Július 21,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Márványtáblába vésett számlaszám

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyelőre szeretném megkímélni magamat is, mindenki mást is, aki olvas minket attól, hogy a mai nap fénypontjáról, a politikai cirkuszi showműsorok műfajába illő, érthetetlen módon tisztújítónak nevezett állampárti kongresszus fejleményeiről, a birodalmi propagandakormány erőfitogtatásra kiválóan alkalmas szeánszáról bármit is gondoljak. Bőven elég annyi itt és most, hogy a rendezvény házigazdái Varga Judit valamilyen irányba buktatott volt igazságügyi miniszter és a megbukni szintúgy képtelen, színes múltú Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Ez önmagában is garancia a kongresszus elsöprő sikerére, úgyhogy ehelyett vessünk egy pillantást oldalirányba, egy igazi csodájára ennek az elborult erkölcsi zártosztálynak, amiben élnünk adatott. Ami azt a minapi szürreális, aberrált fejleményt juttatta eszembe – és az én felfogásom szerint szervesen kapcsolódik is hozzá -, hogy az egyházakkal lényegében közösen, partnerségben kormányzó, az egyházak lojalitását és a híveik szavazatát közpénzen felvásárló, a vallást központi politikai kérdéssé emelő Fidesz-KDNP kormány a minap rendelettel lépett át a szegedi önkormányzat fején / lépett rá az önkormányzat fejére azért, hogy az egyház kivághasson egy erdőt Kiss-Rigó László püspök stadionja mellett. A sztori még a NER sokadik évében is hordoz némi hírértéket, csak azt nem tudtam eldönteni, hogy ez a Semjén által emlegetett, a kolléga által plasztikusan megénekelt szeretet, szigor vagy humor kategóriájába tartozó önkényuralmi nyomulás. Nyilván egyik sem: a sok más káros hatása mellett a környezetet is könyörtelenül pusztító állampárt és az egyház korrupt seftelésének egyik szürke állomása.

És akkor az ember megnézi Hadházy Ákos független parlamenti képviselő posztját, és ember legyen a talpán, ha meg tud szólalni:

MÁRVÁNYTÁBLÁBA véste a SZÁMLASZÁMÁT a HIT GYÜLEKEZETE Mátészalkán.
Idézek a folytatásból:
Ez az a gyülekezet, amelynek az adományokból milliárdossá vált vezetője a 2022-es választás előtti nagygyűlésen nyíltan kampányolt a Fidesz kormány mellett. Ezzel persze nincsen egyedül, ezt a történelmi egyházak lelkészei is gyakran megtették a szószékeken, a bőséges állami támogatások reményében. (…) A feltűnő pénzsóvárságnak is következménye, hogy a legutóbbi népszámlálási adatok alapján feltűnően beesett sok egyház, így a Hit Gyülekezete tagjainak a száma is. Ahol nem volt ilyen visszaesés, az Iványi Gáborék Evangéliumi Testvérközössége. De őket éppen most nyírja ki Orbán. Végül még egy megjegyzés: a mátészalkai Hit Gyülekezete gondolom nemigen hisz Krisztus újabb eljövetelében. Ha hinne, tartana attól, hogy a Megváltó őket is felkeresi és kalapáccsal veri le ezt a táblát.
Az a baj, hogy csak káromkodni és törni-zúzni tudnék, miután előkerestem a kalapácsot, annak meg nem sok értelme van. Úgyhogy itt a teljes poszt annak, aki teljes joggal nem akarja elhinni, hogy ilyen van. Pedig.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.