Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Háhogyne. Azért hagyják el a szülőföldjüket az emberek, mert nincs hol nyaralni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Ma még csak vasárnap van, lehet nyugodtan lustálkodi. A tegnapi tavasz állítólag ma kicsit visszavesz a lendületből (bár én ennek most nem látom semmi jelét), de hamarosan már nem kell aggódnunk, hogy havazni fog. Ha mégis ilyesmi történik, majd átülünk egy másik autóba. Sőt, ha így haladunk, akár egy másik országba.

Tegnap az Indexen is megjelent egy cikk az állatmenhelyeket már jó ideje aggasztó szopornyica járványról. A testvéroldalunkon mi is foglalkoztunk a témával néhány napja, de erről nem lehet túl sokat beszélni. Már csak azért sem, mert rengeteg embert érint, hiszen sokunk családjának van négylábú tagja.  A szopornyicáról a legtöbb gazdi hallott már és sokan a kötelező veszettség elleni oltás mellett kérik a szopornyica elleni vakcinát is. Mert jobb félni, mint elbúcsúzni a barátunktól. Most azonban még azok sem lehetnek nyugodtak, akik rendszeresen elviszik oltásra a kutyust. Az Index cikke minden jó szándék ellenére is félrevezető lehet, amennyiben talán hamis biztonságérzetbe ringatja a gazdikat. Ennyire nem egyszerű a dolog.

Ahogy az influenzának, úgy a szopornyicának is több vírustörzse fertőzhet. Az oltás egy vírustörzs ellen védi kedvencünket. Ezért fordulhatott az elő, hogy rendszeresen immunizált kutyusok pusztultak el a menhelyeken. Ameddig nem sikerül kideríteni, hogy melyik törzs okozta a megbetegedéseket, addig érdemes óvatosnak lenni. A fertőzésben általában minden tíz kutyából három elpusztul a leggondosabb orvosi kezelés ellenére is. Ha megvan a felelős vírustörzs, akkor célszerű megbeszélni az állatorvossal a teendőket. Pánikba esni nem kell (amúgy sem old meg semmit), de vigyázni nem árt. Sok menhely hirdetett zárlatot és az állatvédők ebben élnek, a magam részéről bízom bennük, Tudják, mit csinálnak. Addig is érdemes lehet beszélni erről a saját orvosunkkal – nem a körzetivel, hanem az állatorvossal -, akiben megbízunk.

Ha már állati témánál tartunk, örömhír is van. Sikerült megtalálni azt a pónicsikót, akit (tudom, csak egy állat, de nekem aki) valaki ellopott. A Pötyi névre hallgató kiscsikó még egy hónapos sincs, a mamája nélkül elpusztult volna, hiszen még szopik. Több mint egy napos keresés után sikerült megtalálni és hazavinni.

És a nagy megmenekülés:

Nem tudom, ki és miért vitte el, de törne el a keze. Eleve nem értem, hogy vehet el valaki bármit, ami nem az övé. Azt főleg fel nem foghatom, hogy egy élőlényt hogy lophat el. Értetlen vagyok.

Közben a fideszes keresztény brigád képtelen lazítani. Csak adnak és adnak (más értelmezés szerint csak lopnak és lopnak), lehetőleg határokon átívelő módon.

Úttörő kezdeményezés a Kárpát-medencében, hogy hegyi panziót vásárolt a magyar kormány támogatásával a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) a tagjai számára, ami a kárpátaljai magyarság szülőföldön maradását is szolgálja – jelentette ki Grezsa István miniszteri biztos szombaton a nagybereznai járási Viharos (Viska) településén működő Vadvölgy Panzióban. (MTI)

Hogy ez eddig senkinek nem jutott eszébe! Hápperszehogy! Azért hagyják el a szülőföldjüket az emberek, mert nincs hol nyaralni. Ha van egy panzió, pláne hegyi, egyből mindenki marad a fenekén. Ha innen nézem, már világos, miért vásárolja fel Mészáros Lőrinc sorra a szállodákat és kempingeket. Itthon akarja tartani a magyar munkavállalókat! Az ember elviszi a családot két hétre a Balatonhoz és máris nem érdekes, hogy nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket, nincs pénz kajára és hasonló ostobaságokra. Itthon maradnak és az év tizenegy és fél hónapjában az a tudat tartja őket életben, hogy majd mehetnek kedvezményesen nyaralni. Tudja ám a Fidesz hogy mit miért csinál, csak mi, földi halandók nem érthetjük.

Értetlenségem teljes pompájában elvonulok kávét főzni, mert indul az új napés vele az új hülyeségek. És persze az új beszólások. Ti nyugodtan pihenjetek még, ha tehetitek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.