Július 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A pofátlanság olyan szintjéről beszélünk, ami normális ésszel fel sem fogható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,369,185 forint, még hiányzik 630,815 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, rigófüttyös, tepertős, szalonnás jó reggelt! Még ma is április van, csak most éppen nem elseje, hanem másodika. Ami sokkal jobb, bár hirtelen meg nem tudom mondani, miért. Selmecziül: csak. Mindjárt egy szolgálati közleménnyel kezdem a reggeli igehirdetést. Nem sok értelmét látom annak, hogy néhány kedves olvasó odakommenteli random megosztások alá a Facebookra: ő fel van háborodva, amiért pénzt kérünk a cikkek hozáféréséért. Jó lenne egyszer és mindenkorra megérteni: a kolozsvaros.com nem volt és most sem előfizetéshez kötött. Szabadon hozzáférhet bárki, aki csak akar. Aki teheti és úgy gondolja, az támogathatja a portál működését. Aki nem teheti vagy nem szeretné, az nem támogatja. A szalonnazo.com fizetős. Éppen azért hoztuk létre – többek között -, hogy a Szalonna működését biztosítani tudjuk. Tehát teljesen értelmetlen hőbörögni miatta, mert mindenki a Szalonna ellen ágál, aki nehezményezi a másik portált. Mindössze annyi a tennivaló, hogy meg kell nézni a megosztás alatt a portál címét. Ha az van odaírva, hogy szalonnazo.com, nem kell rákattintani. Főleg nem kell felháborodni. Köszönöm.

A 444.hu megpróbált interjút készíteni Pócs Jánossal. Persze nem jártak sikerrel, de hogy mi volt az indok, az egészen parádés. Pócs János böjtben nem nyilatkozik. Hádenem? Én nem vagyok vallásos, de amennyire tudom, a böjt a húsevésre vonatkozik, nem az interjúra. De legalább már értem, miért lett ilyen drámai módon vallásos a komplett kormány. Valamilyen egyházi ünnep mindig van. Húsvét, karácsony, böjt, pünkösd és mindenféle, amiről én még nem is hallottam. Mindig lehet valamire hivatkozni, ha valami orbitális disznóságot meg kellene magyarázni. Ügyes.

Orbán Viktor (helyett a cselédség) levelet küld az Unión kívüli magyaroknak, hogy szavazzanak (persze a Fideszre) az EP választáson. Hát én nem tudom. Az is inkorrekt volt, hogy nem itt élő emberek beleugathattak az itt élők jövőjébe, de az egészen elképesztő, hogy már az Unió jövőjébe is. A pofátlanság olyan szintjéről beszélünk, ami normális ésszel fel sem fogható. Az Unió többi polgára mit szól vajon ehhez?

Matteo Salvini bejelentette: Olaszország minden városának új stadionra van szüksége. Ez fertőző lehet, vagy én nem tudom. Szerintem a kormány izzítsa be Rogán Antalt. Amilyen ügyes, simán eladja az olaszoknak a nálunk kongó stadionokat. Kicsit nehéz lesz ugyan elcipelni odáig. De semmi sincs veszve. Meg kell keresni azt a céget, amelyik hazacipeli (ha igaz) Milánóból a sámándob alakú nemtommit, ami ronda, de legalább drága is volt. Na, ők vihetnek visszafelé pár stadiont, legalább nem mennek üres kézzel. Hát nem vagyok okos? De.

London megint túl van egy vidám szavazásokkal töltött estén. Egyetlen alternatívát sem fogadtak el. Theresa May megállapodását az Unióval éppen úgy elutasították, mint a kilépés utáni vámuniót, a puha Brexitet (ez egy, a Norvégiához és más, nem uniós országhoz hasonló szoros együttműködést jelentene). Elutasították továbbá azt is, hogy a parlament kivegye a kormány kezéből a döntést és elutasították a megerősítő népszavazás kiírását. Az idő közben egyre fogy. Ha nem tudnak megállapodni semmiben, Nagy Britannia mához tíz napra kizuhan az Unióból, vagyis rendezetlen Brexit lesz.

A 24. hu kiderítette, hogy a Fidesz ötös számú erkölcsi zászlóvivője 32 ezer forintért bérel lakást a budai Várnegyed közepén. Idén februárban költözött Bayer Zsolt az új lakásba, egy másik – szintén önkormányzati – lakást cserélt el a Gundel-menzához közeli örökölhető bérleményért. Én nem ismerem az önkormányzatok bérbeadási gyakorlatát, de úgy tűnik, van benne egy passzus, miszerint havi egymilliós fizetés alatt ilyesmit nem kaphat senki. Nekem meg valamiért az volt a fejemben, hogy a bérlakásokat mondjuk fiatal házaspárok igényelhetik, hogy el tudjanak indulni az életben. Esetleg olyan devizahitelesek, akik gyerekkel kerültek az utcára, dolgoznak a szülők, de albérletre a jelenlegi árak mellett esélyük sincs. Hogy ők talpra tudjanak állni. De nem, mert Palkovics Lászlók, Bayer Zsoltok és Habsburg főnemesek jutnak önkormányzati bérlakásokhoz olcsón. Jajó.

Ezt a csodás fotót Németh Szilárd Facebook oldalán leltem az imént. Még túlságosan korán van ahhoz, hogy bármit mondjak erről. Egyszerűen csak ide teszem.

Közben a fideszes médiabirodalom helyezkedik. Összevonták a Hír TV-t és az Echo TV-t (pontosabban az Echo megszűnt), minek örömére nem a megszűnt csatorna dolgozói kerültek lapátra, hanem a megmaradóé, az echósok egyszerűen átülnek a hírtévések helyére), így már biztosan sokkal jobb lesz. A hírtévés vérengzés oka állítólag az, hogy a G-nap után nem mondtak fel csoportosan, tehát simicskások, tehát valószínűleg sorosisták is és ha nem tévedek nagyot, akkor ballib hazaárulók is. Így valahogy.

Indítsuk be a mai napot valami finom kis zenével, aztán hamarosan hozzuk a mai első beszólást is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.