Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Unió óvónéni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a jövőben az Európai Unió ossza el a Magyarországnak jutó uniós forrásokat.

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azokra a hírekre hivatkozott, amelyek szerint a Magyarországnak járó unió források akár 24 százalékkal is csökkenhetnek a következő pénzügyi ciklusban. Gréczy Zsolt az mondta, nem a támogatás megvonása vagy csökkentése a jó megoldás, ugyanis azzal az országot büntetik, pedig csak a Fideszt kellene. A DK ezért azt javasolja az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európa Tanács vezetőinek, hogy az unió vonja magához a pénzosztás jogát – közölte.
Indoklása szerint jelenleg az EU-s forrásoknak csak a töredéke jut el az emberekhez, mert „Orbánék a jelentős részét ellopják”, és ez akkor is így történik majd, ha kevesebb lesz a pénz. Ha viszont az unió dönt a források sorsáról, akkor ki fog derülni, hogy Mészáros Lőrinctől Orbán Viktor vejéig minden fideszes milliárdos tehetségtelen – fogalmazott Gréczy Zsolt.
A képviselő kitért a „Stop Soros” törvénycsomagra is, amit a kormány várhatóan kedden nyújt be az Országgyűlésnek. Leszögezte, hogy háború, diktatúra vagy erőszak elől menekülni emberi jog, az ilyen menekülteket segíteni pedig emberi kötelesség. Ha a magyar kabinet megtagadja a segítségnyújtást vagy megbünteti a segítségnyújtókat, akkor az alapvető emberi kötelezettségével helyezkedik szembe – értékelt.
Gréczy Zsolt hozzátette, hogy egy nemzeti határ illegális átlépésének megszervezése viszont bűncselekmény. A  Közel- és Közép-Keletről, valamint Afrikából érkező menekültek közös európai kihívást jelentenek, amire közös európai választ kell adni – hangsúlyozta a frakciószóvivő.
Magyarországon nincsenek olyan civil szervezetek, amelyek segítik, illetve szervezik a bevándorlást, olyanok vannak, amelyek segítséget nyújtanak a menekülteknek abban, hogy tisztességes elbánásban részesüljenek – felelte egy kérdésre a politikus. (MTI)

Jó, beszéljük ezt meg szerintem. Csodásan hangzik, hogy az EU ossza el a forrásokat, csak ennek nincs semmiféle jogi alapja. Hogyan osztaná el, kicsoda, milyen alapon? Kisorsolnák Brüsszelben? Ha az Eu osztaná el, az nem lenne beavatkozás az ország belügyeibe? De. Ez a kormány dolga és felelőssége. Ja, hogy magának osztja? Abban meg talán az ellenzéki pártok is ludasak. És a drágajó polgárok is. Így, együtt, mindannyian. Mert a kormány jelenleg megteheti, sőt, mindent megtehet. Hogy Mészáros és Tiborcz? És előtte Simicska? Ez megy évek óta. Eddig nem tűnt fel?

Hogy az országot szívatja meg az Unió, ha csökkentik a forrásokat? Bizony, ez így működik. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Pontosabban mi sírunk, aki jól jár, az meg röhög. Az Unió nem óvónéni, aki majd igazságosan elosztja a gumicukrot a kis huncut pajtások között.

Igen, a Stop-Soros a civil szervezeteket fogja a földbe döngölni. Ez a célja. Az illegális bevándorlás szervezése, az embercsempészet, okmányhamisítás ugyanis jelenleg is bűncselekmény, azért nincs szükség másik törvényre. Mindenki tudja, miről szól a dolog. Nem hinném, hogy ezek és egyéb diktatórikus módszerek bevezetése ellen a leghatékonyabb eszköz lenne sajtótájékoztatók tartása. Ha tévedek, akkor bocsánatot kérek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.