Május 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hírek egy párhuzamos valóságból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,617,520 forint, még hiányzik 1,382,480 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Selmeczi Gabriella ma felszólalt a parlamentben, méghozzá egy igen fontos témában. Véleménye szerint a nemzeti konzultációra volt szükség ahhoz, hogy kiderüljön, a magyarok számára érték a gyerek és a család. Mert egyébként mit gondolt a kormány? Csak úgy kérdem. Melyik országban nem érték ez a kettő? Selmeczi szerint 32 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv 2012 óta. A gond már csak az, hogy az MTI ma hozta le a KSH legfrisseb adatait, amelyekből kiderült, hogy a gyermekvállalási kedv csökkent. Párhuzamos valóságról van tehát itt is szó? Bizony. Lássuk, Selmeczi asszony felszólalásának kvintesszenciáját az MTI tolmácsolásában:

Fidesz: a védelmező Magyarország alapja a család

A magyar emberek többsége igent mond a biztonságos Európára és a védelmező Magyarországra – jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz vezérszónoka.  Hangsúlyozta, hogy az utóbbi a családokra építi alapértékeit. Kiemelte: kutatások szerint a mai családokban rendkívül fontos a nagyszülők szerepe, akik rengeteg, máshol őt el nem érő tudást adnak át unokáinak. 

Közel 1,4 millió ember fejezte ki az akaratát, hogy olyan országban akar élni, ahol érték a gyerek, a család, és ahol a kormány és a parlamenti döntéshozók segítik őket ebben a nemes feladatban; a családok támogatása ügyében nemzeti egység van Magyarországon – mondta a tavalyi nemzeti konzultáció eredményeire hivatkozva. Selmeczi Gabriella arról beszélt: míg Nyugat-Európában nem vizsgálják a népességfogyás okait, és csak a lakossághiány pótlásának módját keresik, addig Magyarországon ezt megteszik, amit az is jelez, hogy Európában nálunk fordítják a legnagyobb összeget családtámogatásra.

Ennek eredményeként 32 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv 2012 óta, „a vágy tehát létezik, a kormány pedig a rendelkezésére álló eszközökkel támogatást nyújt ehhez”, hiszen a cél az, hogy minél több gyerek szülessen és éljen szeretetteljes családi környezetben.

Ezzel szemben a valóság így szól:

2019 első három hónapjában 20 830 gyermek született, 946-tal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Januárban 5,4, februárban 4,5, márciusban pedig 3,1 százalékkal kevesebb volt az élve születések száma 2018 azonos hónapjaihoz képest. A születések száma mindegyik régióban mérséklődött, a legjelentősebb visszaesést 11 százalékkal Nyugat-Dunántúlon és 7,8 százalékkal Dél-Dunántúlon regisztrálták, a legkisebbet 0,1 százalékkal Közép-Dunántúlon és 0,7 százalékkal Észak-Alföldön. (MTI)

Továbbá:

Nem csak a szülőképes korú nők száma, de az átlag gyerekvállalási kedv is csökkent a KSH adatai szerint. (Index)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.