Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Fideszes beszélő fej: az amerikaiak a választás előtt első kézből tájékozódhattak Orbántól az európai helyzetről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,749,432 forint, még hiányzik 1,250,568 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az amerikai nézők egy fontos döntés, egy választás előtt első kézből tájékozódhattak az európai helyzetről Orbán Viktor miniszterelnök Tucker Carlsonnak adott interjújából

– ezt bírta mondani a közpénzből fideszes Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) Fidesz szekerét toló szakmai programvezetője a közpénzből fideszes Kossuth rádióban. Szerintem érdemes megjegyezni ezt a csúnya beismerő vallomást, még jól jöhet. Az egy jó kérdés, hogy egy amerikai polgár ugyan miért az európai helyzet iránt érdeklődik az amerikai választások előtt, az pedig még jobb kérdés, hogy hol van az leírva, hogy aki netán mégis az európai helyzetről akar tájékozódni mielőtt eldöntené, hogy ki vezesse az Egyesült Államokat, annak Orbán Viktor első keze jelenti a tutit.

Ami viszont nem kérdés a szóban forgó interjú nyilvánosságra kerülése óta, az az, hogy Orbán Viktor, aki minden esetben kikéri magának, hogy bárki külföldről beavatkozzon a magyar belpolitikába, saját magával kapcsolatban nem kéri ki magának, hogy tulajdonképpen befolyásolni akarja az amerikai elnökválasztást, konkrétan a republikánus szavazóknak kampányol Trump mellett.

Ennél is továbbment egy lépéssel a propagandahadtest ma reggel, amikor bizonyos Pócza Istvánt beszalajtották a Kossuth rádióba, hogy ezt hangosan és érthetően mondja is el. Hogy nemhogy baj lenne ezzel, de kifejezetten büszkék rá, hogy Orbán konkrétan megmondja egy másik ország választópolgárainak, hogy kire szavazzanak, mert az ottani média elhallgatja előlük az igazságot. És Pócza nertárs elmondta. Hogy a Carlson közösségi oldalán megjelent interjúból az amerikaiak

közvetlen információkat szerezhetnek arról, hogy Európában és Magyarországon, egy olyan országban, amelyik Ukrajnának a szomszédja, hogyan látják a dolgokat.

Ami azért létfontosságú, mert

ebben a formában nem feltétlenül csak azokat az információkat kapják meg, amelyeket az Egyesült Államok különböző mainstream – jellemzően baloldali és liberális elkötelezettségű – média oldalai próbálnak meg a számukra közvetíteni.

A BLA szakmai programvezetője hangsúlyozta, Orbán Viktor az interjúban egyértelműen kiállt Donald Trump korábbi elnök mellett, mondván, hogy az ő újraválasztása lenne a megoldás a háború mihamarabbi befejezéséhez. A legnagyobb lapok és hírügynökségek a beszélgetésnek ezt és az európai biztonságra vonatkozó részét emelték ki.

Pócza István kifejtette, önmagában annak is jelentősége van, hogy milyen sok ember érdeklődik az iránt, hogy a magyar miniszterelnök, illetve Magyarország egy bizonyos kérdésben mit képvisel. Az interjú kiemelkedő nézőszáma azonban összefügg a történelmi helyzettel és a geopolitikai szituációval. (via MTI)

Innen már teljesen érdektelen Pócza szónoklata – aki persze lehetne bárki, aki abból él, hogy Orbán hatalmon van -, nem is fárasztanék vele senkit, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy miközben az orbáni gondoskodó állam képtelen ellátni a feladatait, az egyes nemzetstratégiai ágazatok már félig összeomlottak (csak egy példa: minden ötödik magyar általános iskolában olyanok is végeznek pedagógiai munkát, akiknek nincs pedagógiai végzettségük, minden harmadikban pedig olyan pedagógus tart órát, aki nem a szakmájának megfelelő tárgyat tanít), a Fidesz miniszterelnöke, aki sajnos bármennyire is szeretne, nem lehet az Egyesült Államok elnöke, azzal van elfoglalva, hogy a vádlottak padján ülő, súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolt Donald Trump mellett kampányol. Szép.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.