Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Szellemi, erkölcsi nyomortanya

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Mindenki jól van? Túlélték? Pedig ing-gatya szakadt, döngött a horpadt mell, vöröslött a téglapor, és világított a sötétség. Tévedek? Aligha. Mi tagadás, örülök, hogy vége van, pedig semminek nincs vége. De legalább a kurvahosszú hétvégének se. Mindenki örüljön bátran, akit érint. Mivel engem nem érint, megpróbálom összefoglalni a rezgéseket és utórezgéseket. Amellett, hogy nem sikerült egészen pontosan megértenem, mi a francot ünnepel a NER március 15-én, és egyáltalán mi közük van a címlapfotón szereplő közjogi méltatlanságoknak az elbukott 1848-49-es szabadságharc eszméihez, gondoltam, hogy ráteszek még egy lapáttal a szenvedéseimre. Végigszlalomoztam a mindig napos oldalon, és a kétoldali agyfasz üstöllést gyomországjon rúgott. A teljesség igénye nélkül, a reggeli kávét helyettesítő idegállapot megteremtéséhez szeretnék néhány adalékkal szolgálni.

De csak miután leszögezem, hogy a nemiszervek erdejében tátott szájjal rohangálás díját a tegnapi napon ugyan senki nem nyújtotta át senkinek, én viszont megkésve, de annál nagyobb szeretettel átnyújtanám Szájer József tákolmányozónak, aki azt mondta, hogy őt nem kifütyülték az Európai Néppárt minapi frakcióülésén, hanem megtapsolták, és nem azért hívta fel sírva Orbánt, hogy ki kéne lépni ameddig ki nem basszák, hanem tuajdonképpen nem is telefonált, hanem csak érvelt ő a gonoszoknak, mégpedig a Fidesz EPP-ben maradása mellett. Azt szeretném mondani, hogy ha a hírről beszámoló portál hazudott esetleg (nem tudom, de Szájer reagálását például nem hozták le), akkor az elég nagy baj. Ha viszont kiderül, hogy a Fideszt pár nap múlva felfüggesztik, vagy kizárják, vagy csak simán felmossák velük a padlót, ahogyan Orbánnak szokása kilenc éve a brüsszeli ellenségeivel (vagyis mindenkivel, aki nem ő), akkor ugye Szájer kolléga nem fogja hangosan kikérni magának, hogy nem is úgy volt? Gondolkodom, hogy miután senki nem esett hasra Orbán bocsánatkéréséről, és nem tapsolták meg vállvat a vállhoz vetve, mégis mi a francot kellett volna megtapsolni Szájer produkcióján?

Aki gondolkodik, kérdez, alkot, az műveivel, munkájával népét, nemzetét szolgálja – jelentette ki Áder János köztársasági elnök a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából elmondott beszédében pénteken az Országházban, mielőtt átadta a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrendeket. (…) Egy modern nemzeti közösség számára, amely 1848-49 óta, az átélt történelmi viharokban sem veszítette el azt a képességét, hogy megbecsülje értékeit. A katedrán, laboratóriumban, ősi tárgyak között, műhelyben, próbateremben, ásatáson, levéltárban, szószéken vagy a színpadon eltöltött idővel segítenek megérteni a magunk helyzetét és feladatait a világban. (…) terápiát alkalmazni, az új nemzedékeket tanítani, képet festeni, könyvet írni, szobrot faragni, az emberi méltóságért kiállni, lelket gyógyítani, a szavak eredetét megérteni, tehetséget gondozni, kutatócsoportot vezetni nem kevesebb felelősség, mint forradalommal kivívni, törvénnyé tenni vagy karddal védelmezni a szabadságot. (via hirado.hu)

Az anyámúrsitenit, Áder! Minden is ráfér arra a parancsszóra bólogató, gondolkodás nélkül mindent aláíró álszent pofádra. Ti aztán megbecsülitek az értékeket, az már biztos. A felsoroltakat különösen. Az emberi méltóságért kiállók méltóságát mindenek előtt, rögtön miután sárba tiportátok a méltóságot. Meg a tanárokét, orvosokét, művészekét, tudósokét. Feltéve, hogy fideszesek. Éppen most veritek szét az MTA-t, évek óta közmunkásbérrel szopatjátok a kulturális közalkalmazottakat, kivéreztetitek a színházakat (éljen a fodball), hagyjátok elmenni az orvosokat (éppen most mondott fel az összes betegszállító a hatvani kórházban, sokan a nettó 100 ezer forintos megbecsültségük miatt) de március 15-én, talpig kokárdában döngetitek a melleteket, hogy bezzeg ti.

Na és akkor napos oldal. Miután gondosan kitüntetgették egymást, az összes vállalhatatlan, rosszarcú alaknak plecsnit nyomtak a homlokára és babérkoszorút raktak a fejére (Döbrenteitől, Dózsa Lászlón keresztül Takaró Mihályig), mielőtt felháborodtak azon, hogy van még lejjebb (ez azt jelenti, hogy Alföldi az MSZP-től kapott elismerést, az állampárt számára az ő munkássága és személye egyaránt köpködnivaló), a Viktorjugendről ábrándozó, háromnevű sakálmédia-főszerkesztő ezzel állt elő március 15-e reggelén:

Na ez a valami. Miután egy nappal korábban az MTI közleményeket cenzúrázott, miután kiderült, hogy sanda politikai megfontolásokból már Petőfi versei között is lehet szelektálni, és simán letiltani, ha azok nem illenek bele a NER-kurzusba, miután kilenc év alatt matyómintás baltával verték szét a nem fideszes propagandamédiát, ez a torz lelkű alak Petőfivel és a sajtószabadsággal nyomul. Összehányom magam.

Pedig ez hol volt még az Origo nevű pöcegödör ellenzéket és nem fideszes magyarokat gyalázó cikkéhez képest. Tény, hogy nem volt forradalom tegnap. Sem. Az ellenzék nagyon sok beszéddel és tizenkét ponttal készült a közös rendezvényre, ami ezúttal is távol állt a tömeggyűléstől. Ennek ellenére közös kiáltványt tettek közzé, majd a Kossuth térre vonultak és a Parlamentre kiragasztották a márciusi kiáltványt. A nap zárásaként Hadházy Ákos független képviselő  – aki Jakab Péterrel és Dobrev Klárával együtt szerintem a nap megsüvegelendő szónokai közé tartozott, például ezért is: szánalmas balfaszok vagyunk, ha hagyjuk, hogy gyalázzanak minket az adófizetők pénzéből – mintegy száz emberrel az MTVA székházához vonult, és oda is kiragasztotta ugyanazt. Nos, az Origo névtelen rímfaragója a teljes érdektelenségen köszörülte a barna nyelvét, Gyurcsánynézott, antiszemitázott és még egy kis nyelvtannáculás is belefért az igénytelen, gagyi szövegbe: a rendezvény résztvevőit gyalázták nagy erőkkel, azoka is, akik az Origo betanított munkásait eltartják, ha akarják, ha nem. Mert Orbán gazdájuk is megmondta, hogy ezen a napon minden magyar szíve együtt dobban. Az, bazmeg. Namindegy is, az ópusz itt ért fel a csúcsra:

A képen látható Lukácsi Katalin – amennyiben jól figyeltük a közvetítést – nem beszélt, csak az asszonyverő Juhász Péterhez méltóan pénzt tarhált, viszont így nem tudta elmondani magáról, hogy csalódott egykori KDNP-s politikus (a valóságban titkárnő volt az egyik KDNP-irodában).

Szellemi-lelki-erkölcsi nyomortanya. Mekkora görénység kell ahhoz, hogy miután elveszítesz egy fasztudja hány pert az asszonyverésezés oltárán, hazudsz és embereket járatsz le, miután éjfél körül, amikor senki nem látja, helyreigazítod a tetves hazugságodat, ugyanonnan folytatod, ahol abba sem hagytad. Erről beszélek, és közben lesül a bőr a képemről, hogy mennyire istentelenül mély szakadékba kerültünk.

https://www.facebook.com/Juhi.JuhaszPeter/photos/a.486159078123247/2532483866824081/?type=3&theater

És végül itt van ez a végtelenül tragikus történet, ami tegnap megrázta Új-Zélandot, és az egész világot. Ahol egy  nacionalista, bevándorlásellenes, fehér fajhoz tartozó (normális időkben ezt kurvára nem kellene külön kiemelni) ausztrál hidegvérrel végezte ki emberek tucatjait a vallásuk és bőrük színe miatt, majd még a Facebookon élőzte is az akciót. Arról az Új-Zélandról van szó, ahol egy egész év alatt sem ölnek meg annyi embert, ahányat most (49) percek alatt megsemmisített egy beteg lelkű, átmosott agyú mocsadék. És igen, Áder János az elsők között fejezte ki részvétét (miközben csendben tűri évek óta, hogy a Fidesz idegenek ellen hergelje az országot), és igen a mocsármédia sem hallgatta el történetet, ellenben ezúttal nem fröcsögtek olyan lelkesen, ahogy szoktak, nem húztak le annyi bőrt a történetről, amennyit máskor, hát végül is egy fehér rohadék tömeggyilkossága nem hozható közös nevezőre a muszlim hordák által elkövetett merényletekkel. Hogy a degenerált Trump, a fideszesek egyik nagy példaképe a mészárlás után nem sokkal azt bírta kiöklendezni megából, hogy a fehér nacionalizmus nem egy széles körben elterjedt dolog, az annyira súlyos, hogy nem keresek rá szavakat. Szerintünk az van, hogy a gyűlölet ide vezet. Sodródunk valami nagyon csúnya és sötét dolog felé. Háborúnak hívják. És hatalmas szerepük van ebben a Trumpoknak, Orbánoknak, Bolsonaróknak, Salviniknek és LePeneknek. Nem kellene megvárni, hogy sikerüljön nekik.

Legyen akkor ma reggel ez a kedves, szelíd muzsika, megkönyörülök magunkon. Pihenjenek jól, további hőzöngésektől mentes békés hétvégét mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.