Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Semmi gond, a hajléktalanságot már betiltották

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Történetesen nem teljesen értek egyet a közleménnyel. Ez ugyan csak az én véleményem, de azt gondolom, közös a felelősség. A baj az, hogy lényegében a bankok a kormány közreműködésével áttolták a teljes felelősséget a lakosságra. Ezen semennyit nem segített az a remek megoldás, amivel azok, akiknek egyébként is volt pénzük, kedvező feltételekkel visszafizethették az adósságot. Ha jól tudom, ettől a lehetőségtől nem maradtak távol sem a kormánypárt, sem az ellenzéki pártok tagjai. A bedőlt hitelekkel pedig magára maradt mindenki. Mint az nálunk a legtöbb esetben szokás.

Kudarcos ál-vitanap A „devizás” hitelválság ügyében ellenzéki pártok parlamenti vitanapot kezdeményeztek. Tudhatták, hogy a kormánypártok nem vesznek ilyen vitákon részt, az viszont megdöbbentő volt, hogy az ellenzékieknek is csak fele ment el „vitázni”.

Az állampolgárok –különösen a hitelcsapdába csaltak!- ebből azt a következtetést vonják le, hogy választott képviselőiket nem érdekli a sorsuk. A látszat kedvéért persze az ellenzék „felszólal”, a kormánypártok meg védi álláspontjukat, de ez semmit nem változtat a kilakoltatott családok életén, és a hasonló sorsra ítéltekén sem. 
     Az Állampolgári Jogvédő Liga meggyőződése, hogy a hitelválságot nem a lakosság felelőtlensége, és nem is a nemzetközi helyzet, hanem a bankok nyereségvágya, és a politika felelőtlensége okozta. Ezért a megoldás is rájuk vár, amely egyrészt a hitelválság áldozatainak anyagi és erkölcsi kártalanítását, másrészt a közmegegyezésen alapuló nemzeti lakáspolitika megtervezését, és működtetését jelenti. 
     Ehhez az érdekegyeztető fórumok aktivizálása, és az 1995-ig működő Szociális Tanács újraindítása szükséges.

Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga

MTI-OS

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.