Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Micsoda gondolatok, Semjén

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

75 éves lett a – ma már mérhetetlen szavazóbázissal rendelkező és – végső soron a Fideszbe olvadó KDNP. Ennek örömére szentmisét tartottak Kalocsány, ahol többek között Semjén Zsolt is felszólalt természetesen. Beszédéből kiderült, hogy a KDNP azért jött létre, hogy az evangéliumot képviselje a politikai életben. Ez mondjuk még eddig nem jutott eszembe, az biztos. Már csak azért sem, mert a KDNP mindent képvisel, csak az evangéliumot nem. Na de ezen nem szabad fennakadni, hiszen a fiatal demokra párt tagjai is csak épp nem fiatalok és demokraták, amúgy stimmel minden más. De ezek mellett az is kiderült, hogy a KDNP elveinek lényege többek között az örök értékek megvalósítása a mindennapokban.

Nem tudom ezek a gondolatok még a misebor felhajtása előtt, vagy után törtek-e rá Semjénre, mindenesetre érdemes elemezni a mondandóját a továbbiakban:

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ugyanazt vallja 75 éve, viszont a megfogalmazás korról korra változik, éppen ezért a párt tagjainak feladata, hogy hűségesek legyenek az örök értékekhez és rugalmasak a megfogalmazás tekintetében – mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke vasárnap Kalocsán.

Semjén Zsolt a Kereszténydemokrata Néppárt megalakulásának 75. évfordulója alkalmából tartott hálaadó szentmisét megelőzően az MTI-nek kiemelte: a KDNP egy olyan sajátos párt, amely azért jött létre, hogy az evangéliumot képviselje a politikai életben. Hangsúlyozta: elveik lényege egyrészt az örök értékek megvalósítása a mindennapokban, másrészt az adott kor kihívásaira olyan válaszokat adni, amelyek megfelelnek a kornak, de mégis az örök értékekben gyökereznek – tette hozzá a párt elnöke. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.