Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindenki jobban járna, ha a Fidesz nem segítene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarországnak az elmúlt években sikerült segítenie a roma közösségeknek, amelyek tagjai közül a korábbiakhoz képest sokkal többen dolgoznak és vesznek részt az oktatásban.

Ez nem vicc, ezt maga Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő nyilatkozta ma Strasbourgban, ahol meglepetésre nem törtek ki nevetésben az ott összegyűltek. Megtehették volna, hiszen ekkora baromságot még ő maga is ritkán nyilatkozik, pláne úgy, hogy ez nem az M1 stúdiójában történt. Azt sajnos nem fejtette ki, hogy ez Farkas Flórián tevékenységének köszönhető-e vagy sem, mindenesetre igencsak nevetséges amellett, hogy az oktatást is mint pozitív példát említette meg, a gyöngyöspatai-ügy idején. Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy a magyar kormány jó úton jár, amikor például a gyöngyöspatai romák ügyében tanulással, oktatási segítséggel kíván kompenzációt nyújtani a helyi közösségnek.  

Jó úton járnak, mert ők így döntöttek. Hogy a hátrányosan érintett cigányság mit gondol erről, az őket nem érdekli, mint ahogy a szakemberek véleménye is hidegen hagyja őket ezügyben. Hidvéghi egyébként az európai zsidóságról, valamint a velük szembeni antiszemitizmusról, továbbá a rasszizmusról tartott sajtótájékoztatót, mindezt úgy, hogy a menekülteket vádolta meg előbbi elterjedésével. Értem. Na de lássuk, mit mondott még a Fidesz EP-képviselője:

Az európai zsidóság biztonságával kapcsolatos aggodalmakra okot adó nyugat-európai fejlemények egyértelmű oka a megnövekedett illegális migráció, amely a Közel-Kelet konfliktusait importálja a kontinensre azáltal, hogy Európa tömegesen enged be muzulmán bevándorlókat, akik aztán zsidó emberekre támadnak – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban szerdán.

Az Európai Parlament plenáris ülésének az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni küzdelemről folytatott vitájához kapcsolódóan, magyar újságíróknak adott nyilatkozatában a képviselő hangsúlyozta: a zsidókat érő támadások indokolják, hogy nem szabad megengedni az illegális bevándorlást Európába.

„Magyarországon biztonságban élnek a zsidó polgártársaink, nem kell félniük attól, hogy támadás éri őket az utcán” – fogalmazott. Az antiszemitizmus elfogadhatatlan, a második világháborút követően pedig különösen a zéró tolerancia lehet a megfelelő hozzáállás – tette hozzá Hidvéghi Balázs. Kijelentette, minden olyan „álságos vádat és hazugságot”, amelyek szerint a magyar kormány antiszemita lenne, Magyarország visszautasít. A parlamenti vita során az erre irányuló állítások olyan bevándorláspári, szélsőségesen liberális politikus részéről hangzottak el, akik mindennel támadják Magyarországot, a valóságtól és a kormány előremutató lépéseitől függetlenül.

„Büszkék lehetünk arra, hogy Európában az egyik legbiztonságosabb ország Magyarország, ellentétben számos olyan nyugat-európai országgal, ahonnan tömegesen vándorolnak el, vagy készülnek kivándorolni a régóta ott élő zsidó családok azért, mert nem érzik azt, hogy az állam meg tudná védeni őket” – fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Magyarországnak az elmúlt években sikerült segítenie a roma közösségeknek, amelyek tagjai közül a korábbiakhoz képest sokkal többen dolgoznak és vesznek részt az oktatásban. A magyar kormány jó úton jár, amikor például a gyöngyöspatai romák ügyében tanulással, oktatási segítséggel kíván kompenzációt nyújtani a helyi közösségnek. A tanulás, majd pedig a munka ugyanis az, ami ki tudja emelni a szegénységből és a reménytelenségből a rászorulókat – húzta alá az EP-képviselő.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.