Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rohantak megvédeni a miniszterelnök urat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A határon túli magyarokat képviselő politikusok befáradtak a Kossuth rádióba, hogy megvédjék a magyar kormány maszk adományozását. Ezzel egy időben elítélték Szabó Tímea tegnapi felszólalását, ahol is a Párbeszéd politikusa kiemelte, ahányszor Orbán találkozik hazai orvosokkal, a fele esetben nincs rajtuk maszk, vagy ha van, az is csak a semmit nem érő sebészi, viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is. Nem tartott tehát sokáig, hogy megvédjék a miniszterelnökurat ezek a Kárpát-medencei politikusok. Mert valóban szép dolog a szolidaritás, de előbb talán a hazai felszereléshiányt kellene orvosolni, aztán lehet osztogatni minden irányba, ami csak felesleges. A magyar kormány azonban már akkor is osztogat, amikor még idehaza bőven nem rendelkezik mindenki védőfelszereléssel. Hogy ez mennyire etikus? Mindenki döntse el maga. 

Koronavírus – Kelemen Hunor: a magyar kormányra lehet számítani 

Budapest, 2020. április 22., szerda (MTI) – A szolidaritás a tettekben mutatkozik meg, s a magyar kormány bebizonyította, hogy lehet rá számítani – mondta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban arról beszéltek, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hétfőn a parlamentben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalására reagálva arról beszélt, nem lehet tudni, hová mennek a Magyarország által beszerzett maszkok. „Ahányszor a miniszterelnök parádézik a sajtó előtt a kórházakban, a fele esetben nincsen a fogadó orvosokon maszk vagy az a sebészi maszk van, amiről az orvosok nagy része azt mondja, hogy nem sokat ér” – mondta Szabó Tímea, úgy folytatva: viszont azt hallják, hogy Kolozs megyében 21 ezer maszkot, Maros megyében pedig 60 ezret kaptak, valamint Beregszászban, Csíkszeredában, Kovászna megyében, Zilahon, Horvátországban és Macedóniában is.

Kelemen Hunor erre reagálva elmondta, nem örült a nyilatkozatnak, de arra most nem áll rendelkezésre sok idő, hogy elmagyarázzák Szabó Tímeának, miként került a Kárpát-medencei magyarság jelentős része abba a helyzetbe, amiben él. „Azt sem tudjuk elmagyarázni, hogy mit jelent a nemzeti szolidaritás” – fűzte hozzá. Kelemen Hunor szerint azért támadni a magyar kormányt, mert segít, elítélendő. Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a műsorban úgy reagált, a magyar kormány „nemes” gesztusa köszönetet érdemel, hiszen jelentős problémák voltak a helyi egészségügyi szakemberek ellátottságában, ami most megoldódott.

Szabó Tímea nyilatkozata – fűzte hozzá – nemcsak a magyar nemzeti, de alapvető európai értékeknek sem felel meg, hiszen a szolidaritást, az együttérzést is támadja. Szerinte az ellenzéki képviselők nem arra törekednek, hogy megoldják a problémát, hanem azt a politikai haszonszerzésre használják. Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke, a Magyar Közösségi Összefogás volt listavezetője a műsorban azt mondta, a felvidéki magyarság jelentős része rendkívül negatívan értékelte Szabó Tímea megnyilvánulását.

Úgy fogalmazott 100 évvel a trianoni döntés után, amikor lassan már begyógyulni látszanak a sebek és példás együttműködés alakult ki – a magyar kormány jelentős támogatása mellett -, az ilyen kijelentések nagyon rosszul esnek mindenkinek. Bárdos Gyula a reményének adott hangot, hogy az ellenzéki oldalon is vannak olyan politikusok, akik nem Szabó Tímeához hasonlóan gondolkodnak, mert ha nincsenek ilyenek, akkor – szerinte – nagyon nagy a probléma. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke – a Kossuth rádióban – úgy reagált a nyilatkozatra, hogy nem lepődtek meg, mert csak a „régi lemezt” játszotta le újra Szabó Tímea. „Ismerjük a lemezt, ismerjük a lemezlejátszót; arra kellene rájönni a lemezforgatóknak, hogy a lemez össze van karistolva és hallgathatatlan már” – fogalmazott.

Hozzátette, erre a gyűlöletkeltésre nincs nyitottság a magyar társadalomban; fontos az is, hogy amit az ellenzéki politikusok folyton számon kérnek a kormányon, például az európaiságot és a szolidaritást, az most bizonyosságot kapott, hiszen a kormány segített. Őt leginkább az ügy kapcsán beindult „szerecsenmosdatás” lepte meg, illetve az, hogy az ellenzéki térfélről nem volt senki, aki elhatárolódott volna Szabó Tímea felszólalásától. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.