Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Mégis ki kormányozza az országot, ha a külföldről pénzelt szervezetek akarata érvényesülhet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békés, laza jóreggelt kívánok a hét utolsó hétfőjén! Természetesen holnap kezdjük/folytatjuk ugyanonnan, ahol abba se hagytuk, de a lényeg az, ami most van. Ahhoz képest, hogy vasárnapot ír a naptár, mozgalmas napja lesz mindenkinek, aki együtt él valamelyest a magyar közélettel.

Tudom, magánügy: engem semmilyen irányból nem érdekel, hogy milyen nyomot hagyott Orbán Viktor ábrázatán és délceg termetén az elmúlt két évtized (akit érdekel annak ő maga tette világossá: ilyet hagyott), ettől függetlenül ma délután a zsinórban huszonkettedik (22) évértékelőjét adja elő a nyáj ölelésében, a kellemes fideszes udvartartás akolmelegében. Ettől olyan lázas izgalomban ég harmadik napja a komplett fideszes szolgamédia, mintha legalábbis az atyaúristen szállna le ma 15 órakor közéjük. Ott, ahol ők ülnek, állnak, tepernek a biztos helyükért, a bérükért és fizetésükért, valószínűlég tényleg valami ehhez nagyon hasonlón fog történni.

A mindig jól értesültek azt is tudni vélik, hogy miről szól majd a miniszterelnöki nagymonológ: az európai ügyek mellett várhatóan az új nemzeti konzultáció témáit, valamint a kormány klíma- és természetvédelmi akciótervének részleteit is felvázolja. Jó buli lesz. Nekik biztosan. Szerintem viszont a doktor úr már nagyon régóta nem bír semmilyen innovációt beleerőltetni a beszédeibe, korábbi fokhagymaszagú dakotizmusait ismételgeti és variálja a végtelenségig. Igaz, miért is kellene újítania, hát hiszen a hálás közönség ma is ugyanúgy ugrik, csahol, nyáladzik a migránsozásra, sorosozásra, brüsszelezésre, az öblös féligazságokra és a minden irányba uszításra, mint két éve, öt éve. Azért bevallom halkan, hogy az év legelején vállról elindított, cigányok, ügyvédek, fogvatartott emberek, jogvédő civilek ellen irányuló offenzívát nem láttam jönni (márpedig ez innovációnak is tekinthető a visszafordíthatatlan radikalizálódás útján), de ez is csak azt bizonyítja, hogy naivitásom határtalansága okán alábecsülöm a Habony Művek& Co. gátlástalanságba csomagolt lealjasodási képességeit.

Tehát ma Orbán szónokol és ünnepelteti magát a Várkert Bazárban, és egyébként létező problémákra sajátos fideszes álmegoldásokat kínál. Úgy értem, ameddig nemzetileg konzultálnak a gyöngyöspatai cigányokról (és ez érvényes mindenki másra is, akiben uszítási potenciált sikerült találnia a munkanélküli vitrinesnek), addig sem kell a gyöngyöspatai cigányok problémáival érdemben foglalkozni. Hát hiszen a kormánynak szüksége van a magyar emberek véleményére és támogatására – szavalja Hollik kommunikációs igazgató István az isten tudja hányadik, a témában készített videóban, amiben a hahófacebookos rajongókat győzködi arról, hogy majd töltsék ki és küldjék vissza az álkérdésekre adott álválaszaikat ahelyett, hogy begyújtanának vele. Annyira jó, hogy muszáj idetennem:

Ha nincs kellő támogatás a kormány és a kormánypártok mögött, akkor nem a magyar emberek, hanem a külföldről pénzelt szervezetek akarata érvényesülhet. Ezért vegyünk minél többen részt a Nemzeti Konzultáción!

Eléggé zavarbaejtő. Legalább annyira, mint az, amikor Bayer Zsolt megpróbál úgy tenni, mintha újságíró lenne, de annyira nem áll jól neki (erről is mindjárt). Szóvalhogy nem az volt eddig, hogy a magyar emberek az összes választáson óriási felhatalmazást adtak a kormánypártnak arra, hogy azt csináljon, amit akar a magyar emberek érdekeit képviselje? Nem ez a fő érv valahányszor sértődötten csapkodják az asztalt Brüsszelben, és összetévesztik a Fideszt Magyarországgal? Hát nem ez a kétségbevonhatatlan támogatás az alapja minden sunyi, akár az éjszaka leple alatt meghozott döntésüknek? Hát ki a jóisten kormányozza ezt az országot, ha itt a külföldről pénzelt szervezetek akarata csak úgy lazán érvényesülhet?

Például amikor az állam (vagyis a magyar emberek adót fizető része) átvette Mészáros Lőrinc veszteséges, a vételáron túl azonnali hitelre szoruló Mátrai Erőművét, amiből a bőrkabátos beszélő pénztárca előzőleg néhány milliárdot azért a biztonság kedvéért kivett, akkor kinek az akarata érvényesült? A magyar embereké, akik ha akarják, ha nem, kénytelenek összedobni az erőműre valót úgy, hogy ráadásul azt is titkolják előlük, hogy pontosan mennyibe került, vagy pedig a külföldről pénzelt szervezetek erőszakolták rá az akaratukat a kormányra, amelyik elfelejtette megkérdezni a magyar embereket erről? Nem tudom, melyik a rosszabb, de az biztos, hogy nem egy százmilliós tételről van szó. Azt meg hagyjuk, újra nem fejtem ki, hogy mi a fenének kell egyféleképpen megválaszolható kérdésekkel zsibbasztani nem kevés közpénzért a populációt, ha úgyis tudják a válaszokat. (Különben szlovén wellnesskomplexumot vett a magyar állam 9 millió euróért, sejtem, hogy az is úgy kellett, mint egy falat kenyér. Hagyjuk, ne röhögtessem már magam, hogy 3,2 milliárd forinton képes vagyok fennakadni.)

Miközben ugyetehát a pártállam feje ünnepélyesen szónokol a hívei előtt Budapesten, és senki nem pofázik, nem kérdez vissza, a Mi Hazánk nevű vadhajtás és egyéb nyúlványai a nemzeti radikalizmus és az állampárttal összekacsintás testén, erőt demonstrálnak Borsodban. Ők nem csak pofáznak arról, hogy a cigányok így meg úgy (a legnagyobb egyetértésben a Fidesszel), hanem. Először Miskolcon a kormányhivatal elé vonulnak, majd autókonvojjal mennek a várostól mintegy harminc percnyire található Sályra, ahol Toroczkai szektavezér szerint „mintha megszűnt volna a magyar állam”. Olyannyira, hogy tudomása szerint nyugdíjasok járőröznek éjszaka, hogy ne törjenek be a házaikba, mivel nincs rendőrőrs a településen. A faluban január végén egy 61 éves nőt olyan súlyosan bántalmazott egy 21 éves férfi (kiemelés Toroczkaitól: cigány), hogy az asszony belehalt sérüléseibe. A közelmúltbeli gyilkosság helyszínére mécseseket tesznek, majd fáklyás felvonulást tartanak. Erről írtunk tegnap részletesebben, rengeteg szála és rétege van ennek az egésznek a nyilvánvalóan rasszista indíttatású vonulgatáson innen és túl, de az a kérdés mindenképpen joggal vetődik fel, hogy ha megszűnt az állam, akkor miért nem Pintér Sándornál, és úgy általában a jelenleg a nemzeti konzultációval maszatoló kormánynál hőbörögnek radikálisék? Azoknál, akik behazudták, hogy két hét alatt rend lesz, de tíz év után is még mindig ott tartanak, hogy inkább szemfényvesztésileg konzultálnak, minthogy vállalják a felelősséget, amiért a helyzet nem javult, de legalább romlott. Európa legbiztonságosabb országa. Háhogyne.

Dunaújvárosban ezzel szemben nem lesz szélsőjobbos fáklyás menetelés, viszont időközi országgyűlési képviselő-választás igen. Tekintettel arra, hogy az eddigi képviselő, a jobbikos Pintér Tamás Dunaújváros polgármestere lett. Bár tegnap az egyik független jelölt visszalépett, így is összesen hatan futnak neki a versenynek, köztük az összes ellenzéki párt által támogatott jobbikos Kálló Gergellyel és a Fidesz által támogatott független Molnár Tiborral. Hát persze hogy a Mi Hazánk saját jelöltet indított, naná. Most akkor majd jól kiderül, hogy országgyűlési választások szintjén hogyan vizsgázik, mire elegendő a legszélesebb körű ellenzéki együttműködés az állampárttal szemben. Mindenesetre a fideszes lakájmédia erején felül mindent is megtett azért, hogy az ellenzéki erőket lejárassa, hamarosan kiderül, mire lesz ez elég.

És akkor a végére, ahogy ígértem: Bayer Zsolt Fidesz-tag és nemzeti lovagkereszt újságírósat játszik. Elkezdték érdekelni a tények és a közérdekű adatok. Na nem másért, kizárólag az érintettség okán. Miután kiderült, hogy másokhoz hasonlóan ő is elég jutányos áron bérel lakást a Várban, sőt elég érdekes csereberéket is bonyolított. Megpróbálta ugyan letagadni, de nem jött be, és hiába perelte be a sztorijának utánajáró 24.hu-t, jogerősen veszített. Úgyhogy most akkor V. Naszályi Márta I. kerületi polgármestertől érdeklődik, hogy ki mindenki baloldali seggfej lakik a Várban ugyanolyan kedvezményes alapon, mint ő és társai a polgári nemzeti oldalban. Rákay Philiptől Palkovicsig, Kuna Tibortól Nagy Gábor Tamás bukott kerületi polgármesterig. Izgatottan fröcsögő nyílt levele azért is vicces, mert ezt eddig is megtehette volna, de nem tette. Most meg hazug gazember „újságírók” aljas kampányát emlegeti, nyilván azért, mert róla is szó van. Tíz éve egyszer sem jutott eszébe azonos mércével mérni a fideszes és nem fideszes kötődésű figurákat, most viszont hogy az ő neve is felmerült, hirtelen megvilágosodott. Hajrá, szerintem is fontos, hogy politikai színezettől függetlenül a korrupciót gecire ne tartsuk elfogadhatónak. Nahát. Mi tartott eddig, Bayer úr? Akkor ez most már mindig így lesz? A nemzeti korrupciónak is utána tetszik járni? Alig várom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.