Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Védjük meg hazánkat!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hazánkra külső és belső nyomás nehezedik, ezért meg kell védenünk szuverenitásunkat, szabadságunkat és függetlenségünket minden áron! Többek között hasonló gondolatokkal tüzelte fel Dr. Latorcai Csaba az EMMI közigazgatási államtitkára az összegyűlteket egy 1848. március 15-re emlékező beszédében. Hogy ezek a nyomások mégis mit jelentenek, azt sajnos Latorcai Csaba nem fejtette ki bővebben, ezért csak találgatni lehet, hogy a csúnya, gonosz Brüsszelre és a migránsokra gondolhatott-e, vagy sem. Azt, hogy mégis miért kell úgy tenni, mintha ma, 2019-ben hasonló állapotok uralkodnának az országban, mint 1848-ban, azt nem igazán értem. Készüljünk a forradalomra, vagy mégis mire számítsunk? Jó lenne, ha egy nemzeti konzultációs levélben a drága jó miniszterelnök elmondaná, hogy most mi a teendő, nehogy fölöslegsen kezdjük el élezni a kapát és kaszát itt falun.

Budapest, 2019. március 10., vasárnap (OS) – Szuverenitásunk nemzeti kincs, Magyarország nem zsarolható

Az 1848/49. évi győztes forradalom és a dicsőséges helytállással megvívott szabadságharc nem csupán emlék, hanem nagyon is élő és biztató valóság. Különösen napjainkban, amikor a Hazánkra nehezedő és egyre erősödő külső, valamint belső nyomás közepette kell, hogy megőrizzük szuverenitásunkat, szabadságunkat, függetlenségünket. Ebbéli törekvéseinkben számítunk minden igaz magyar segítségére és támogatására, éljenek az Egyesült Államokban, vagy bárhol a világban. – zárta beszédét az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára, Dr. Latorcai Csaba.

A Chichago-i Magyar Főkonzulátus szervezésében megtartott ünnepségen, Onczay Csaba csellóművész koncertjével emlékeztek Kodály Zoltán nagyszerű zeneszerzői és zenepedagógusi munkásságára.  A jelenlévők megemlékeztek Starker Jánosról is, aki a Chicagói Szimfonikus Zenekar szólógordonkása és évtizedeken át a bloomingtoni Indiana University nagyhírű gordonka-tanszakának vezetője volt. -EMMI

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.