Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mesemenet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A háború Nyugat általi eszkalálása, a szlovák miniszterelnök elleni merénylet keltette gyűlölethullám miatt sosem volt olyan aktuális a június 1-i békemenet, amelyen „erőt kell mutatni” – hangoztatta Bayer Zsolt a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

    A publicista a Robert Fico elleni merényletet követően nagy számban megjelenő erőszakos internetes kommentek kapcsán közölte: arra, ami elszabadult, azaz, hogy „emberek, akár álnéven, akár a saját nevükön, nyíltan, bátran, sőt büszkén értekeznek arról, hogy mások hogy haljanak meg, hogy kell őket agyonlőni, kivégezni”, arra nincsenek szavak.
    Mint mondta, az elmúlt időszakban tapasztaltakat követően bele sem mer gondolni, mi lesz még ezután, hiszen senki sem gondolta volna két és fél éve a szomszédos háború kitörését, hogy ezt a háborút „a Nyugat teljesen eszét vesztve eszkalálni akarja”, azt pedig végképp nem, hogy Közép-Európában gyilkossági kísérlet áldozata lesz egy hivatalban lévő vezető.
    Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek”, akik hite szerint itthon és Nyugat-Európában is többségben vannak, de csöndben vannak, mert „a liberális véleménydiktatúra megfélemlíti” őket – jelentette ki Bayer Zsolt.
    A publicista szerint a magyaroknak kell megmutatni, hogy a normálisok vannak többen, „erőt kell mutatni, meg kell mutatni ennek az elszabadult pokolnak, hogy van itt más is” – szólított fel.
    Úgy vélte, ennek első számú eszköze most a június 1-i békemenet, amelyre „mindenkinek el kell jönni: (…) lássák, lássa a pokol, hogy nem fogja bevenni a világunkat” – mutatott rá.
    Úgy vélte: a békemenet a miniszterelnök, a kormány, az azáltal képviselt politika melletti kiálláson túl idén a normális világ, a béke melletti kiállásról szól elsősorban.
    Felidézte: 1914-ben, miután lelőtték a trónörököst és Ferenc József császár összehívta a koronatanácsot, „egyetlenegy ember volt, aki konokul és kitartóan azt mondta, hogy nem szabad háborút kezdeni”. Tisza István azt mondta, hogy abban a háborúban „semmit sem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk”.
    Őt – folytatta – négy évvel később „kommunista különítményesek azzal az üvöltéssel lőtték agyon a saját házában, hogy háborúba vitte az országot”.
    Bayer Zsolt szerint ez a példa is azt üzeni, hogy most mindenkinek Tisza Istvánnak kell lennie, mindenkinek ki kell állnia a békéért, a békességért és nyugalomért, mindenkinek ki kell állnia a háború és az erőszak ellen – húzta alá.
    A publicista kitért még arra, hogy nemrég vett részt a csíksomlyói szentmisén, amelyen a szentbeszédben elhangzott a következő mondat: „Drága édesanyánk, tanítsd meg nekünk összevarrni a jövőt”, márpedig szerinte „a jövőt semmi másból nem lehet összevarrni, mint a múlt erős és időtálló szövetéből és a hitnek a cérnájából”. (MTI)

Nincs is annál szebb dolog, mint amikor egy köztudottan dührohamokra hajlamos publicista, aki vérén-taknyán akarja kivonszolni a neki nem tetszőket a világból, aki előszeretettel fenyeget mindenkit, aki mást mer gondolni a világról, mint amit neki gondolnia kell a fizetéséért, meghirdeti a Fidesz melletti kiállást – alighanem közpénzből szervezik az eseményt, nem a pártkasszát terhelik vele. Sanszos, hogy a CÖF nem szorgos munkával keresi meg a propagandára valót, mint inkább állami cégektől és innen-onnan csorog hozzájuk a mindenki pénze -, ami az Orbán-féle békét jelenti, tehát Ukrajna bukását. Az külön szép a publicista úrtól, hogy miközben a mai napig nem lehet tudni, pontosan kik ölték meg Tisza Istvánt – úgy értem, hogy még a merénylők nemzetiségét sem sikerült kideríteni a nyomozás során, a Pesti Hírlap gazdag fantáziával megáldott szerzőjének tudósítása jóindulattal sem nevezhető bizonyítéknak -, ő még azt is tudja, mit kiáltottak a gyilkosok. Talán inkább meseregényt kellene írnia, nem politikai publicisztikákat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.