Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Varga Judit: a vidék a magyarság és a magyar szellem értékének őrzője

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány állítása szerint nagyon fontos az, hogy megvédjék a vidéket a globális világ káros hatásaitól, hiszen az itt élő emberek a magyarság és a magyar szellem értékének őrzői. Emellett pláne az is nagyon fontos, hogy az aprófalvakat felzárkóztassák a jelenkor infrastrukturális és technikai elvárásaihoz.

Nem tudom eldönteni, hogy ezen a Trianon-emlékművek, vagy a térkövezés segít jobban. Jól hangzanak az ilyen és hasonló kijelentések persze, de mégis milyen eszközöket használnak arra, hogy ezeket a kitűzött célokat valóban el is érjék? Egyes településeken nincs munkalehetőség, az emberek a saját otthonaikban fagyoskodnak és egymásra szorulnak, ha bármiféle segítségre van szükségük. Nemhogy felzárkózni nem sikerült, de talán még jobban leszakadtak egyes települések az elmúlt években.

A magyar vidék és az itt élő emberek a magyarság és a magyar szellem értékének őrzői – jelentette ki az igazságügyi miniszter szombaton Nyíriben, a zempléni település megújult művelődési házának átadóünnepségén.

Varga Judit kiemelte: amikor a mai „globális zűrzavarban” az ember nyugalomra vágyik, hazamenekül. Mindenkinek szüksége van egy helyre, ahol békére és menedékre lel, sokan ezt a magyar vidékben találják meg – tette hozzá. A kormánynak ezért fontos, hogy óvja, védje a magyar vidék településeit a világ káros hatásaitól, ugyanakkor törekszik arra, hogy az aprófalvakat felzárkóztassa a jelenkor infrastrukturális és technikai elvárásaihoz – húzta alá a tárcavezető, hozzáfűzve, a cél tehát kettős: a vidék modernizációja és értékeinek megőrzése. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.