Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Magyarországot ismét megbüntették

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mit ad isten, ma ismét megbüntették Magyarországot – pontosabban a magyar kormányt -, amely ismét érdekesen értelmzte az uniós pénzek felhasználását. Az OLAF és az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság 2015. és 2017. évi ellenőrzései rendszerszintű hiányosságokat találtak a közbeszerzési eljárásokban, ezért az a határozat született, hogy 6,5 millió euró büntetést alkalmaznak az országgal szemben. Ez egy olyan hatalmas siker ismét, amiről a kormánypropaganada majd vélhetően elfelejt beszámolni, de ha véletlenül szóba is kerülne, abban biztosak lehetünk, hogy a büntetés oka nem a visszaélésekre vezethető vissza, hanem arra, hogy az EU nem tűri Orbán bevándorlásellenes politikáját.

A büntetés mellett arra szólították fel a magyar hatóságokat – mi szuverén állam vagyunk, minket ne utasítson senki semmire ugye – hogy vizsgálják felül az ide kapcsolódó közbeszerzéseket. Polt Péter már biztosan rajta van az ügyön, ezért kár is aggódni, hogy bármit is találna. A számlát természetesen ismét – sokadszorra – a magyar adófizetők állják.

Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) – DK: Magyarországra több millió eurós büntetést szabtak ki – Az Európai Unió ellenőrzést tartott az uniós támogatások felhasználása miatt

Az OLAF vizsgálatai és az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóság 2015. és 2017. évi ellenőrzései rendszerszintű hiányosságokat találtak a magyar vidékfejlesztési program közbeszerzési eljárásaiban. A Bizottság úgy határozott, hogy 6,5 millió euró összegű büntetést alkalmaz Magyarországgal szemben. A magyar hatóságoknak továbbá felül kell vizsgáltatni az ide kapcsolódó közbeszerzéseket.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen, hogy az Orbán-rezsim nyilvánvaló, nem is titkolt lopásai miatt az ország ilyen súlyos és válságos helyzetbe került. Nem csupán a több millió eurós büntetésről, hanem az ország jóhírnevéről is szó van. Mi, európai magyarok nem akarjuk, hogy a közpénzeket, uniós támogatásokat lenyúló miniszterelnökről és haverjairól legyünk híresek. Ezért szeretnénk kiharcolni, hogy az uniós támogatásokat ne Orbán Viktor és érdekköre osszák szét, hanem a települések közvetlen kapják meg ezeket. Így valóban Magyarország fog gyarapodni, nem pedig az oligarchák bankszámlái.

Ara-Kovács Attila
EP-képviselő, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.