Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az EU előtt egy lépéssel? Inkább mögött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Századvég ismételten elemzett a propaganda tv reggeli adásában. Az elemzésből kiderült, hogy Orbán Viktor diktátortalálkozójának – amely Fehéroroszországban volt esedékes – nagy a jelentősége, hiszen ez is azt mutatja, hogy Magyarország az EU előtt jár egy lépéssel. A magyarázat szerint azért, mert az EU által kiszabott gazdasági szankciók ellenére is tárgyalni megy a magyar kormány, ami igen érdekes elgondolás. Az EU ugyanis nem viccből léptetett életbe szankciókat, hanem azért, mert két ellenzéki politikus, egy üzletember és egy újságíró nyomtalanul eltűnt az ország területén 1999-ben és 2000-ben. Emellett fegyverembargó is hatályban van, valamint minden olyan eszköz bevitele tiltott, amellyel el lehet hallgattatni a hatalom ellen felszólalókat. De a nemzetközi választási jogok megszegése – az elnök 26 éve van hatalmon – az emberi jogok megsértése, és a demokratikus ellenzék elhallgattatása is szerepel az okok között. De mindez nem érdekli a magyar kormányt, ők üzletelni akarnak Európa utolsó diktatúrájával, ezzel egy olyan partner szerezve maguknak, aki a bajban segíthet.

A Századvég vezető külpolitikai elemzője úgy látja, hogy nagy a jelentősége Orbán Viktor miniszterelnök minszki látogatásának, mert azt jelenti, hogy Magyarország ismét egy lépéssel a Fehéroroszországra gazdasági szankciókat kiszabó Európai Unió előtt jár.

Halkó Petra szombaton az M1 aktuális csatornán azt mondta: az Európai Unió és Fehéroroszország érdeke is az lenne, hogy növeljék az áruforgalmat a két térség között, ezt azonban fékezik a szankciók, ezért azokat minél hamarabb fel kellene oldani. Magyarország és Fehéroroszország közös érdeke a szoros együttműködés mind politikai, mind gazdasági értelemben. A két ország exportügynöksége ennek érdekében megállapodást kötött, és az Eximbankban létrehoznak egy 40 millió eurós hitelkeretet a két ország vállalkozásai együttműködésének finanszírozására – mondta.

A nukleáris együttműködési megállapodással kapcsolatban úgy vélekedett: nagy lehetőség a magyar nukleáris mérnököknek, hogy tapasztalatot szerezhetnek a Fehéroroszországban szeptembertől működő atomerőműben, mert annak technológiája hasonlít a Paks-2 technológiájára. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.