Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez az ország nem Polt és Orbán örök, megbonthatatlan haverságától bűzölögne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jobb híján esős, de legalább langymeleg száraz novemberi jó reggelt kívánok mindenkinek! Megkülönböztetett jókívánságaimat küldöm az ügyeletes nagyságának (értsd: átlagos családanya), akit ezekben a vérzivataros időkben ide osztottak be minden páratlan cikk alá odahányni valami velőset, és védeni a hont, a hatalmat, valamint sebészi pontossággal felöklendezni a központi propaganda fajsúlyos szólamait. Bajnai kormányzásáig visszamenőleg. Igazán derék dolog tőlünk, sötét, mocskos, hazug, az olvasókat félrevezető, véres tudatlanságban élő, hergelő moslékoldaltól megvédeni a kétharmados önkényuralmat. Ez engem egyfelől szórakoztat, másfelől egyáltalán nem. Úgyhogy a véleményszabadság legfelső határán egyensúlyozva eddig is és ezután is elbúcsúzunk mindenkitől, akinek az a munkája, hogy minden hozzászólásában személyeskedve okádja az epét és hibátlanul elszavalja a kormánypropagandát.

Elnézést az ide nem illő tartalomért, lendüljünk is tovább a NER befejezetlen múltjára és soha véget nem érő jelenére. Nagy a kísértés, hogy azt írjam, nézzék meg a címlapfotót, mert nekem ezen kívül nemigen van más mondanivalóm. Ez a címlapfotó, ez az ezer szónál többet mondó testtartás, ez a hajlott gumigerinc mindenre válasz:

Polt Péter, a Fidesz-KDNP által újabb 9 évre visszatapsolt, fideszes korrupciót elsikáló legfőbb ügyész (Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA)

Ez a gyönyörű, örökkévalóságba kövült pillanat is megérne egy szakirodalmi elemezést:

Polt Péter legfőbb ügyész és Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Polt Péternek és Handó Tündének bejött az élet. Előbbi 9, utóbbi 12 évig őrködhet a maga helyén a magyar jogállamiság hullája fölött. A legfontosabb megállapítás ezzel kapcsolatban, hogy ha esetleg az elkövetkező kilenc évben a Fidesz elveszítené is a parlamenti választást, ezek a helyükön maradnak. Ez pedig nem csupán azért probléma, mert a fent nevezettek eddig is rengeteg alkalommal bizonyították (pláne Polt Péter okozott már annyi kárt, hogy évtizedekbe kerül majd kiheverni attól számítva, hogy valaha belebukik a disznóságaiba, értsd: ha elfogy mögötte a fideszes kétharmad), hogy a hivatalukat nem képesek és nem is hajlandóak pártatlan, független közszolgaként betölteni, ezzel szemben kifejezetten fideszes pártkáderként működtek és a megbízójuk/gazdájuk parancsait követték szolgai módon, hanem az is, amit Hadházy Ákos is kifogásolt tegnapi Facebook-posztjában. Amelyben nem mellesleg azt javasolta ellenzéki kollégáinak, hogy

ne állják végig Polt (és Handó) eskütételét! Sőt, már a szavazást is nyugodtan hagyják ki! 

Mert ugyanis ez a 9, illetve 12 év rendkívül hosszú hivatali periódus, az ennyi időre szóló kinevezések annak a rendszernek sajátjai, amely kizárólag bebetonozni akarja magát. Tehát miközben Handó Tünde a vele és önkényeskedésével szemben kritikus bírók meghurcolásában szerzett érdemei elismeréseként januártól alkotmánybíróként felügyelheti, hogy Magyarországon betartják-e a férje által fércelt alkotmányt alaptörvényt, Polt Péter kezében a sikaronggyal, újabb kilenc súlyos évig őrködhet az állampárti korrupció gördülékenysége fölött.

Magyarországon még nagyon sokáig az lesz a bűncselekmény, amit ő annak tart, még nagyon sokáig csak abban az ügyben kell nyomozni, amire ő rábólint. És ő arra bólint rá, amire a felcsúti stadion díszpáholyban a miniszterelnök is rábólint. (…) Nem tudom, hogy véletlen-e vagy szándékos az, de ugyanezen a napon fogja felfüggeszteni a „parlament” Varjú László mentelmi jogát azért, mert Polt szerint a smasszerek által letepert képviselő erőszakot követett el az MTVA székházban. Nem tudom, megalázhatná-e jobban a kormány az ellenzéket annál, minthogy ugyanazon a napon függeszti fel egy képviselőjük mentelmi jogát, és nevezi ki újra az ezt levezénylő főügyészt újabb 9 évre. (Hadházy Ákos)

Azt hiszem, Varju László mentelmi jogának immár tényként kezelhető felfüggesztése, ezzel együtt az ellenzék menetrend szerinti megalázása egyáltalán nem a véletlen műve. Szóljon valaki Czunyinénak is, legyen olyan kedves, hogy ne hazudjon bele az arcunkba arról, hogy az ellenzék számára nem maradtak észérvek, hogy az ellenzék számára soha semmi nem jó, mert Polt NER-társ bűneinek, mulasztásainak, félrenézéseinek dokumentált lajstroma olyan hosszúságú, hogy lexikonokat lehetne írni belőle. És ez a lista rövidebb már soha nem lesz, viszont újabb 9 évnyi mocsokkal, gazemberséggel és sunyisággal garantáltan meghosszabbodik.

Nem fogom felsorolni Polt Péternek a nincs itt semmi látnivaló tárgykörbe tartozó ténykedéseit, de Rogán Antal vesztegetési ügyétől Kósa Lajos 1300 milliárdos csengeri kalandján át, az Elios-ügytől a moszkvai magyar nagykövetségen működő vízumgyárig hosszú és szomorú a lista. Ez pedig nem azért van, mert az ellenzéknek vagy nekem semmi nem elég jó, hanem mert ezek a súlyos félrenézések nem csak a jogállamot ássák alá, hanem a valaha független intézményekbe vetett közbizalmat és korrupció megítélésével kapcsolatos mentalitást is súlyosan roncsolják. Ha ugyan van még valami roncsolni való rajta.

És hogy miért van igaza Hadházynak, amikor ezt írja?

De teljesen értelmetlen odabent ülni… Bármilyen szavazáson megnyomhatjuk a NEM gombot, de ezzel úgy sem érünk el semmit. Csak statisztálunk a rendszer működéséhez, hogy úgy nézzen ki, mintha itt valami működő parlamentáris demokrácia lenne.

Két példa arra, hogy mihez asszisztál az ellenzék a parlamentben, hogy miért nincs jelen, csak a retek múlt, amire ennyi év után is vissza lehet mutogatni, és ezzel gyakorlatilag az egész ellenzéket egy emberként posztkommunistáva, gyurcsányozva, szemkilövetőzve, az ez a baloldal gyűjtőszó alatt összemosva le lehet söpörni az asztalról. Mert ameddig ezt meg lehet csinálni, ameddig erről szól minden ellenzéki felvetésre adott pökhendi, arrogáns kormányzati nemválasz, ameddig egy kalap alatt össze lehet gyurcsányozni az egész ellenzéket, és minden szinten a Fidesz egyenlő Magyarországgal, addig tényleg reménytelen itt minden.

Itt külön felhívnám a figyelmet arra, hogy Rogán beosztottja tegnap úgy hazudott szemrebbenés nélkül Baranyi Krisztináról, hogy közben már rég kiderült, hogy Ferencvárosban a volt fideszes polgármester irodavezetője a hunyó a helyi sajtó felügyeletének ügyében:

Ennek fényében igazán remek dolog, hogy Orbán Viktor szívélyesen meghívta Karácsony Gergely főpolgármestert a szerdai kormányülésre (mintha ez egy normális ország lenne, ahol a tíz éve regnáló hatalom mindig mindenben emberszámba veszi az ellenfeleit és azokat is, akik nem rájuk szavaztak). Az is remek dolog, hogy Karácsony mint egy normális országban szokás, elfogadta a meghívást, sőt, a közös munka kezdetének, az első lépésnek tekinti, de azért az éberség, az óvatosság és az egészséges fenntartások és kételyek remélhetőleg kéznél vannak. Aki 30 évig a sunyiságban, hátbaszúrásban és pávatáncban jeleskedett, az nem a 31. évben fog gyökeresen megváltozni. Ahogy Fekete-Győr András fogalmazott: egy szavát nem szabad elhinni.

Nem tudom, hányan olvasták végig a 4iG-ről szóló, Felcsútról átpakolt százmilliárdos bombaüzletről szóló cikket, de ha ez az ország nem Polt Péter és Orbán Fidesz Viktor örök, megbonthatatlan haverságától bűzölögne, akkor a bombaüzlet főszereplői máris vonulhatnának a böribe. Ehhez képest á, dehogy.

Közben a kormány bőszen titkolózik például abban az ügyben, ami arról szól, hogy egy állami cég állami kezességvállalás mellett, állami banktól kap 12,8 milliárd forintot és felvásárolt egy osztrák fegyvergyárat. A pontos vételár nem tartozik a nyilvánosságra, mert az „az osztrák partner kérésére üzleti titok”. Aha. Csak akkor az nem világos, hogy az ügylethez nyújtott hitelgaranciáról szóló határozat meg miért nyilvános, és mit keres a Magyar Közlönyben.

Nem baj, Pintér Sándor biztosan nem fog titkolózni Erdoganék budapesti iskolájával kapcsolatban, amely személyi szálakon terrorszervezetekhez köthető. Merthogy Baranyi Krisztinának van néhány kérdése ebben az ügyben Pintérhez, akitől soron kívül választ vár:

  • az esetleges köz-, és nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében elvégezték-e az ilyenkor szükséges biztonsági ellenőrzéseket,
  • készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a Terrorelhárítási Központnál,
  • készült-e átfogó jelentés a kormányfő részére a biztonsági kockázatokat feltáró ellenőrzésekről?

Azért én nem tenném a tűzbe a kezem, hogy még a török szultán érkezése előtt (már csak kettőt kell aludni) megjön az a válasz, de azért az így is sokatmondó, hogy a terrorizmus és a migráció között úton-útfélen egyenlőségjelet tevő kormány, amely 2015 óta gyakorlatilag a migránsozásból él, ilyen nyilvánvalóan hányja le a szavait a tetteivel.

Ugyanide kapcsolódik – és ezzel fel is függesztem magam -, hogy az idegengyűlölet kormánya ügyködésének egyik szép eredménye, hogy két év alatt megháromszorozódott az ukrán, szerb és vietnámi vendégmunkások száma Magyarországon, ahol majdnem kétezer indiai is dolgozik. Ukrajnából jönnek a legtöbben, szeptember végén közel 44 ezren rendelkeztek munkavállalási engedéllyel. Engem nem zavar, de a hivatalos propaganda elszégyellhetné magát. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.