Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben a jobboldali morális fölény a baloldali sötét múltat fürkészi rendületlenül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, puszi, pacsi, jó reggelt mindenkinek! Valóban szépen telik a hét, ma már kedd, hipp-hopp és megint kezdhetjük elölről! Arra gondoltam, ünnepeljük meg ezt a tőlünk teljesen független tényállást, amibe az égvilágon semmi beleszólásunk nincs, a napos félteke elképesztő, névtelen leleplezéseivel és a morális fölény ellen vívott keserves harcaikkal. Persze, tudom, semmi ok az ünneplésre, ugyanis:

Van, akinek a mai ünnepnap. Például Gyurcsány Ferencnek, aki ma ünnepli születésnapját. A maradék 15 millió magyarnak viszont gyásznap: legnagyobb történelmi tragédiánké, Trianoné. A Nyugat pusztulásra, elsorvadásra ítélt minket, mégis élünk, s lélekben egyre erősebbek, magabízóbbak vagyunk. (…) Nemzeti összetartozásunk és összekapaszkodásunk olyan erőt ad, mellyel szemben ellenségeink, földjeink ideiglenes megszállói tehetetlenek. (PS)

Azért valahol döbbenetes, hogy már Trianont sem lehet anélkül siratni, hogy Gyurcsány neve el ne hangozzék. Még valahogy a feleségét kellett volna belekeverni, de ami késik, az bizonyára jön. A földjeink ideiglenes megszállói kitételt meg egyszerűen nem tudom értelmezni. Pláne, hogy nem is akarom.

Szóval. Már sokszor mondtuk, hogy aki Manyika nénivel írat cikkeket, akinek (Manyika néninek) nem feltétlenül ez a feladata, az időről-időre elég nyilvánvalóan hülyét fog csinálni magából, pedig feltétlezhetően nem ez a célja. Jó, következménye úgysincs, szóval jöhet a mehet. Az Origónál (is) süket fülekre talált eme baráti jótanácsunk, úgyhogy a Kétes ügyletek, sötét úton szerzett vagyonok jellemzik a magyar baloldalt című eposzi tényfeltáró munkáért feltétlenül jár az öntudatlan, ostoba, önkritikátlan szervilizmus lovagkeresztje. Vagy babérkoszorúja. Vagy én azt se bánom, ha rózsafüzér.

Az történt, hogy a Fidesz teljhatalmú uralkodásának tizedik évében, a sajtó mindenkori rendeltetésének eleget téve az említett nemmédiabugyor lerántotta a leplet a… bukott baloldal vagyonairól. Miközben a még talpon maradt valódi média nem győzi követni a NER-cégek, oligarchák, strómanok és válogatott muzsikusok bődületes zsírosodását (ITT egy sokadik dermesztő összefoglaló a közpénzen felhízlalt NER-tartóoszlopok milliárdos nyereségeiről és a szinte teljes egészében kivett osztalékokról), a NER-média nem hagyja magát összezavarni.  A Gyurcsány házaspártól Varga Zoltán baloldali médiatulajdonoson át Leisztinger Tamás szintén baloldali médiatulajdonosig felgöngyölítik a baloldal milliárdos pénzembereinek sötét múltját, akik a hátukon vitték az MSZP és a DK sorsát. A legmenőbb, hogy Oszkó Pétert sem hagyták ki a megrökönyödésből. Olyannyira nem – és ezennel ajánlom is szíves figyelmükbe az irományt -,  hogy a Bajnai-kormány pénzügyminiszterét olyan brutálisan leleplezték, hogy valójában bebizonyították: a munkájával és a szakértelmével kereste a pénzt, és mindent, amije van.

Namármost, idiótáim a primitív, erkölcstelen propagandában! Az a baj veletek, hogy ennyi év alatt sem ragadt rátok semmi a NER mocskán kívül. Én még emlékszem arra, amikor Bencsik András egy fél országot irigy prolizott le azért, mert faszért foglalkozik a Rogán família luxusba fulladt, védhetetlen magánhelikopterezéseivel, hiszen köztudott, hogy valamirevaló magyar ember ezt simán megengedheti magának. Az a helyzet, hogy önmagában az nem baj, ha valaki vagyonos, feltéve, ha azt a vagyont úgy kaparta össze magának, ahogy például a kurvára leleplezett Oszkó Péter. Önerőből, saját kútfőből, a piacról, basszátok meg. Amikor a Rogánok, Mészárosok és egyéb rosszarcú dilettánsok milliárdjait szóvá tesszük, akkor az nem azért történik, mert a baloldali vagyon az rendben van, a jobboldali meg nincs rendben, és mert irigy proletárok vagyunk. Hanem azért, mert ez a raklapnyi oligarcha, aki sehol nem volt, ameddig a Fidesz csúcsra nem fejlesztette a korrupció legfőbb politikáját, úgy lett csilliárdos, hogy egyébként legfeljebb a közepes képességű bérből-fizetésből élő közönséges senkiségig futotta volna az őstehetségükből. Az a baj, hogy képtelenek vagytok megérteni (hát hiszen nem azért fizetnek benneteket), hogy a korrupció, az elvtelenség, az ügyeskedés nem jobb- vagy baloldali kérdés, hanem erkölcsi kérdés. Valamirevaló ember, jelen esetben melldöngető újságíró pedig nem aszerint háborodik fel a nyilvánvaló lopáson, hogy az éppen szóban forgó korrupt alak milyen pártszínezetű, és nem is próbálja valakire ráhúzni a vizes lepedőt, ha azt világon semmi nem indokolja. Najó, valamirevaló újságíró nem is áll bűnözők zsoldjába, mert a gyomra nem fogadja be a feladatot. (Nem sokat segít a helyzeten, hogy Rogánt lehet bűnözőnek nevezni immár a Kúria ítélete szerint is.) Csak hát itt pár év alatt sikk lett elvetemült gazembernek lenni, és szétbarmolni azt a nagyon kevés dolgot, amiben talán valaha létezett valamiféle nemzeti egyetértés, főleg hogy állítólag összetartozunk. Nemzetileg. Hát a franc tudja.

Miközben tehát a jobboldali morális fölény a sötét, baloldali múltat fürkészi rendületlenül (külön Ujhelyi István erősen furcsa gazdagodását), nagy gyászában ma azért is ünnepnap van a kormány számára, mert – tüntetés, felháborodás ide vagy oda – Palkovics beterjeszti az Akadémia megcsonkításáról szóló javaslatot. Miért? Csak. Mert Palkovics úgy gondolja, hogy az MTA sokkal jobban fog tudni működni egy másik formában. Vagyis ha kiszervezik a kutatóintézeteit, és azok kormányzati befolyás alá kerülnek. Pont. Nem baj, mert a szemfényvesztés miatt azért tegnap belengette, hogy az eddigi 133 milliárd forinthoz képest jövőre 32 milliárd forinttal több jut innovációra és kutatásfejlesztésre, úgyhogy ne sírjon a tisztelt akadémikusok szája. Extra jó hír: Magyarország legnagyobb közgyűjteményével, a Természettudományi Múzeummal szemben is győzött a NER. A múzeumnak mennie kell Budapestről.

Ahhoz képest, hogy az NBI-es csapatok két év alatt 35,5  milliárd forintot költöttek bérekre (!) és a közpénzeső ellenére ezek fele veszteséges, tényleg minden amellett szól, hogy a szabadnak vélt tudományosságot kell cseszegetni és szétbarmolni és fideszes igába hajtani. Vagy eltüntetni szem elől. Különben is jön a 0,8% körüli nyugdíjemelés, meg külön a nyugdíjprémium. Nem azért, mert választási év van, hanem mert fussa a jól teljesítésből, és dübörög a gazdaság. Persze lehet, hogy nem volna haszontalan hozzáértő, tudós emberek véleményére is odafigyelni, ami árnyalná kicsit a képet, de Orbán szerencsére megszabadult az olyan zavaró elemektől, mint például Chikán Attila közgazdász professzor. Aki egy kiváló interjúban azt mondta sok egyéb fontos dolog mellett:

… a grafikonok nem hosszabbíthatóak meg a végtelenig. Ellenben érdemes összevetni adatainkat a hozzánk hasonló országokéval. És akkor azt látjuk: a legfontosabb mutatók legtöbbjében, legfájóbban az átfogó versenyképességben az összes volt szocialista ország elhagyott bennünket.A 2007-2008-as válság óta a régiós növekedési sávnak jobbára az alján tanyázunk.

Semmi probléma. Ameddig nem indulnak el a fekete autók (Bojár Gábor önerőből sikeres tudós üzletember szerint akkor indulnak majd el, ha veszélybe kerül Orbán hatalma), itt kicsattan a demokrácia és a virágzik a földi paradicsom. A Fidesz pedig rendkívül jól szórakozik az MSZP-n, miután Szanyi Tibor nyílt levélben esett neki a pártjának, nem függetlenül attól, hogy idén már nem termett neki újabb EP-mandátum.

Tény, hogy a szennyes ilyetén kiteregetése a büdös életben nem fordulhatna elő az egy ember akarata szerint működő, diktatórikus állampártban, úgyhogy Rogán Bűnöző Antal beosztottja végső soron teli pofával Mónika Show-zhat. Képzeljék el, amikor Rogán nyílt levelet ír Orbánnak, hogy be kéne fejezni a migránsozást vagy Németh Szilárd a nép színe előtt háborodik fe azon, hogy kicsit már sok lesz a lopásból. Persze ocsmány dolog, amit Szanyi művel a nyilvánosság előtt, függetlenül attól, hogy írása hány százalékban tartalmazza a valóságot, és attól is, hogy önkritika és a csúfos választási vereség tanulságainak levonása nélkül a Fidesz egykori váltópártja alighanem soha nem tér már magához. De azért ez a harsány fideszes röfögés akkor is visszataszító lenne, ha Dömötör nem egy sima, önálló gondolatokat foltokban sem tartalmazó végrehajtója lenne Orbán korrupt hatalmi törekvéseinek. Mindegy is, legyen az ő bajuk, külön-külön. Lépek, köszönöm a megtisztelő figyelmet, ma is lesz nap, holnap meg már szerda. Viszlát, később!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.