Június 15,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az öltözők szellemisége

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,681,290 forint, még hiányzik 1,318,710 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Viharoktól és frontátvonulásoktól mentes üde jóreggelt kívánok mindenkinek! Úgy is mondhatnám – csak senkit nem akarok negatívan diszkriminálni -, hogy libernyákok, diplomás kommunisták, szevasztok! Továbbá hello, röfik und nix ugribugri! Mi tagadás, valahogy nem sikerül kihevernem, hogy visszafordíthatatlanul az lett a családbarátnemzetikeresztényhazafideszesség legfontosabb ismérve, hogy mely közjogi méltatlanság, vagy simán a politikából élő random bullshitgenerátor képes egységnyi idő alatt a pártközpontból távvezérelt, interneten kommentelő trollnál mélyebbre süllyedni. A közlendő tartalmát illetően. Pedig attól teljesen függetlenül, hogy tetszik nekem, vagy nem tetszik, ez a helyzet. Ennél csak az a rosszabb, hogy végképp nem tudom garantálni, hogy az új hét – pláne július utolsó hete, jön a 35 fok – egetverő változásokkal kecsegtet e tekintetben. Vagy bármilyen más tekintetben.

Mivel nekem nincs a Balatonon 9500 négyzetméteres (nagyjából 1 hektáros), úszómedencés, a pórok szeme elől gondosan körbedzsungelezett luxusvillám, nem tudom hitelesen beleröffenteni senkinek az arcába, hogy több Balaton, kevesebb Brüsszel. A félreértések elkerülése végett: se kisebb, se nagyobb villám nincs, a kilátásaimat elnézve pedig körülbelül annyiszor fogok eljutni idén a Balatonra, mint ahányszor Brüsszelbe vagy az Adriára. Jó, mondjuk olyan divatos szalmakalapom sincs, ami indokolhatná, hogy jótanácsokat adjak másoknak. Ezzel szemben olyan földhözragadt hülyeségeknél vagyok leragadva, mint például hogy több tisztesség, kevesebb lopás-csalás-álszenteskedés, több érdemi munka és őszinteség, kevesebb propaganda és agymosás, több gerinc, kevesebb függöny mögé bújás, ésígytovább. Dehát tudom, ahány ház, annyi baj legyen. Nem mindenki született arra, hogy libernyákokat cipeljen a hátán és a férfi öltözők kultúrájával, szellemiségével felvértezve üljön egy ország nyakán évtizedekig, pusztítson, romboljon, hazudjon, lopjon, és nevezze mindezt szenvedélyes hazaszeretetnek.

Tudom, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik, azt viszont mindenki tudja, feltéve, hogy igaz magyar és nem hazaáruló, hogy aki minden jogászok gyöngyének és minden miniszterelnökök legnagyobb futballhobbistájának famíliájában, illetve a szűkebb-tágabb udvartartásában megmilliárdosodott és a saját lábára állt, az kivétel nélkül a saját erejéből és tehetségéből tette, nem azért mert a Magyarország Zrt. ügyvezető igazgatóját Orbán Viktornak hívják. Ezt csak az irigy proletárok és a hazaárulók gondolják. Pont ezért nem értem, hogy miért titkolózik a szalmakalapos, napszemüveges alak. Mi a titkolnivaló abban, hogy az önerőből tehetséges veje balatoni luxusharácsolmányában eszi a fene éppen, és onnan szarik az ország fejére és üzeni Brüsszelnek is, hogy bekaphatja? Pechére ilyenek ezek a balliberális fake news gyárak (sajnos nem sikerült még mindet kiiktatnia, bár a legnagyobbat és legfontosabbat igen), hiába ügyeskedett a stáb (gondolom, külön ex-Habonyné), hogy a fotográfia ne árulkodjon a keresztapa tartózkodási helyéről, a Magyar Narancsnak így is sikerült azonosítania Tiborcz István tavaly beszerzett, több százmillió forintos felsőöri nyaralókomplexumát. Nahát. Áldja meg a jóisten a doktor urat és a gyönyörűséges családját, adjon sok erőt a libernyákok és gonosz brüsszeliták, sorosok és gyurcsányok elleni küzdelmekhez, mindent köszönünk, amit értünk tesz.

Szóval nem mintha ez a tudás, hogy Tiborcz-villa vagy Mészáros-szálloda, bármit is változtatna az igazán fontos dolgokon, például a kutatóintézet-hálózatok bővülésnek hazudott ellehetetlenítésén. Nem fog változtatni, pedig az 58 milliárdos kormányzati nagyvonalúság mögött valójában a kegyelemdöfés sejlik fel. Szerintem ez például egy fontos ügy lenne talán még ebben az országban is – ahol tíz éve időről időre néhány kisebb vagy nagyobb maroknyi ember különféle kormányzati gazemberségek elleni tiltakozásul kimegy az utcára, és megígéri ünnepélyesen, hogy nem hagyja, aztán mindig kiderül, hogy dehogynem -, ha a legmagasabb és leghivatalosabb kormányzati kommunikáció tíz éve nem a csőcselék legalját lőtte volna be magának, és nem annak a csőcseléknek a függőségben tartásával akarna hatalmon maradni. Márpedig így akar hatalmon maradni. Ezért van az, hogy miközben 62 ezer ember Orbán szalmakalapos, napszemüveges, felcsúti keresztapás, mindenkit hülyének nézős képe alatt transzba esve lihegve lájkol, kommentel, szívecskét küld és az Isten áldását kéri, az Akadémiai Dolgozók Fórumának tiltakozása a bázisfinanszírozás megszüntetése ellen alig 100 emberből vált ki bármilyen reakciót. Akár meg is lehet sértődni annak, aki ezt a sportot életvitelszerűen űzi, de mégiscsak az a helyzet, hogy ez a mi szeretve tisztelt, zártkörű részvénytársaságként működtetett országunk fejben és mentalitásban egy öltözőhöz áll sokkal közelebb, mint a Magyar Tudományos Akadémiához, pedig könnyen belátható (már akinek belátható), hogy hosszú távon hova fog ez vezetni.

Ahol a férfi öltöző szellemiségétől bűzlő miniszterelnök határozza meg azt IS, hogy egyik vagy másik sportszövetség elnöki posztjára melyik nagyarcú fideszes reneszánsz ember kerüljön (és hát kicsoda Lázár János, hogy nemet mondjon a gazdájának, amikor a szintén fideszes elvtársa által csődbe vitt Magyar Tenisz Szövetség elnöki posztjáról van szó); ahol a közpénzből fenntartott állami hírügynökség még Lázár János ebbéli ügyködéséről is több hírt közöl, mint amennyi jelentőséget az ország vezető hírportálja széthullásának tulajdonított, mindegyre körbeérünk. Csak akkor érhetnénk még ennél is jobban körbe, ha hozzátennénk – tegyük hozzá -, hogy miután kiderült, hogy Orbán Lázárnak adta ki az ukázt e témában (és Lázár természetesen nem bírta magában tartani a hatalmas megtiszteltetést), ember nem volt, aki vállalta volna, hogy indul ellene. Úgyhogy az MTI objektív tájékoztatásából tudjuk, hogy

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő az egyetlen jelölt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjára. Az MTSZ jelölőbizottságának vasárnap délutáni tájékoztatása szerint a határidő lejártáig csak Lázár János kandidált az elnöki tisztségre. 

Próbált volna meg valaki ki más szórakozni a kandidálással, mától pontosan annyit is érne. Szóval ez a Lázár János az egyetlen jelölt passzus, ez kurvajó. Rímel az Orbán Viktor egypártrendszerről álmodik, de még nem sikerült teljeskörűen megvalósítani állításra. Erről jut eszembe, hogy a brit közszolgálati csatorna (BBC) budapesti tudósítója, Nick Thorpe szerint „egyre erősödik a moraj, hogy az ellenzék bojkottálja a parlamentet és a 2022-es választásokat”. Mégpedig azért, mert ezzel megfoszthatják a kalapos alakot a demokratikus legitimitás melletti utolsó érvétől. Végiggondoltam, hogy ennek mennyi a realitása, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy van neki. Arról meg végképp nem vagyok meggyőződve, hogy tudja-e valaki a választ arra, hogy és akkor mi lesz, ha az ellenzék így tesz? Majd megszoborják róluk a harc nélkül elesett névtelen hősök szoborcsoportját, vagy az Európai Unió megvakargatja a fülük tövét, vagy majd akkor mi lesz, ha feltett kézzel kapitulálnak? Lehet, hogy Thorpe úr fejét megsütötte a nap?

Miközben Bodolai László nagyon optimista az Index utánpótlásával kapcsolatban (hihetetlen ez az ember), állítása szerint csak úgy záporoznak nála az önéletrajzok, én inkább azt javasolnám az ellenzéki pártoknak – ha morajlanak, ha nem -, hogy egyrészt már most gondoskodjanak arról, hogy minden szavazókörzetben legyenek embereik (ez jellemzően nem szokott nekik összejönni), másfelől tanuljanak abból a példából, tekintsék akár követendő morális mintának, amit az Index szerkesztősége mutatott, amikor a nyomorúságos egyéni érdekeiket félredobták és a közös ügyért, a közösségért, és egymásért kiálltak. Nem, nem az elvtelen összefogósdira, meg a nyilvánosság előtt folytatott cicaharcokra és izmozásokra gondolok, mert arra senki nem kíváncsi. 2022-ig már nincs olyan sok idő, mint amennyire soknak tűnik. Több (terep)munka, kevesebb jajveszék, több alternatíva felmutatás, kevesebb nyűglődés és félrement kommunikáció. Különben az ország „elcsőcselékesítése” bevégeztetik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.