Június 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vajon ráérünk kivárni, míg Orbán elmúlik hetven éves?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,495,206 forint, még hiányzik 1,504,794 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár az előzményeket nem ismerjük, a lényeget így is ki tudjuk hámozni az alábbi olvasói levélkéből, amit fontosnak tartunk közreadni. Ha másért nem, azért feltétlenül, mert abban van valami előremutató, hogy különböző véleményen lévő emberek, a viták hevén innen és túl képesek belátni, hogy hibáztak és pláne képesek elnézést kérni egymástól. Ez magától értetődő lenne, de sajnos nem az.

Másfelől – a vita tárgyát illetően – az mindenképpen legitim kérdés, hogy ki mit gondol a választási bojkott intézményéről. Úgyhogy miért ne vitathatnánk meg szélesebb körben? Íme, a levél:

Sziasztok! Egyre többen jelentik ki, hogy ők szavazóként a választási bojkottal kívánnak élni.

Nyílt levél a választási bojkottal élni kívánó szavazónak

Kedves Pisti és többiek!

Az, amit érzel, az nem ráció, hanem amolyan „választói burnout”. Eleged lett a sok töketlenkedésből. Megértem.

De be kellene látnod, hogy kár a forradalomra várni. A magyar nép inkább vagy mazochista, vagy amolyan Stockholm-szindrómásan szerelemmel „elszenvedős”, mint forradalmi és elkergetős. Romániában majd 25 év kellett, mire fellázadtak Ceausescu ellen, és bizony körülbelül Orbán-korú volt Ceausescu akkor, amikor hatalomra került.

Vajon ráérünk kivárni, míg Orbán majd csak elmúlik hetven éves? Vajon ráérünk megvárni, hogy a ma csecsemője – látván, hogy a vezér ereje már fogytán – veszi a bátorságot és fittyet hányva az alkalmazkodás belékódolt mintáira, nem behúzza fülét-farkát, nem is a burnout kórképével reagál, hanem megrázza magát és egyszer csak fellázad? A te gyerekeidnek tényleg van ennyi ideje? Gondold hát meg!

Balaskó Tímea

Utóirat: Elnézésedet kérem, ha a vita hevében előfordult, hogy sértegettelek, de sajnos nem tudom megígérni, hogy ezt a jövőben sikerül maradéktalanul mellőznöm. Tudod, az az igazság, hogy nem csak neked vannak gyerekeid.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.