Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Hódmezővásárhelyi ünnepi gondolatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,819,644 forint, még hiányzik 1,180,356 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A mai napon a szokásostól eltérően nem egy MTI hírt és az arra való reagálást hoztuk, hanem valami igen csodálatosat. Történt ugyanis, hogy Grezsa István, vásárhelyi képviselő és egyben miniszteri biztos ünnepi beszéddel örvendeztette meg a város lakóit. Ezt azonban nem akárhogyan tette, Orbán Viktort megszégyenítő módon váltott Petőfiről a mocskos ellenzékre, amely pusztulásba taszítja ezt az egész országot. Adjuk is át a szót Grezsa Istvánnak:

Nem vagyok benne biztos, hogy illendő-e egy ünnepség emelkedett hangulatát elrontani a politika világának közel sem ünnepélyes valóságával. Ugyanakkor nem hagyhatjuk szó nélkül a mindennapjainkat érintő jelenségeket.

1848 márciusának hősei azokért az értékekért küzdöttek, amelyeket ma természetesnek veszünk, ezért sokszor el is felejtjük, hogy ezek nem maguktól értetődők. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy bár a kommunizmus pusztítását magunk mögött hagytuk, de utódaik, a nihilisták – magukat progresszíveknek nevezik – ma is itt járnak köztünk. Itt járnak köztünk Hódmezővásárhelyen, itt járnak köztünk Európában.

Onnan lehet őket megismerni, hogy míg a nyilvánosságban a politikai korrektség agyonismételt mantráival, a szélsőséges liberalizmus finomkodó mondásaival akarnak kioktatni bennünket, addig szűkebb-tágabb körben az ördöggel is összefognak. Nem én mondom, ők mondják, hogy így van. A hatalomért nekik semmi sem drága.

Őket hívjuk ma ellenzéknek. Ha a hatalom közelébe kerülnének, építés helyett csak rombolnának. Ismerjük jól szóvirágjaikat, egy éve Vásárhelyen is hallgathatjuk őket eleget. Nem vagy rendes ember, ha nem fogadod el a szeretet prófétáinak hamis papolását. Kirekesztő és ósdi vagy, ha nem akarod idegen kultúrájú emberekkel megosztani nemzeti örökséged. És ami legmorbidabb: csak akkor vagy jó demokrata, ha nem fogadod el egy demokratikus választás eredményét.

…Az országgyűlést, mely demokratikus berendezkedésünk koronája, olcsó vásári komédiáik színterévé teszik, s láthattuk, az erőszaktól sem riadnak vissza, hogy szelfibotjaikba kapaszkodva ripacskodhassanak.

…A közrendet fenntartó szervezet munkáját sem sokra becsülik, rendőreinket hanggránátokkal dobálják, amiért megvédik az Országházat a hőzöngő kisebbségtől.

…És folytathatnánk, de talán zárjuk annyival a felsorolást, hogy testvériséget kívánnak, miközben a velük egyet nem értő többséget erőszakkal akarják elkergetni.

Nem vagyunk azonban eszköztelenek a velük folytatott küzdelemben: május 26-án újra lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk erőnket. 2010, 2014 és 2018 választásai után ismét megtaníttathatjuk, hogy mit jelent a demokrácia, és hogy – bár ez az ellenzék nem kedvező – az európai parlamenti helyeket még mindig a választópolgárok szavazatai alapján osztják, nem pedig a Soros-lista alapján.

…A tét nem kicsi. Évtizedekre eldőlhet, hogy az a világ, amit hőseink áldozata számunkra elhozott, megmarad-e, vagy oly mértékben megváltozik, hogy rá sem ismerünk néhány év múlva.

Kedves Hódmezővásárhelyi Barátaim!

Az európai politikai csatatér mellett van egy mellékhadszíntér is, amelynek központjában szeretett szülővárosunk van. Hosszú úton jutottunk el Kossuth híres vásárhelyi toborzóbeszédétől polgármesterünk zavarkeltő médiaakcióiig. Ez az út pont olyan volt, mint amilyen a magyar sors. Felhorgadó küzdelmek és vágyak, majd elbukunk, de mégis talpra állunk. Mégis újra küzdünk, mert meg akarunk maradni.

Az előttünk álló év tétje az, hogy visszatalálunk-e a fejlődés és a gyarapodás útjára, vagy maradunk ott, ahol február óta vagyunk, és míg megyeszékhelyeink modern városokká válnak, addig mi színes, összetákolt buszmegállókkal hívjuk fel magunkra a médiafigyelmet.

Hódmezővásárhelynek olyan városvezetőre van szüksége, aki nem megosztja, hanem egyesíti erőinket. Olyan polgármestert kell ősszel választanunk, aki tudja, hogy mi a kötelessége. Olyan embert, aki nem a zavaros téveszmék utazó nagykövete Kübekházától Londonig, hanem egy élhető, 21. századi település felépítésének elkötelezettje. 

Grezsa István „ünnepi” beszéde a Vasarhely24-en jelent meg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.