Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hogy ennek a süket, vak, mindentől elrugaszkodott menetelésnek mi lesz a vége…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlöm a tisztelt olvasóközönséget! Nem értettem egészen pontosan, hogy akkor most mi a szent szar van ezzel a sztrájkkal. Ugye nem az van vele, hogy még mindig reménykednek a szeretve szeretett érintettek (közszolgálati szakszervezetek) abban, hogy Orbán Viktor méltóztatik nem egyszerűen csak szóba állni, de lehetőleg meg is állapodni velük a követeléseikről? És ha ez valamilyen rejtélyes oknál fogva mégsem következne be (és ugye, ismerve a páciens elmúlt 30 évben tapasztalt viselkedését, ez aligha fordulhat elő… ja, de), akkor majd március 14-én országosan beszüntetik ők a munkát. Jó, persze, értem én, hogy szimbolikus a dátum, meg hogy 12 pont, meg a törvények tiszteletben tartása, de valahogy mégsem értem. Mert az világosan látszott már decemberben is, hogy itt semmiféle hajlandóság nem lesz a kormányban a párbeszédre (még a látszat kedvéért sem), hálából a kormány milliárdos médiagépezete napi 24 órában köszörüli a nyelvét azokon, akiknek elegük van ebből is, mindenből is. Ha jól értettem a tegnapi sajtótájékoztatón elhangzottakat, a saját apparátusát működésben tartó munkavállalóit is halálra szívatja a kormány (nem csak mindenki mást), és ehhez képest január 17-én kiderül, hogy az országos sztrájk l e h e t s é g e s időpontja március 14-e, a hosszú hétvégébe csomagolt, évek óta következetesen elfideszesített nemzeti ünnep előestéje. Ez számomra leginkább egy dolgot jelent: még mindig nem fáj eléggé.

Ehhes képest annyival vagyunk előrébb, hogy Győrben két órás figyelmeztető sztrájkot hirdetett péntek délelőttre az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ), miután a csütörtöki sztrájkbizottsági értekezleten egyhangúan elutasították az Audi Hungaria Zrt. bérajánlatát – ezt közölte csütörtök este az érdekképviselet (via MTI).

Apropó MTI. Azt azért szeretném kiemelni, hogy miközben a propaganda azon vergődik minden létező fronton (és van belőle néhány), hogy a hívek agyába égesse: semmiféle probléma nincs, az elégedetlenségnek nincs társadalmi támogatottsága, csak egy idióta kisebbség hőbörög, akik amúgy sem számítanak, a rabszolgatörvénnyel szembeni felháborodást nem indokolja semmi, nőnek a bérek, a nyugdíjasok megfogták a jóistenke lábát, csak az nem dolgozik, aki nem akar és egy 18 éves gimnazistában megtalálták minden bajok magyarázatát, a felcsúti küldetéstudat titokban Fehéroroszországban, Európa utolsó igazi diktarújában építi a magyar jövőt.

Nincs ennél cinikusabb, önleleplezőbb tényállás jelenleg: az állami-fideszes hírügynökség úgy számolt be Szijjártó Péter – ezekre a napokra időzített – fehéroroszországi diplomáciai turnéjáról, hogy  kimaradt belőle a kvintesszencia. Az tudniillik, hogy Orbánt februárra hivatalos látogatásra várják Minszkbe, ahol várhatóan ismét találkozik az Európa utolsó diktátorának tartott Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel. Az már gyakorlatilag alapvetés, hogy ha Putyinnal nem találkozik évente legalább egyszer, akkor nem érzi jól magát, viszketni kezd és kiütései lesznek (nyugika: a derék orosz demokrata példakép idén is meglátogatja Moszkva felcsúti külvárosának atyaúristenét), de azért az elég groteszk, hogy miközben a fehérorosz hírügynökség Szijjártó látogatásának legfontosabb eredményeként tálalta a 2019-re várható Orbán-meghívást, itthon titkolóznak a világraszóló sikerrel. Miért is? Csak nem azért, mert a Gruevszki nevű köztörvényest világ szégyenére fehérorosz segítséggel csempészték, lopták Budapestre? Szarszagot érzek már megint.

Tehát Semjént előkaparták a keresztény sufniból, hogy mesélje már el, a Fidesz-KDNP a magyar történelem és az EU legsikeresebb politikai konstrukciója (mondja ezt egy nem létező piócapárt elnöke), miközben az EU elleni szabadságharc jegyében Orbán a Moszkva-Minszk tengelyen lendíti felfele a hazát. Azért vicces, hogy bármennyire hajlítják is a valóságot, azt már ők is érzik, hogy még a sajátjaik előtt is vállalhatatlan ez az Európa segglyukához való, kényszeres törleszkedés. Csak tudnám, hogy ha Oroszország és Fehéroroszország lett a nemzetstratégiai pávatánc két alapvető vonatkoztatási pontja, mi a fenéért nem Minszkbe mennek nyaralni, shoppingolni, a leszármazottakat iskoláztatni. Mi a szarért kell Bécsbe, Rómába, Genfbe mennek rongyot rázni, ha elmeroggyant diktatúrák lúdtalpas lábai elé roskadva mutatják az utat ennek a rommá szívatott országnak és epét hánynak a jogállamiság, valamint a korrupció felszámolásának hallatán?

Ennél talán kevésbé veszélyes és lesújtó, de legalább röhejes fejlemény, hogy egy nappal azután, hogy a Závecz Research nyilvánosságra hozott kutatásából kiderült: egyetlen hónap alatt negyedmillió szavazót, azaz 3 százalékot (a teljes népességben 35-ről 32%-ra hanyatlottak) veszített népszerűségéből az állampárt, a Századvégbél nevű pénzmosoda jó ütemben szállította a saját mérésének eredményeit. Hogy és hogy nem, tőlem ne kérdezzék, de mindig ilyen faszán fel vannak készülve. Hogy ha egy függetlennek nevezhető közvéleménykutató mér valamit, akkor gyorsan tudjanak rá válaszolni. Naszóval: a Fidesz előnye továbbra is stabil, szó nincs visszaesésről, a teljes népesség 35, a biztos pártválasztók 53 százaléka támogatja a NER istenkirályát és pártját.

Majdnem olyan vicces ez is, mint a fideszes Állami Számvevőszék minapi bravúrja. Mindössze három órára volt szükségük ahhoz, hogy összegányoljanak egy, a nagyközönségnek szánt 3 perces animációs filmet, amelyben szájbarágják, hogy miért fagyasztották be a Momentum állami támogatását, miután egy nappal korábban feloldották a pénz felfüggesztését. Mit tegyünk, ha ezek zsenik egytől egyig? Ja, kicsit sem tűnik fideszesnek az alkotás, á, dehogy.

Miközben a Migráns5 nevű, kulturális közpénzkanálison már ott tart az illiberális kereszténydemokrácia, hogy a homoszexualitás gyógyításával házal a NER, és azon lamentálnak, hogy ez vajon állapot, betegség, avagy torzulás lehet, és áltudományos bakelitkeresztény alapokra helyezkedve meg akarják váltani a világot ettől a szörnyűséges  elfajzástól, azért szólok: Mészároslölö leggazdagabb magyar és kedves famíliája nyerte tavaly Magyarországon a legtöbb közbeszerzést. Rongyos 265 milliárd forintról van szó, és ezzel azért nincsen semmi baj – pedig nyerhette volna a totál ismeretlen Tóth Pisti vagy Kovács Jancsi is, de nem -, mert a miniszterelnök és a kormány üzleti ügyekkel nem foglalkozik és élesen különválasztja az üzletet a politikától. Ezt dobta a gép. Véletlenül. Meg azt is, hogy az önkormányzat megkerülésével zabálta fel a kormány a budai Palotanegyedet is. Semmi különös nem történt, csak egyszerűen mind tulajdonosi, mind felügyeleti szerepéből kipicsázták a fővárosi és az I. kerületi önkormányzatot, az új hatalmi központ kezelésében pedig széles jogköröket adott egy államifideszes cégnek.

És természetesen azt is értem, hogy Soros szervezi a tüntetéseket, amelyek mögött nincs társadalmi támogatottság – igaz, hogy a Publicus felmérése szerint a válaszadók 60 százaléka alulról szerveződő folyamatként látja a tüntetéseket, és főszervezőként az elégedetlen embereket jelölte meg -, de hogy ennek a süket, vak, mindentől elrugaszkodott menetelésnek mi lesz a vége… na attól a jóisten őrizzen meg mindenkit. Egyelőre én is felfüggesztem a pofázást, köszönöm a megtisztelő figyelmet, folytatásunk következik!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.