Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Már így is élet és halál ura, legalább a hepciáskodásban lenne következetes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szeretve tisztelt Edgar kolléga tegnap előrelátóan belengette, hogy kukorékolásilag ma én jelentkezem a feladatra. Nem hazudott, mert tényleg. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Nem hagyom magam összezavarni: megint hétfő van, már a harmadik ezen a héten, kelet legnyugatibb pontja, Szemfényvesztésisztán pedig megállíthatatlanul dübörög a maga kipcsak útján. Azt mondjuk nem tudom, hogy miután a hagyományosan júliusban sorra kerülő tusványosi megvilágosodásügyi, a világot eligazítási, és a kárpát-medencei nemzeti miheztartási csapásirányokat kijelölési idei nagy NER-köldöknéző dzsembori – 30 év után először – elmarad, mi lesz velünk és a világgal. Azt azért jó tudni, hogy nem a tömeges bevándorlás miatt fennálló álsághelyzet, hanem a koronavírus-járvány miatt.

Róbert kollégának közben hálás vagyok, amiért nem nekem kell az elgurult gyógyszereimet keresgélnem (de!), miközben arról emlékezem meg éppen, hogy micsoda melldöngető, cinikus szemfényvesztés kíséretében vette el, és adta vissza magának a teljhatalmat az egyszemélyes államvezetés. Viszont legalább meg is fenyegette mindazokat, akik diktátornak merészelték nevezni őküldetéstudatosságát. Pontosabban a külföldi nyelveken beszélő diktatúrázóktól nagy kegyesen beéri egy bocsánatkéréssel, a hazai ellenségeknek meg jár a fenyegetőzés. Mint egy igazi, vérbeli demokráciában szokás, ahol minden pávák legtáncosabb lábú miniszterelnöke másképp szól az európai ellenségeihez, és másképp rázza az öklét belső fogyasztásra (most még olcsón megúszhatják, ha térdre borulnak előtte). A fővezér még ahhoz is gyáva, hogy legalább következetesen hepciáskodjon, és vállalja saját magát.

Nem erről jut eszembe (hanem mindentől függetlenül) a jó hír, miszerint már Zimbabwe – elnyomásról és korrupcióról elhíresült – demokratikus banánköztársaság kormánya is Magyarországon keresztül próbálkozott tisztára mosni a mocskos pénzét. Nem mintha 2 millió dollár (616 millió forint) tétel lenne ott, ahol a minap miniszterelnökileg meglátogatott és körbenyaldosott Audi 1800 milliárd forintnál is többet lapátolt ki az országból az elmúlt években, miután a magyar adófizetők pénzéből egyéni kormánydöntéssel 36 milliárdot zsebelt be. Értsük úgy, hogy a Magyarországon megtermelt haszon tetemes részét szépen hazavitték összeszerelőüzemék. Ha a járványügyi szolidaritás jegyében kizsigerelt önkormányzatokra gondolok, vagy arra, hogy Orbán már megint fűt-fát megígért az Audinak ugyanazoknak a magyar adófizetőknek a bőrére, akik egyebek mellett a német összeszerelőüzemekben húzzák az igát, hogy a német multi profitja meglegyen, az éhgyomorra leküldött kávém is visszajön körülnézni. (A magyar kormánynak igencsak kedvező arcpirítóan olcsó magyar munkaerőről ezt a cikket érdemes lehet elolvasni.)

Csak érdekességképpen teszek ide egy információ foszlányt a soktizenhúszezer lélegeztetőgép, sokszázezermillió maszk és egyéb irdatlan mennyiségű, Kínában fürkészett-portyázott egészségügyi védőfelszerelés kapcsán, nem mintha azt akarnám sugallni, hogy bármiféle hasonlóság állna fenn Magyarország és Zimbabwe között, vagy hogy Magyarország Zimbabwe-Alsó szintjére küzdötte volna fel magát az elmúlt 1000 100 év legsikeresebb utolsó 10 évében. Az van (via G7), hogy a zimbabwei kormányzat a koronavírus-járványt kihasználva túlárazva szerez be teszteket és védőfelszereléseket olyan cégekkel szerződve, amelyek a zimbabwei elnökhöz, Emmerson Mnangagwához köthetők. Két olyan céggel is szerződést kötött a zimbabwei kormányzat, amelyek nincsenek regisztrálva a helyi közbeszerzési hatóságnál, így eleve szabálytalanul nyertek el állami megrendeléseket a helyi törvények szerint. Az kizárt dolog, hogy a NER-ben ilyen előfordulhatna. Még a feltételezést is sértőnek tartom, visszautasítom és elhatárolódom saját magamtól. Is.

Mindeközben, meg aközben, hogy a német összeszerelő ipar védőszentjei és a keleti nyitás atyaúristenei sok-sok évre titkosított szerződések kíséretében kínai és orosz hitelekbe fojtották a keményen keccsölő, ezeréves büszke magyar népet, minden fiatal demokraták legtehetségesebb könyvelője, Varga Mihály tegnap benyögte, hogy ötvenmilliárd (50 000 000 000) forintos hitelt vesz fel Magyarország iskolaépítésre. Az erről szóló hitelszerződést már alá is írta az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB). Hülye poén: JóKor, bazmeg, jókor. Pedig azért az nem annyira vicces, hogy hülyeségekről, hergelésre alkalmas témákról vagy tét nélküli faszságokról konzultálunk, konzultálgatunk, viszont érdemi kérdésekről csak a kész tények után tájékozódhatunk, mihülyemagyarok.

Nincs benne semmi irónia: mindennél jobban örülök annak, hogy ebből a pénzből 8 iskola, 16 osztályterem, 20 tornacsarnok, 26 tanmedence és 17 kézilabdacsarnok épül. Tényleg. Csak azt nem értem, hogy ha példának okáért Mészáros Lőrinc és az ő egyik partnere a becsült árnál (18,5 milliárd) drágábban (19,6 milliárd = 19 600 000 000) épít vízi élményparkot Győrben, miután a 4 ezer fős Téten ezermillióért építettek tanuszodát, akkor miért kell hitelből iskolát építenünk? Egyáltalán hogy van ez az álságos néphülyítés a hitelekkel? A hitel szar, mert mimagyarok nemzetkarakterileg olyanok vagyunk, hogy előbb megdolgozunk a pénzért, aztán költjük el, de ha a talpig becsület és tisztesség kormánya hitelekbe ver a beleegyezésünk nélkül, annak örülünk? Vagyis a kínai és orosz hitel és az iskolaépítési hitel rendben van, csak az a hitel nincs rendben, ami Orbán szerint nincs rendben? Arról egyenesen konzultálni kell, mert nem vagyunk eléggé idegállapotban Soros neve hallatán? Ennyire kreténnek néznek?

Ennyire. A kormány üdvözli az Országgyűlés döntését, amellyel felkérte a kormányt a rendkívüli jogrend megszüntetésére. A kabinet azt kéri, mielőbb hirdessék ki a törvényt, hogy a kormány is hamar dönthessen, és így szerda éjfélkor véget érhessen a rendkívüli jogrend – ezzel szórakoztatta a debilokratának tekintett közönséget Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi sajtótájékoztatóján, az országnak az ő házában. Alig tudtam aludni az izgalomtól, hogy vajon akkor Kövér László és Áder János cselekszik-e példás gyorsasággal és aláírt már, vagy a fideszes parlament által felszólított fideszes kormány (úgy is, mint az állampárt által felszólított állampárt, az Orbán által felszólított Orbán) majd miattuk nem fog tudni véget vetni a rendkívüli jogrendnek. Amit tehát úgy szüntetnek meg ma éjfélkor, ha az aláíróberendezések aláírtak, hogy egy rakás minden marad a régiben (a kórházparancsnokokkal bezárólag), a kormány pedig az országos tisztifőorvos javaslatára rendelhet el egészségügyi válsághelyzetet, aminek a lényege, hogy már a látszatparlamentre sincs szükség ahhoz, hogy Orbán különleges jogosultságok birtokába kerüljön. Pedig már így is élet és halál ura.

Azért az remélem megvan még a legfanatikusabb szurkolóknak is, hogy papíron egy olyan ember javasolhatja saját hatáskörben az egészségügyi válsághelyzet bevezetését, akinek a szakmai önéletrajza nem elérhető, azt kibaszott közérdekű adatigényléssel lehet csak nehezen megszerezni. Mert Magyarországon az országos tisztifőorvosnak, a kormány által – Káslerhez hasonlóan kibaszott nagy becsben tartott – nyunyókás néninek nincs az interneten elérhető szakmai önéletrajza, még a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán sem, aminek ő a vezetője. De majd ő fogja Orbán fülébe sugdosni, hogy mikor van itt az ideje az egészségügyi válsághelyzetnek. Értem, igazán megnyugtató.

Legalább annyira, mint az a rengeteg közveszélyes disznóság, amit ráadásul a Nagy Imrére emlékező parlamenti ülésen nyomtak át tegnap a törvénygyárukon. Már azt se értem, hogy azoknak, akik  az éjszaka leple alatt tüntették el Nagy Imre szobrát a helyéről, és Schmidt Mária segédletével írják át a történelmet és benne Nagy Imre szerepét, hogy az passzoljon az orbánista propagandához és a NER általános politikai narratívájához, miért fárasztják magukat azzal, hogy Nagy Imrére emlékeznek. Hogy mennyire gáz, hogy még az elvileg jobbító szándékú intézkedéseiket is a lehető legközveszélyesebb, legidiótább módon képesek csak meghozni, arra az örökbefogadás feltételeit enyhítő törvényüknél nincs jobb példa. Hogy pont azt a 40 órás tanfolyamot teszik megspórolhatóvá, ahol a leendő szülők szembesülhetnek azzal, hogy egyáltalán mire vállalkoznak, elképesztő felelőtlenség, beláthatatlan következményekkel. Nem baj, ezt is Novák Katalin tudja jobban, aki JóKor volt jó helyen, mekkora szerencse ez nekünk. Húzok is mielőtt lefejelem a billentyűzetet, később folytatódunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.