Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Itt már Poltnak semmit nem kell bizonyítania

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Támadt itt néhány napja némi fogcsikorgatással, értetlenkedéssel és súlyos szentenciákkal való dobálózással egybekötött megsértődés annak kapcsán, hogy az egyik cikkünkben szóvá tettük: az ellenzéki összefogás körül sertepertélő LMP utóbbi egy hétben tapasztalható akciói a szürreálishoz sokkal közelebb állnak, mint a valósághoz. Azóta kiderült, hogy ezt még lehet fokozni, sőt. Azóta tágabb kontextusba helyezve már mások is írtak hasonlót, legfeljebb sokkal durvábban és könyörtelenebbül fogalmaztak. Az összefogás, vagy nem fogás körüli összevissza beszélés egészen súlyos esetét adta elő tegnap Szél&Co. Mindegy, elmúlt, fátylat rá. Mindazonáltal aki úgy gondolja, hogy ezen érdemes megsértődni, vagy akinek az az érzése, hogy az LMP-t nem lehet bírálni, mert abból az következik, hogy akkor gyurcsányisták vagyunk, és rohadjunk is meg, azzal én nem tudok és nem is akarok mit kezdeni.

Ideteszek egy gondolatot, ami szintén tegnap hangzott el az LMP miniszterelnök-jelöltjének szájából, mégpedig az Ökopolisz Alapítvány korrupció visszaszorításáról szóló rendezvényén. Ahol Szél nagyon helyesen megállapította, hogy ma a kormányzás csupán a korrupció mellékterméke, Orbánék fő célja a korrupció. Szintén nagyon helyesen felvázolta, hogy tehát belefulladunk a korrupcióba és ennek véget kell vetni. Hangsúlyozta azt is, hogy a korrupció felszámolásából származó állami bevételeket az oktatásra és az egészségügyre kívánják fordítani. Tökéletes, egyetértek. Az is tény, hogy mintegy 20 perces felszólamlása elején az is előrebocsátotta, mennyire szomorú, hogy minden korrupció-ellenes erőfeszítésük dacára (ezért Hadházy Ákost valóban elismerés illeti) szinte semmi kézzelfogható eredményről nem tud beszámolni. És akkor a lényeg:

A helyzet az, hogy nem arról van szó, hogy én fenyegetem őket (a fideszeseket börtönnel – szerk.), hanem arról van szó, hogy ha van egy független igazságszolgáltatás, akkor ők lesznek olyan helyzetben, hogy ott ezeket a cselekményeket kellőképpen elbírálják. És itt van Polt Péter. Nagyon sokan kérdezik tőlem fórumokon, hogy mi lesz Polt Péterrel. A képlet nagyon egyszerű. Amennyiben 2018. április 9-e után Polt Péter továbbra is a fideszes nobilitásoknak a pecsenyéjét akarja sütögetni és a szennyesét akarja mosni, ő szakmailag alkalmatlan a munkájára. Innentől kezdve, hogy szakmailag alkalmatlan, nem lehet főügyész. Amennyiben beáll a sorba, és elkezdi végezni a munkáját, az természetesen egy másik helyzet. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom, hogy mekkora többségről lehet beszélni, ő láthatóan nagyon nehezen elmozdítható. Úgyhogy ha nincs meg ez a többség, akkor se keseredjen el senki, mer’ ha szakmailag nem áll be a sorba, abban a pillanatban szakmai alapon el lehet tanácsolni a munkavégzéséből.

Drága Bernadett! Minden tiszteletem mellett kérdezem, hogy ez itt micsoda? Miről tetszik beszélni? És nem erre a szerencsétlen, totálisan inadekvát megfogalmazásra gondolok, hogy beállni, vagy nem beállni a sorba. Milyen sorba kellene beállnia egy elvileg független legfőbb ügyésznek, akiről kijelenthető: dicstelen pályafutása legfőbb eredménye az, hogy beállt egy kibaszott sorba? Jó, értem, hogy a szakmaiságra tetszett gondolni, de nem borzasztó szánalmas ez így? Milyen szakmaiságról beszél ön?

Ugye csak viccelni tetszik azzal a megfogalmazással és üzenettel, hogy ha és amennyiben Polt Péter hirtelen-váratlanul megtáltosodik és elkezdi végezni a munkáját, amit 8 éve egyáltalán nem végez, akkor így meg úgy?

Ugye nem tetszett komolyan gondolni, hogy Polt Péter,

– aki az elsőszámú garanciája volt 8 évig annak, hogy itt minden fideszes gyalázatos gazemberség következmények nélkül maradt;

– aki a legnyilvánvalóbb korrupciós eseteket is elsikálta, ahelyett, hogy vizsgálatot indított volna, röviden: aki miatt leginkább szar hely ez az ország;

– és aki ma például azzal került be a hírekbe, hogy nem megy el az ellenzéki képviselőkből álló Elios-bizottság ülésére (éppen a minap hosszabbították meg a nemzeti vejhez köthető Elios disznóságai ügyében a nyomozás határidejét isten tudja meddig, május 40-ig valószínűleg), mert az Elios-bizottság nem egy hivatalos vizsgálóbizottság,

nos ugye nem tetszett komolyan gondolni, hogy ez az ember egy mondatban emlegethető a szakmaisággal?

Polt Péter nem azért alkalmatlan a legfőbb ügyészi posztra, mert esetleg április 9-étől, amikor az ellenzék már leváltotta a Fideszt, talán hajlandó lesz beállni a már nem fideszes sorba, hanem azért, amit nyolc évig büntetlenül művelt. Milyen másik helyzet? Itt Polt szakmai alkalmatlansága nem jövő idő, hanem a szaros, soha véget érni nem akaró elbeszélő jelen és múlt. Itt már Poltnak semmit nem kell bizonyítania, nem kell szívességeket tennie, hogy megváltozik egyik pillanatról a másikra. Polt Péternek egy normális országban már most sem lehetne keresnivalója abban a székben, amibe 9 évre bebetonozták az elvtársai azért, hogy gond nélkül szétlophassák közben a közöst.

Kedves Bernadett, nincs másik helyzet! Ez az egy helyzet van és aggodalommal tölt el, hogy ön ilyen típusú nyilatkozatokat tesz. Legalább akkora ostobaság Polt Péter szakmaiságát egyáltalán szóba hozni, és a jó útra térésében reménykedni, mint azt magyarázni a választóknak, hogy egy 6-7%-os párt egyedül leváltja a Fideszt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.