Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Jó tudni, hogy ilyen sokan örülnek a miniszterelnök úr fényes sikerének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy kedvencem nekem (Bálint) – természetesen csak Schmidt Mária és Morvai Krisztina után – Havasi Bertalan, miniszterelnöki mindenes. Ő az a rokonszenves fiatalember, aki nélkül Orbán Viktor egy lépést sem tesz, aki a testével védi a gazdáját, amikor váratlan újságírói támadás elől menekülni kell és aki a komplett állampárthoz hasonlóan nem érti a cáfolat és a tagadás közötti különbséget, de arroganciából általában jelesre vizsgázik. Igaz, Orbán kutyák szájából kirángatott gyűrött ruhadarabjainak kivasalása terén van még hova fejlődnie.

Szóval ez a Havasi nevű mindenes (valamiért sajtófőnöknek csúfolják, bár nem világos, miért kell sajtófőnök, amikor Orbánnak semmiféle kapcsolata nincs a sajtóval), aki a gazdája minapi, meglehetősen kínosra sikerült nemzetközi sajtótájékoztatójára elfelejtette meginvitálni a még létező, független magyar sajtót, ma az MTI-nek szerencsére nem mulasztott el közleményt küldeni. Annyira közérdekű és sokatmondó, hogy egyenesen körberöhögném a fejemet, de semmi kedvem nincs, úgyhogy inkább iderakom:

Továbbra is folyamatosan érkeznek külföldi politikai, gazdasági, sport- és társadalmi vezetőknek a választási győzelemhez gratuláló levelei Orbán Viktor hivatalába – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

„A teljesség igénye nélkül” említette Mongólia, a Seychelles-szigetek, Azerbajdzsán, Albánia államfőjének, valamint Szlovénia és Szerbia miniszterelnökének, illetve Bosznia-Hercegovina vezetőinek gratulációját.

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint gratuláló levelet küldött Joseph Daul, az Európai Néppárt (EPP) elnöke, illetve az EPP több tagpártjának vezetője; ezen kívül az Osztrák Szabadságpárt frakcióvezetője, a szászországi parlament CDU frakciójának vezetője és az izraeli Kneszet alelnöke, aki egyben az izraeli-magyar baráti tagozat elnöke is.

Érkezett gratuláció Orbán Viktornak a Nemzetközi Úszó Szövetség vezetőitől, a horvát labdarúgó szövetség elnökétől, a Suzuki Motor Corporation elnökétől, és az ENSZ infokommunikációs szervezetének (ITU) főtitkárától is. (MTI)

Há’ télleg, duzzad is a keblünk rendesen. A teljesség igénye nélkül. Mongólia, Azerbajdzsán, Albánia. És elküldi az MTI-nek, bazmeg. Micsoda megtiszteltetés Aliyev diktátor úrtól, egy KGB-kommunista diktátor leszármazottjától, akinek az országában nincsenek demokratikus választások, aki az elnyomásból él, és egy világbajnok korrupt gazember. (Ki emlékszik már a guruló azeri dollárokra? Senki.)

Szóval maradjunk annyiban, hogy ha valami hízelgő lehet Orbánra és rezsimjére nézve, ez tényleg az. Miképpen Mongólia, vagy Albánia elismerése is. Azt nem egészen értem, hogy az ENSZ valamilyen főtitkára hogy került ebbe a felsorolásba, ezzel én nem nagyon dicsekednénk Berci helyében, de ő tudja. A hívek már biztosan nem emlékeznek, hogy az ENSZ akarja betelepíteni a lakásaiba Mohamedek ezreit. Akkor meg minek gratulálnak Orbánnak, aki világosan hazaküldte az ENSZ-t a saját országába, mert nekünk senki nem mondhatja meg, hogy kikkel akarunk együtt hálni.

Mindenesetre megnyugodtunk, hogy Orbán nem szigetelte el magát a világban, és ha úgy adódik, Azerbajdzsánban és Mongóliában mindig tárt karokkal várják. Tudjuk, hogy sötétbunkók vagyunk a diplomáciához, meg ezek nem jelentenek semmit,  de azért a teljesség igénye miatt egy kicsit érdekelne, hogy ki mindenki maradt le a felsorolásból. Fülöp-szigetek, Kazahsztán, Fehérororoszország? Hmm?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.