Április 13,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Milyen ember az ilyen?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,181,494 forint, még hiányzik 818,506 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy ha valakinek az élete, karrierje, önmegvalósítása csúcsa, hogy Orbán alászolgája lehet, annak tökmindegy, hogy mennyire égeti, alázza szénné magát, bármi ráfér az arcára, ilyen szempontból önmagában Gulyás Gergely kormányinfós szereplése önmagában nem lenne hírértékű.

Azt is értem, hogy a gazdája holnapi évértékelője előtt el kellett tolni a védhetetlen mocskot Orbántól, akinek nyilvánvalóan esze ágában nincs, hogy minden idők legsúlyosabb pedofíliát érintő botránya miatt bocsánatot kérjen és vállalja a felelősséget. Világos, hogy a NER és az orbánizmus védjegye, hogy mindenről mások tehetnek, mindenért más a hibás, és különben is Gyurcsánynak még mindig vannak szavazói, rohadna meg.

Mindezek ellenére úgy gondolom, hogy Gulyás Gergelyt nem kellett volna kitolni ma a függöny elé, több okból sem. Szinte minden állítása ijesztő, frusztráló és dühítő (remélem is, hogy nem vizet öntött a ma esti tüntetésre, hanem olajat), de sok egyéb mellett van itt egy dolog, amit nem értek.

Gulyás Gergely azt állította, hogy Novák és Varga lemondásával az ügyet a kormány lezártnak tekinti. Pláne hogy Gulyás állítása szerint Orbán is csak a sajtóból értesült erről az okádék kegyelmi döntésről, fogalma nem volt, hogy a csicskái mivel foglalkoznak pápalátogatás idején. És ugyan mindig lehet firtatni, ki milyen tanácsot adott, de a felelősség azé, aki a döntést meghozta.

Balog Zoltán – aki saját bevallása szerint szorgalmazta Nováknál K. Endre pedofil bűnsegéd tisztára mosását – persze megteheti, hogy elnézést kér, amiért védhetetlen disznóságot tanácsolt az államelnöknek, de Gulyás szerint a kormánynak nincs véleménye a református egyház belügyeiről.

Tehát Gulyás azt állítja, hogy egy TÉVES döntés született, hogy ez egy SZERENCSÉTLEN ügy, az hibázott, aki meghozta a döntést.

Gulyás azt állítja, hogy nem lett volna szabad sem ellenjegyezni a kérelmet, sem megadni a kegyelmet.

Gulyás azt is állítja, hogy miután Novák és Varga az állampárt legnagyobb családvédői közé tartozik, érthető, hogy a társadalom nagy része értetlenül állt a kegyelmi döntés előtt.

Gulyás azt állítja, hogy Novák és Varga példamutatóan viselkedtek azzal, hogy lemondtak.

Nos, természetesen jó hír, hogy a kormány lezártnak tekinti az ügyet, mert senki más nem tekinti annak, és hát kivételesen most nem az van, amit Gulyás és a főnöke akarnak. Ezen túlmenően: Gulyás Gergely, aki nemcsak Orbán szolgája és minisztere, hanem jogtanácsos is a református egyházban, azt állítja, hogy nagyra becsüli, tiszteli és töretlenül bízik Balog Zoltánban, akit kiváló püspöknek tart, és addig marad is az egyházban, ameddig Balog Zoltán. Egyebekben kizárólag a református egyházra tartozik, hogy lemond-e Balog, ugyanis „a kormánynak nincs véleménye a református egyház belügyeiről”.

Tehát akkor összefoglalom: Gulyás nertárs, a Balog-féle református egyház jogtanácsosa, egyben miniszter téves döntésnek tartja, hogy Novák Katalin Varga Judit ellenjegyzésével megkegyelmezett egy pedofil szörnyeteg bűnsegédjének, példamutatónak tartja, hogy lemondtak a picsába, de a szemforgató hamis papot, aki azért lobbizott, hogy ez a bizonyos bűnsegéd kegyelmet kapjon, kiváló egyházfőnek tartja, akiben töretlenül bízik. Abban az emberben, aki annyira sem volt képes, hogy öt perces, csúsztatásokkal és hazugságokkal tarkított mosakodó beszédében, amelyben nem mondott le, hogy bocsánatot kérjen az áldozatoktól.

A kérdésem: milyen ember az, aki egy pedofil bűnöző bűnsegédjének kegyelmi ügyében lobbizó papot nagyra becsül, tisztel és bízik benne? Milyen kormány és milyen egyház az, ahol emiatt nem szégyenkeznek, hanem büszkék rá? Azt hittem, az elmúlt két hét mélypontjai után mélyebbre már nem tudnak süllyedni. Tévedtem.

A címlapkép a boldog békeidőkben készült, amikor Novák Katalin köztársasági elnök, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke (b) a megújult dunamelléki püspöki székház, református teológia és újjáépített kollégium átadásán parádéztak a Ráday utcában 2022. október 1-jén (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.