Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vihar a biliben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a fideszes Magyar Nemzet nem egyeztetett a szintén fideszes XXI. Század Intézettel, aminek beszólás lett a vége. Lássuk csak, hogy miről szól az ominózus vita:

Összefogás körvonalazódik a kiskereskedelemben: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának tegnapi ülésén a munkaadói oldalt képviselő szervezetek egyhangúlag támogatták, hogy a piac szereplőinek ideje tárgyalniuk az áruházak vasárnapi nyitvatartásának rövidítéséről… A piac és a lakosság véleményének reprezentatív felmérését a XXI. Század Intézet végzi majd. (Magyar Nemzet)

Erre azonban a XXI. Század Intézet kiadott egy közleményt az MTI-nél, miszerint álhírről van szó, ők nem végeznek közvélemény-kutatást és eddig sem végeztek.

A XXI. Század Intézet közleménye

Valótlan az a Magyar Nemzet 2019. június 26-i lapszámának 12. oldalán, valamint a lap online felületén ugyanezen a napon megjelent, és számos sajtótermék által átvett hír, amely szerint a XXI. Század Intézet az áruházak vasárnapi nyitvatartásáról felmérést végez.

A valóság ezzel szemben az, hogy a XXI. Század Intézet nem végez és eddig sem végzett közvélemény-kutatást.

A valótlan híresztelés könnyen elkerülhető, az álhír terjesztése pedig megakadályozható lett volna, ha az értesüléssel kapcsolatban a sajtótermékek megkeresték volna Intézetünket.

Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

Vicces azt látni, hogy a Fideszes káderek a sajtóban üzengetnek egymásnak, kíváncsian várjuk, mi lesz a vita kimenetele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.