Június 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mi a jó büdös franc köze van a szülőcsatorna gyakori használatának az illető emberi és politikai minőségéhez

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Meg szépet is, azértis. Szolgálati közleménnyel kezdem a napot. A májusi Luca ajtaja pályázat továbbjutója Bolla Rita, a Te komolyan nem fogod fel, hogy nem tudok tizenkét órát dolgozni egy termosz kávéval és a tudattal, hogy este majd eszem? című írásával. Jelenleg a Luca alapban 90 000 forint van. Mostanában csúful megcsappant a beküldött cikkek száma, úgyhogy ismét elmesélem, miről szól a dolog.

Luca emlékére… nem, nem emlékére, hanem hogy itt maradjon köztünk, nyitottunk egy alapot. Ide lehet utalni (jelezve, hogy Luca alap) és mi is teszünk be pénzt, mármint a szerkesztőség tagjai. Mikor mennyit tudunk kiszorítani. Ez január végéig gyűlöget. Várunk tőletek olyan írásokat, amilyenek Lucának tetszenének. Emberről – kutyáról, macskáról, bármilyen lelkes állatról, emlékekről, érzésekről, gondolatokról – szóló meséket. Ezeket az [email protected] küldhetitek, Luca ajtaja megjegyzéssel. Minden hónapnak van egy győztese. Aki a legtöbb lájkot kapja tőletek. A végén a havi továbbjutók elmondják, hogy mire szeretnék elkölteni az alapban addig összegyűl tösszeget, és ti megszavazzátok, ki kapja meg. Szóval hajrá, küldjétek a cikkeket. Ha nem a pénzért, akkor Lucáért vagy csak úgy, hogy örüljünk.

No. Erre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket. Tényleg kár lett volna kihagyni. Tállai András Facebook oldaláról van a kompzíció. Bálint kolléga szerint Tállai két kopjafa közé kifeszített rántotthús előtt tiszteleg. Edgar szerint azt vizslatja, hogy mibe lépett bele már megint. Ha van jobb ötletetek, ne tartsátok magatokban.

Facebook/Tállai András

Közben Andy Vajna vagyonkezelőjét kirámolta valaki. Mármint nem rablás történt, de azért roppantul érdekelne, ki a boldog milliárdos. A bús özvegy szerintem nem lehetett, ha Vajna betartotta volna az alkut – valószínűleg nem tartotta be, az utolsó hónapokban nagyon megkavarta az érdekeltségeit – akkor abban az alkuban alighanem benne lett volna Tímea sértetlensége. Miután a NAV éppen végrehajtás alá vonta az ékszerüzletet, valami nem a terveknek megfelelően alakulhatott.

A kormánymédia ünnepelget. Nem nagyon zajosan, csak úgy óvatosan hurráznak, amiért Görögországban kormányváltás lesz, miután a választásokon megbukott a radikális baloldali Sziriza, a jobbközép Új Demokrácia pedig győzött. Lakájék utalgatnak arra, hogy az eddig kormányzó baloldal juttatta nehéz helyzetbe Görögországot (ami tényszerűen nem igaz) és az embereknek – no lám! – olyan jobboldali pártok kellenek, mint a most kormányra kerülő Új Demokrácia! Esetleg érdemes lenne még annyit hozzáfűzni – persze annak tudatában, hogy a Fidesz nem jobbközép párt, hanem szélsőjobboldali -, hogy a görög választók úgy eltaposták a görög szélsőjobbos, populista, euroszkeptikus pártokat, mint megvadult rinocérosz a tábortüzet. Ja, esetleg még azt is el lehet mesélgetni a híveknek, hogy a most kormányra kerülő görög párt az EPP tagja és az egyik kezdeményezője volt a Fidesz kizárásának.

Cuki értekezést olvastam a nyolcaskán Ursula von der Leyenről. A szerző pro és kontra csoportosítja az érveket, ami tök jó dolog, minden normális ember ezt teszi, amikor döntésre készül. Csak ugye nem teljesen mindegy, hogy mondjuk egy cipő megvásárlása előtt a mellette szóló érvek között a kényelem, minőség, strapabíróság és hasonló szempontok sorakoznak, vagy az, hogy marhára szép a doboza és még selyempapírba is be van csomagolva. Mutatom, mire gondolok:

Mindenképp a német védelmi miniszter mellett szól az, hogy hétgyermekes családanyáról van szó. Ez egyrészről jóval nagyobb hitelességet ad neki a kereszténydemokrata politizálást illetően, mint a gyermektelen Angela Merkelnek, másrészről a családcentrikusság feltételezi azt is, hogy a jövőről is felelősségteljesebben gondolkodik, mint azok, akik a demográfiai kihívásokat a migránsok behívásával orvosolnák.

Sok hülyeséget össze szoktam olvasni munkakörileg, de ez eléggé ott van a dobogó közelében. Hogy mi a jó büdös franc köze van a szülőcsatorna gyakori használatának az illető emberi és politikai minőségéhez, azt a bánatos életben meg nem fogom érteni. A másik érthetetlenség: Ursula von der Leyen nem Angela Merkel vetélytársa, ezzel szemben az ő embere. Az összehasonlítás ebből a szempontból is oltári baromság. Egyébként még messze nem lefutott a dolog, távolról sem biztos, hogy a sokgyermekes édesanya fog alkukat kötni a gáláns kézcsókban verhetetlen magyar miniszterek elnökével. De ez hamarosan ki fog derülni, egy hét múlva szavazás.

Az első beszólásunkra azonban nem kell egy hetet várni, mert hamarosan jövünk vissza.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.