Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Ingyenes szájbarágó elvetemült politikai kalandorok számára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mielőtt ingyenes szájbarágót tartanánk fogalmatlan és/vagy elvetemült és/vagy a választóikat folyamatosan pofán hazudó kormánypárti kis- és nagyágyúk számára, nézzük, mit préseltek ki magukból a mai nap tiszteletére az ügyeletes vinnyogók (még alig múlt dél, szóval a teljesség igénye nélkül):

Napi hisztitoporzék 1: 

Szijjártó Péter határozottan visszautasította a francia fenyegetőzést, hogy vonjanak meg európai uniós forrásokat a közösség „nem szolidáris” tagországaitól. A külgazdasági és külügyminiszter a Die Presse című osztrák újság szombati számában megjelent interjúban úgy fogalmazott, Franciaország az Európai Unió egységét fenyegeti ezzel.

Magyarország a legteljesebb mértékben szolidáris, több mint egymilliárd eurót költött az Európai Unió külső határainak védelmére. Ha nem tette volna, további százezrek özönlöttek volna be az EU-ba.

„Elegünk van abból”, hogy néhányan úgy állítják be, mintha a közép-európaiak humanitárius segélyként vagy a nyugat-európai nagylelkűség jeleként kapnák az EU-pénzeket. „Magyarország a csatlakozáskor megnyitotta piacait. Osztrák és német cégek hatalmas profitot termelnek”.

Azok (…), akik a francia külügyminiszterhez hasonlóan szubjektív feltételekhez kötnék a kifizetéseket a kohéziós forrásokból, az Európai Unió egységét veszélyeztetik.

A Die Presse emlékeztetett arra, hogy nemcsak Jean-Yves Le Drian kérdőjelezte meg, hogy Magyarország tiszteletben tartja-e még az EU elveit. Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és az Európa Tanács Velencei Bizottsága élesen bírálta a Stop Soros törvénycsomagot. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy ezek a viták mind egyetlen témával, a migrációval kapcsolatosak. Aki nem osztja az Európai Bizottság politikailag korrekt álszent felfogását, azt támadások érik. (MTI)

Napi hisztitoporzék 2:

A KDNP szerint a „bevándorláspárti Brüsszel” meg akarja büntetni „az Európát védő Magyarországot”, erre utal, hogy az Európai Bizottság most a bevándorlási különadó elleni eljárással fenyegetőzik.

Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője szombaton újságíróknak elmondta, a „migránspárti brüsszeli vezetés” ismét nem Európa és az európai emberek érdekében cselekszik, hanem a „migránsok és a migrációt szervező Soros-szervezetek” javára próbál beavatkozni egy magyar döntésbe.

A bevándorláspárti brüsszeli vezetés eddig is következetesen dolgozott a migráció segítésén, szervezésén és legalizálásán, és továbbra is mindent megtesz, hogy minden akadályt elgördítsen az elől. Erre példaként említette, hogy Brüsszel korábban támadást indított a magyar határzár, a bevándorlási szabályok szigorítása, a Stop Soros-törvénycsomag és a betelepítést megtiltó alkotmánymódosítás ellen is.

Ha a mostani bevándorláspárti brüsszeli vezetés marad, akkor Európa lakossága ki fog cserélődni, éppen ezért úgy gondoljuk, hogy új brüsszeli vezetésre, új bizottságra és új Európai Parlamentre van szükség, amely megvédi Európát, megvédi a határait, és megvédi az európai polgárokat is”. (MTI)

Kis- és nagypályás útszéli gazemberek Nacsától Szijjártóig oda-vissza az Európai Bizottság és a migrációpárti Brüsszel ócska rugdosásában! A rohadó Európai Unió vezetésében ott ülnek, pöffeszkednek, büfögnek, vagy ha kedvük úgy tartja az asztalra hánynak a magyar kormánypártok, illetve az általuk delegált, avagy közvetlenül a szuverén magyar nép által megválasztott arcok. Vegyük sorra – bár mindenki számára elérhető a nyilvánvaló – kikre hivatkozik úgy a kormánypárt, mintha semmi köze nem lenne hozzájuk:

  1. Az Európai Parlament a maga közvetlenül megválasztott képviselőivel, akik az európai állampolgárokat képviselik, köztük üldögélnek, méghozzá a legnépesebb frakcióban a Fidesz képviselői is.
  2. Az Európai Tanács, amelyben az Európai Bizottság néppárti kereszténydemokrata elnöke, valamint az uniós tagországok állam- és kormányfői üldögélnek, a soraikban immár hosszú évek óta Orbán Viktorral, akinek minden kérdésbe beleszólási joga van.
  3. Az Európai Unió Tanácsa, amely az egyes szuverén tagállamok kormányait képviseli, amely kormányokat demokratikusan megválasztották ezeknek az országoknak a polgárai, tehát nem Gyurcsány Ferenc árulja a hazát az asztala mellett Soros György megbízásából.
  4. Az Európai Bizottság (a legtöbbet köpködött), amelynek tagjait szintén a szuverén, demokratikusan többséget szerzett tagállami kormányok neveznek ki. Itt ül Navracsics Tibor biztos úr az Orbán-kormány képviseletében.

Nos, a migránspártinak csúfolt brüsszeli vezetés minden egyes fórumán jelen van, pofázási és beleugatási joggal bír a kilencedik éve mártírkodó, Brüsszel pénzén Brüsszel ellen szabadságharcoló, a migráció kérdését kifizetődő politikai üzletté silányító legutolsó névtelen Nacsa pártjától Orbán Viktor szektájáig a Fidesz-KDNP színe és java.

Tehát a saját demokratikus megválasztását maga előtt toló Fidesz-KDNP kilencedik éve azt hányja Brüsszel szemére, amivel minden saját döntését legitimálja: hogy őket a többség megválasztotta, következésképpen a többség (a kétharmados) akarata mindenre is feljogosítja őket. Ha Brüsszelben történik ugyanez, akkor jön a rablómese, hogy fenyegetnek, megtámadtak, a vesztünket akarják. Nem! Egyszer és mindenkorra legyen világos: ezekben a grémiumokban ott ül a Fidesz, nincs brüsszeli vezetés (se migrációpárti, se másmilyen) rajtuk kívül, ők részei és aktív alakítói ennek a konstrukciónak.

Akkor tessék mondani, mi az évtizedes toporzékolás tárgya azon kívül, hogy Brüsszelben Orbán Viktornak még mindig nincs egyszemélyes döntési hatásköre? Hogy lehet, hogy az évszázad legzseniálisabb politikusának (páratlan napokon áldozati birka) még mindig nem sikerült annyi szövetségest maga köré gyűjtenie, hogy demokratikus többséggel demokratikus döntéseket eszközöljön ki Brüsszelben, ahol lassan egy évtizede védi teljes súlyával Magyarország érdekeit?

Ezek szerint Orbán Viktor és a Fidesz és a kormány alkalmatlan arra, hogy ellássa a feladatát és a magyar érdeket képviselje az összes vélt és valós ellenségével szemben? Igen! Feleslegesen ülnek ott, ahol zsinórban ennyi kétharmad után is még mindig fenyegetni, zsarolni lehet őket. A többi halandzsa és az EU működéséről, intézményeiről, illetve döntéshozási mechanizmusáról semmilyen, vagy elhanyagolható tudással rendelkező választók módszeres megvezetése. Vagyis a szokásos legalja.

Ja, és még valami: új brüsszeli vezetés, új bizottság és új Európai Parlament nem a Fidesz-KDNP akaratából lesz, hanem szuverén uniós állampolgárok döntéséből adódóan. Akiknek egy része lehet, hogy vevő az Orbán-féle populista gyűlöletbeszédre, egy másik része viszont valószínűleg utálja, hogy zsebdiktátorok a kerjtük végébe kisvasutat építenek a pénzén.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.