Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az mindig szánalmas, amikor a hatalom lázad és áldozatnak állítja be magát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudathasadástól mentes jó reggelt kívánok! Nem értelemszerű, nem adott és nem természetes dolgok ezek, pláne amióta az Orbán família ügyvédje az ötös számú fröcsögőművésszel karöltve, saját maguk hatása alá kerülve, Albert Camus-t és Nagy Lászlót szavalva, a gyűlölet ellen demonstráltak. Miközben a tömegben újságírót ütlegeltek és szidalmaztak az emberi méltóság kognitív disszonanciában utazó nagykövetei. Az ellen a gyűlölet ellen demonstráltak és kérték ki maguknak, hogy meddig kell még NEKIK eltűrni, hogy bőrszín, nem és vallás mentén gyalázzák őket, amely vastagbetűs gyűlöletet ők szaporítanak, nevelgetnek, öntözgetnek és trágyáznak szorgosan – a legnagyobb jóindulat mellett is – legalább tíz éve. Lássuk be, nem egyszerű feldolgozni, úgyhogy nem először és nem is utoljára fordul elő, hogy az, amit nézek, annyira szürreális, zavarbaejtő, hihetetlen, dühítő és hátborzongató, hogy legszívesebben visszamennék Ázsiába. Vagy kikötném az internetet. Vagy magamat. Fel.

Ehelyett nem megyek vissza Ázsiába, nem kötöm fel magam, megpróbálom viccesen felfogni az elmúlt tíz év egyik leggroteszkebb fénypontját. Nem nagyon fog menni. Lehet, hogy nem elég fejlett a humorérzékem ehhez, de nem tudok szívből röhögni azon, hogy a szélsőjobboldali állampárt ilyen-olyan rangú tisztjei, beszélő fejei és szervilis végrehajtói, a politikai megélhetési hangulat- és gyűlöletkeltés stratégiai nagymesterei és kiszolgálói (igen, Finkelstein is nyugodjék békében a pokol legbüdösebb bugyrában) Állítsuk meg a gyűlöletet! táblával a hátuk mögött Radnóti versétől kapnak a szívükhöz. Ugyanazok, akik pár hete a tragikus sorsú költőről elnevezett művelődési ház parkjában Wass Albert szobrot avattak. Az antropológiai elvetemültség paródiatüntetésének is nevezhetném. Vagy a gátlástalan cinizmus műfelháborodásának, és az emberi lealjasodás végső stádiumának. Nem volt vicces, nem volt eredeti, egy kiszámíthatóan felépített kampányrendezvény volt, obligát ökölrázásokkal, sorosbérencezéssel, liberálisozással, kommunistázással, midőn a kétharmados önkény a gyűlölet elleni fellépést becsomagolta egy gyűlölettel átitatott mártírkodó szeánszba. Az mindig szánalmas, amikor a hatalom lázad és áldozatnak állítja be magát, és próbál annak a jogos bírálatnak az élére állni, és próbálja vergődve a bírálók ellen fordítani, amiért fennállása minden egyes napján keményen megdolgozik.

Perverz, de egyben gyomorszorító is, hogy  miközben az országos közszolgálati rádió élére kinevezett, nyíltan rasszista és antiszemita főszerkesztőt védi a főnöke és a rezsim, az orgoványi erdőtől meg a milliószámra befelé özönlő idegenek elleni hergeléstől és vegytiszta gyűlöletbeszédtől (akiket „a második emeletről kiugorván is még le kell lőni”) eljutottunk a döglött patkányos üzengetésig, az emberi szeretettől túlcsorduló neandermüllerezésig és addig, hogy az erényesség és a jóság szerepében tetszelgő Bayer&Co. küzd a fehérek, feketék, sárgák emberi méltóságáért. Ugyanaz az ember, aki nem mellesleg azért lett evangélikusból hithű katolikus, mert a harkai evangélikus lelkész két évvel ezelőtti húsvéti prédikációjában elítélte a MÁS VALLÁSÚAK és BŐRSZÍNŰEK ellen uszító kormánypropgandát, korábban így írt azokról, akiket tegnap Niedermüller Pétertől védelmezett:

…csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba. Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök? Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb.

Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok.

És egyik szemfényvesztő sem röhögte el magát a színpadon. Na, ez viszont teljesítmény a javából. Mindent összevetve pont olyan hamis volt ez az egész jobboldali morális fölénybe fulladt lázító hörgés, mint Gulyás Gergely kormányinfón elhangzott érve arra, hogy miért nem hajlandóak bírósági ítéleteket végrehajtani. Mert az a „néhány százezer” forint, amit az érintettek „17 évvel a szegregáció kezdete után” most megkapnának, maximum az uzsorásokat hozhatja az érintett romákra. Ne már, tényleg? Hirtelen az uzsorásoktól tetszenek félteni a kártérítésre jogosult gyöngyöspatai romákat? Mi lesz legközelebb? Majd ugyanezek az arcok a korrupció, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István ellen fognak utcára vonulni? Szerintem itt nem kellene abbahagyni. Ha a gyűlöletkeltés kormánya a gyűlölet elleni küzdelem élére állt, akkor az ipari korrupció – mint legfőbb politika – kormánya meg harcoljon holnaptól a korrupció ellen.

Csak hogy közben világos legyen a nyilvánvaló: az Orbán január 9-i, azóta is velünk élő cigányellenes kirohanását megalapozó, a gyöngyöspatai ügyből országos hisztériát generáló, Horváth László nevű fideszes közkatonából – érdemei elismeréseképpen – miniszterelnöki megbízott lesz. Akinek az lesz a feladata, hogy a gyöngyöspataihoz hasonló konfliktusos helyzeteket feltárja és megoldásukra javaslatokat tegyen a kormányzat számára. Helyes. Eddig a feltárómunka kiválóan megy a képviselő úrnak, a tömeghisztériát sikerült kirobbantani, a cigányokkal szembeni amúgy is erős előítéletekre sikerült még egy kurva nagy adag gyűlöletolajat önteni, a küldetés teljesült. És Soros sem maradt ki a társadalmi  nyomasztásból. Még sok ilyen értékes embert miniszterelnöki megbízottnak.

Meg az Origót is ki lehetne tüntetni, mert névtelen cikkben Manyika néni leleplezte a balliberális Magyar Györgyöt (külön kiemelve: a 2018-as országgyűlési választások idején Siófok 4-es számú választókerületében indult az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként) és ügyvédi irodáját, akivel kapcsolatban kioknyomozták, hogy összesen 544 millió forintot perelt vissza az államtól és több mint 400 ilyen ügyet intézett. És akkor mi a fasz van? Mi a probléma? Milyen törvényeket szegett meg Magyar György ügyvédi irodája? Visszaélt a joggal? Valóban? Nem a fideszes magyar állam vállalt olyan kötelezettségeket, amelyeket képtelen volt teljesíteni? Nem kezdem elölről, hogy mennyire undorító, amikor a saját vállalásaikat lehányják, amikor a saját törvényeiket nem létezőnek tekintik, és hangulatot keltenek azért, hogy rákenhessék a dolgot bárkire, aki úgysem tud visszaütni (a rácsok mögül pláne).

De azért szólok, hogy miközben félmilliárd törvényesen kiperelt forint miatt verdesik magukat a földhöz anonim propagandisták, a magyar adófizetők most éppen 5 milliárd forintot vágnak hozzá Ugandához. Mert állítólag Uganda a magyar kormány Afrika-stratégiájának egyik központi szereplője, a migráció kiváltó okainak megszüntetése érdekében humanitárius akciókat végző Hungary Helps program kiemelt célországa is. Ez tényleg picsa a Szaúd-Arábiának megnyitott 200 milliárdos hitelkerethez képest.

Sőt, ahhoz az 140 milliárd forinthoz képest is, amiből Orbán akaratából kifestik és kimázolják a kórházakat. Hogy ez mennyire véd a kórházi fertőzések ellen, azt nem tudom, de az biztos, hogy ez az éves kórházi adósság duplája. Vagyis a kórházak csődben vannak, de az a lényeg, hogy a fotókon jól mutasson a nyomorúság. Így kell ezt. Meg úgy, ahogy az oktatásban is eljártak. Nem érdekli őket, leszarják, aztán meg lehet nézni az eredményt. Amilyen pusztítást szakközépiskolások körében végeztek, az nem mindennapi. Két év képzés után a tanulók általános képességei rosszabbak a reform után, mint előtte voltak.

Nem baj, mert a törvényesség és a joggal való soha vissza nem élés ideáltipikus csodája, a Fidesz Egerben még az önkormányzati dolgozók személyes adatait is listázta. Ez onnan derült ki, hogy véletlenül csontvázak estek ki a szekrényből: fénymásolt ajánlóívek és Kubatov-listák. Tokkal-vonóval listázzák az alattvalókat, ez van. Nem bűncselekmény, csak jót akarnak. Ők mindig.

Elrohant az idő, de legalább itt a hétvége. Megyek is, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.