Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Elvisszük az Amerikában élő, magyar származású gyereketeket nyaralni közpénzből, csak legyetek szívesek ránk szavazni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét, vidám választási kampányt!

Január 18-án indult és továbbra is tart a Stop Soros törvénycsomag társadalmi egyeztetése, az elmúlt két hétben több mint négyszáz javaslat érkezett be, az eddigi vélemények többsége támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak – mondta el vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. (MTI)

Tudom, hogy ma volt már erről szó, de az ilyen jó hírekből soha nem elég. Tehát négyszáz embernek volt véleménye erről a hülyeségről. A négyszázból volt olyan, aki gyakorlatilag elvenné a külföldről támogatott szervezetek támogatását. Remélem ez a kedves illető soha az életében nem kerül olyan helyzetbe, hogy szüksége lenne akár jogi, akár anyagi segítségre, mert bizony nem lesz, aki segítsen rajt. Majd irkálhat könyörgő leveleket a kormánynak – postacím egyezik azzal, ahová most a jó ötleteit küldözgeti – és soha nem fog választ kapni.

Tegye fel a kezét, aki nem hallott a kormánytól legalább tizenöt olyan dolgot, ami a magyarság megmaradásának a záloga! Naugye! De biztos, hogy ez újdonság lesz mindenkinek. Mi a mai zálog? Na? A cserkészek. Bizonyám.

Szilágyi Péter: a cserkészek őrző-védő tevékenysége a magyarság megmaradásának biztosítéka.

A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Francisco-ban. (MTI-OS)

Tehát. Van nekünk egy Szilágyi Péter nevű helyettes államtitkárunk. A másik százvalahány helyettes államtitkár mellett elfér. Én ugyan még nem hallottam a nevét, de az semmit nem jelent. Megkerestem a miniszterelnökség hivatalos honlapjára feltöltött önéletrajzát, hogy okosabb legyek. Nem lettem. Mutatom.

szilagyi

Nem arról van szó, hogy ennyit másoltam ki, vagy megvágtam. Nem. Centire ennyi az önéletrajz. Abból tippelek arra, hogy nem kétszer fél évre futott neki az egyetemnek, hogy doktori fokozata van. Akkor meg csak van diplomája is. Hogy miből, az nem igazán derül ki. Igaz, nem is fontos. Az fontosabb, hogy elment San Franciskoba örvendezni a cserkészek báljának. Alighanem ott is el vannak nyomva a magyarok, ha őrizni és védeni kell a magyarságukat. Azt csak remélni tudom, hogy Szilágyi Péter helyettes államtitkár közpénzből utazott el odáig.

Hoppá, van folytatása a közleménynek, mert három részes.

Magyarország Kormányának az elmúlt nyolc évben olyan sikeres nemzetpolitikai stratégiát sikerült felépítenie, mely határokon átívelve összefogja a magyar közösségeket, kiemelt figyelmet fordítva a Kárpát-medencén kívül élőkre is. 2018-ban két új pályázatot írtak ki a diaszpórában élők számára, összesen 500 millió forint keretösszegben: a hétvégi magyar iskolák támogatására 200 millió forintot, míg a diaszpóraszervezetek számára 300 millió forintot különítettek el – mondta a helyettes államtitkár, hozzátéve: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben pályázatot hirdetett 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közötti magyar fiatal számára, hogy az anyaországtól távol élő fiatalok is megismerjék a Kárpát-medencét. A 5-10 napos tanulmányi utakra 2018 januárja és decembere között kerül sor. Ez egy újabb lehetőség a fiatalok számára, hiszen 2014 óta az államtitkárság a Kőrösi Csoma Sándor Program keretében fiatal „nagyköveteket” küld a világ különböző pontjain élő magyar közösségekhez, akik aktívan részt vesznek a helyi közösségi élet szervezésében.

A Magyar Kormány 2010 óta biztos hátországként áll a diaszpóra magyarsága mögött, azonban ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon és a megkezdett munka folytatódjon, fontos, hogy a külhonban élő magyarok is hallassák hangjukat a közelgő magyarországi országgyűlési választásokon.

Fordítom, jó? Van pénz, mint a pelyva. Elvisszük az Amerikában élő, magyar származású gyereketeket nyaralni közpénzből, csak legyetek szívesek ránk szavazni. Mily kedves!

A cserkészbált követően Dr. Szilágyi Péter helyi idő szerint vasárnap délelőtt ünnepi szentmisén vesz részt a Woodside Priory katolikus templomban, délután pedig előadást tart Magyarország Kormányának nemzetpolitikájáról a San Francisco Öböl Környéki magyar szervezetek vezetőinek találkozóján, amelyen részt vesznek a környékbeli magyar iskolák és egyházak képviselői.

     Kiadó: Miniszterelnökség

Tehát. A Miniszterelnökség kiad egy közleményt arról, hogy elküldte San Franciskoba az egyik helyettes államtitkárát azért, hogy ő ott elmondja az egybegyűlteknek: kapnak pénzt, csak szavazzanak a Fideszre. Mert ugye pártokra szavazunk, nem pedig kormányokra. Meg nem miniszterelnökségekre. Utazgatni, kampányolni, pénzt osztani azonban a kormány tud. Semmi különös, csak az történik, ami eddig is: a Fidesz közpénzből kampányol a választásokra. Ismétlem: a Fidesz. Ami egy párt. És amire vonatkoznak a törvények, amely törvények megszabják, hogy milyen forrásból mennyi pénzt költhetnek kampánycélokra. Tiszta szerencse, hogy az Állami Számvevőszék soha, semmi problémát nem talál az ilyen ügyekben.

Ennyire futotta a demokratikus teljhatalomból

Valószínűleg mindannyian jobban jártunk volna, ha otthon maradsz és segítesz mosni a feleségednek

Kinek a pénzéből?

Nem ártana, ha elgondolkoznál azon, hogyan lett a mi gyárunkból az ő gyára, belőle úr, belőled meg cseléd

Szép is az, amikor a Fidesz uniós pénzből kampányol

Vizsgálatra várva

Még, még, még, kér a nép

Mi nem kérünk a Napból! Elegünk volt abból, hogy mások döntsék el helyettünk, barnák szeretnénk-e lenni vagy sem

Meghasonlás

A nap kommentje Erkától:

Mindent ami számunkra rossz és fájó azt Orbán a mi segítségünkkel teremtette meg, mert senki sem tiltakozott és nem ment ki senki sem az utcára . Franciaországban minden piszlicsáré ügy miatt kimennek az emberek sztrájkolni az egyetemisták szintúgy. Mi pedig várunk, hogy rosszabb legyen. Ami most van az országba a mi segítségünkkel történt. Itt van az idő, hogy jelezzük, hogy ez már nem mehet tovább.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.