ítélhetem el, majd ítélkeznek mások. Meg is teszik hangzatos, mocskos szavakkal.

Más hírportálokon leltem olyan hozzászólásokat, ahol odáig megy a kommentelő, hogy a cigányok „ősmigráncsok”. Ehhez kell aztán a nagy ész. Ilyenkor fogom a fejem és azt kérdezgetem magamtól, hogy miért? Mi vesz rá felnőtt embereket (s szomorúan tapasztaltam, hogy több volt köztük a nő) arra, hogy kijelentsék: Megérdemelte a gyerek a harapást, pusztán azért, mert cigány és mivel cigány, valószínű „mocskosszemétaljadékmódon” viselkedett.

Had’ vegyek egy kanyart a múltamba.

Bő húsz évvel ezelőtt állandó éjszakásként dolgoztam. Reggel nyolcra értem haza, lezuhanyoztam és borultam is az ágyba. Három házzal arrébb nyaralt a Tomika (magyar gyerek) a nagymamájánál. Tomika minden áldott nap, órákon keresztül biciklizett fel s alá az utcában, közben sebességet váltó autó hangját utánozta. S mi történt? Nem mentem ki, hogy szívlapáttal nyakon verjem a Tomikát, de még a kutyámat sem engedtem rá (pedig ő aztán utálta ezt a műsort) hanem átballagtam a nagymamához, elmeséltem neki, hogy éjjel dolgozom és baromira zavar, amit a srác művel. A vége az lett, hogy másnap reggel a következőt hallottam: eeeeeee….. eeeee… csönd és lánckattogás….. eeeeee… eeeee. Az ablakon kinézve láttam, hogy mikor Tomika a szomszéd kapujához ér, elhallgat, veszettül elteker a mi házunk előtt, majd a következő kapunál újra „beröffenti a motort”. Egy nyáron volt így. Én is túléltem, Tomika is túlélte.

Szó, ami szó:

A magyar emberek nagy része elsüllyedt a „mindengyűlölet” mocsarában. Már nem csak fajgyűlöletről van szó, hanem mindenről. Egy-két ilyen „értelmes” embernek még a profilját is megnéztem, csak úgy kíváncsiságból. Volt, amelyik olyan szinten kormányellenes, hogy még én is elszégyelltem magam olyan kevésnek éreztem a saját, kormány iránti utálatomat. Emellett a fent linkelt oldalról is osztott meg képeket, (feketék-fehérek egy párt alkotnak, fekete és fehér gyerekek kézen fogva, no Racism stb…) miközben hírportálokon okádja magából a rasszizmust, a gyűlöletet. Képmutatás.

Mit is várok egy olyan országtól, ahol órák alatt több ezer követőt talál egy unalomból készült csoport. „F. Ábel rituális kivégzése xy helyen”. Már nem létezik ez a csoport. Tudom, a „de miért?” Ábel egy fiktív személy és öregebb, is mint általában a „miért” korszakot élő gyermekek, de ő is csak egy gyerek. Főleg, hogy az őt megszemélyesítő színészpalánta képét ki is tették a fent említett oldalra. Bár a csoport készítője bevallotta, hogy éppen unatkozott mikor kitalálta a csoportot, de ez kit érdekelt? Senkit. Végre lett egy új pöcegödör, friss (bél)sárral ahová lehetett menni, dagonyázni és a nép már ment is. Ami mocsok megszületett az agyukban, már futott is az ujjaik végébe, hogy a billentyűzet segítségével kihányhassák a neonég alá.

Idáig süllyedtünk. Pártállástól függetlenül mocskolódik a magyar. Igazi „dögöljön meg a szomszéd tehene is” mentalitás. Frusztrált, elnyomott embereket látok, akik képesek taposni pusztán azért, mert őt is eltapossák. Rosszindulatú fasisztákat látok, akik annyira el vannak telve önnön tökéletességüktől, hogy észre sem veszik, mit művelnek. Ennyire kevés gondolkodó ember van az országban? Ennyire nehéz egy olyat végiggondolni, hogy az embert a viselkedése teszi olyanná, amilyenné lesz? Hányszor írjam le még, hogy nem a bőrszín, vagy a vallás teszi rosszá az embert, hanem a viselkedés. Senki nem lesz rossz ember attól, ha arab, muzulmán, zsidó vagy cigány, de senki sem lesz jobb attól, ha fehér és keresztény. Mindenki csak a másikban keresi a hibát, de azt senki sem keresi, hogy miképpen változtathatnánk rajta?

Tabi László: A humorista búcsúja részlet:

„— Segítettem felismerni a hízelgőket, azt mondod. De mit ér mindez, ha mindenki a másikban ismerte fel? Segítettem megutálni a hízelgőket, azt mondod. De mit ér mindez, ha mindenki a másikat utálta meg? Hozz nekem egy embert, csak egyetlenegyet, aki önmagában ismerte fel a szatíra célpontját…”

Mélyen vagyunk. Nagyon mélyre ástuk magunkat. Már nem szent semmi ebben az országban. Se nő, se gyerek, se férfi. Lényeg az, hogy mocskolódjunk, köpködjük egymást. Köpjük le, mert cigány (vagy fenyegessük szőlőkaróval), köpjük le, mert magyar, köpjük le, mert arab, köpjük le, mert cikket írt, köpjük le, mert magamra ismertem, köpjük le, mert ő is olyan, mint mi, csak tagadja… Az elmúlt évek ellenségpolitikája bevált. Gyűlöl itt mindenki mindenkit, miközben a felelősök szépen elsunnyognak. Elindultak 1.5 milliárddal egy úton a munka világába, csak közben elszórták a pénzt. Azt a pénzt, ami segített volna a cigányembernek, hogy valóban embernek érezze magát. Azt a pénzt, amivel el lehetett volna kezdeni egy békés integrációt. Meg lehetett volna mutatni a magyarnak is, hogy mit is jelent cigánynak/romának lenni. Milyen az ő kultúrájuk (igen, van nekik), milyen ételeik vannak, milyen az életük valójában. Ehelyett mi van? Semmi. Hagytuk, hogy állami támogatással ellopják azt a pénzt, miközben nekünk megmaradt a kényelmetlen valóság, ahol a legtöbb cigány bűnözésből, segélyből él, gyarapítják a börtönlakók számát.

Mindenki jól érzi magát, hiszen itt csak igaz, őszinte, harcos magyarok élnek, akiknek jogában áll megmondani ki az igazi magyar. A külföldi munkából hazatérő magyar csak egy „rohadt migráns”, a cigány is csak „ősmigráns”. Az igazi magyar mindenki más. Pl. Vajna András adómentes kaszinótulaj, Henri Boulad jezsuita pap (végül is schengeni útlevéllel könnyebb, mint egyiptomival), s tán még Ghaith Pharaon is kaphat posztumusz magyarságot, ha rajtuk múlik.

Nem lesz itt összefogás az Orbán-kormány ellen, megoldották ezt. Minden apró hülyeségért öljük egymást. Nincs az a párt, aki legyőzné őket, összefogni meg senki sem tud, mert létrehoztuk a saját kényelmes (bél)sár gödrünket, vígan eldagonyázunk benne, miközben habzó szájjal mondhatjuk: „Milyen igazunk van. Harapja meg csak a kutya, mert csak egy büdös cigány”.

Singing Jungle

Utólagos karcolat: mielőtt bárki beleesne a Lázári vörös csillag szindrómába.

Ezért cigányozok:

http://ciganymisszio.reformatus.hu/kerdezz—felelek/v/39/

http://alfahir.hu/node/19886adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.