Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A NER-káoszról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, drága emberek! Itt a szabad szombat, meg a tavasz, menjenek a természet lágy ölére, ha tehetik! Nem akarom az életüket szervezni, van erre a feladatra elég jelentkező, de a friss levegő egész biztosan nem annyira ártalmas, mint a magyar közélet. Ígérem, hogy szelíd leszek, mint a ma született bárány, vagy a tegnap született, nem használok csúnya szavakat, és uralkodni fogok az indulataimon. Ha nem sikerül mégse, akkor bocsánat.

Semmi kedvem nem volt már vadhajnalban az újabb és újabb, nem létező összefüggéseket keresgélni a NER-káoszban, és pláne nem akartam a doktorminiszterelnök úrral kezdeni a mondanivalómat, de muszáj. Amikor néhány napja megemlékeztem (szerintem odaát, a másik oldalon) a Zöld-foki Köztársaságban tett legmagasabb szintű stratégiai látogatásról – az elmaradt angolai kiruccanás kontextusában -, sejtésem sem lehetett, honnan támadt olyan súlyos zavar a propagandában, hogy Havasi Bertalannak kellett helyreigazítania a hülyeségeket beszélő salakmédiát: nem, a főnök nem megy Angolába, hiába taposta ki neki az ösvényt a szélrózsa minden irányába nyitó hiszticsatár. Ha nem volna kétségbeejtő, szilánkosra csapkodnám a térdemet a röhögéstől. Az van, hogy már Angolából is látszik a nyilvánvaló: Európa egyik leginkább idegyengyűlölő, leginkább jobbról szélsőséges miniszterelnöke még nekik is kínos. Olyannyira, hogy az angolai elnök inkább nem találkozna vele. Pedig éppen azon töprengtem, hogy már egyre messzebb kell mennie ennek a jóembernek ahhoz, hogy valamelyik diktátor pajtással elcsattanhasson egy közös szelfi, de ezek szerint már Angola sincs elég távol ehhez. Pedig ott is keresztények a népek, igaz a bőrük színe nem feltétlenül az, de mindegy, mert a kereszténységhez tartozás elégséges alap mindenre. Ennek a konkrét történetnek a kínosságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az elmúlt évtizedekben számos mészárlásban érintett kommunista párt kéri számon a demokratikus értékeket Orbánon. Megmondom őszintén, én csak arra tudok gondolni, hogy Soros keze van a dologban, aki ezt a látogatást is meghekkelte. Elintézte, hogy az afrikai migránsokkal öblögető és az inváziójukkal negyedik éve megállás nélkül riogató Orbántól már Afrikában is émelyegjenek a gyomrok. Igaz, szerintem ez Soros nélkül is logikus következmény lenne.

Zárójel: nem mindenki. Például Justin Muturi, a Kenyai Köztársaság Nemzetgyűlésének elnöke még nem, ő Kövér elvtárs meghívására érkezett Budapestre egy találkozóra, amit mindketten történelminek neveztek (via MTI). Höhö. Kövér arról lamentált, hogy

Magyarországnak fontos a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése, és feladatának tekinti, hogy új lehetőségeket nyisson a magyar cégek előtt Kelet-Afrikában és Kenyában, azért, hogy elősegítse a közvetlen magyar befektetéseket, a termelőkapacitási beruházások növekedését.

Kövér vendége Justin B. N. Muturit, a kenyai képviselőház elnöke beír az emlékkönyvbe az Országház Varga Béla termében 2019. március 29-én. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Tudják, hogy Afrikában mennyi közpénzt képes elnyelni a kereszténynemzetifideszes pártklientúra? Ajjjajjj.

Zárójel bezárva: Az angolai reakció cinikusan hasonlít Manfred Weber EPP-csúcsjelölt úr tegnap esti nyilatkozatára, aki Katarina Barley német igazságügyi miniszterrel, a német szociáldemokraták európai parlamenti listavezetőjével a német közszolgálati televízióban vendégeskedett. Mivel a német közszolgálati tévébe nem azért járnak a politikusok, hogy ott kesztyűs kézzel a pofájukba tolják a mikrofonállványt, Webertől megkérdezték: Mit tenne, ha csak a populista Fidesz szavazataival szerezhetné meg az Európai Bizottság elnöki posztját? Gondolom, Schmidt Mária az összes haját kitépte Weber válaszán, akit különben két nappal korábban a közpénzblogján trancsírozott fel (egész Németországgal együtt), imígyen:

Remélem, ebből a Weberből nem lesz semmi. Már így is sokkal magasabbra jutott, mint kellett volna. Juncker dülöngélése, feleségével folytatott mobilozása a pulpitusról, legalább elszórakoztatott, miközben persze kínosnak találtam. De Weberben nincs semmi szórakoztató. Ő csak kínos.

A Néppárt kínos csúcsjelöltje azt mondta: akkor inkább nem vállalja a tisztséget, nem akarja, hogy jobbról válasszák meg, a centrumot akarja képviselni. Nem kellenek se a baloldali szélsőségek (a kommunisták), se a jobboldali szélsőségek (a nacionalisták). Bár egy ideje levettem a kezemet Weber úrról, és most is erős fenntartásaim vannak vele kapcsolatban, azt hiszem, először érzem úgy, hogy az ember nevén nevezi Orbánt: szélsőjobbos és kész. Azt változatlanul nem hiszem el, hogy nem akar bizottsági elnök lenni, és azt se, hogy nem mindegy neki, hogyan éri el azt a pozíciót. Úgyhogy akkor már csak azt szeretném érteni, hogy mi a francot keres a Fidesz még a Néppártban.

Ahhoz képest, hogy a NER főideológusának hisztérikus kirohanásából a CDU-ra is fröccsent bőven (rég feladtak már mindent, amitől egykor azok voltak, amik. Keresztények, konzervatívok, szociálisan érzékenyek. Mára a szélsőségesen liberális elvek mindegyikét magukévá tették, úgy a gazdaságpolitikában, mint a társadalomszervezésben – Mariska néninek szeretném jelezni, hogy ebben az összefüggésben mellérendelő viszony áll fenn a gazdaságpolitika és a társadalomszervezés között, ezért az úgy, mint helyett a mind, mind használata a helyes), Orbán Viktor tegnap boldogan mutogatta a plebejuskarmelita erkélyét Baden-Württemberg tartomány CDU-frakciójának. Nini, hogy odacsődültek köré, egyenesen isszák egymás szavait:

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Szóval miután megmutatta a puritán hivatalát és a kilátást – szintén az MTI szerint – áttekintették a magyar-német kapcsolatokat, és az Európa előtt álló kihívásokról is szót ejtettek. Én nagyon remélem, hogy Mariska néni közpénzblogján közzétett hisztériáját is megmutatta nekik, úgy lett volna igazán tökös, de minden bizonnyal erre nem került sor. Azt viszont érzékelem, hogy a propaganda össze van zavarodva kicsit, Orbán cselekedetei élesen szembemennek Schmidt asszony és a fideszes keménymag vágyaival. Nem baj, majd utólag megmagyarázzák, amikor átülnek a nácifasiszták közé.

Ezekhez képest szerintem sokkal súlyosabb, hogy az oroszok mindössze három év általános garanciát vállaltak Paks II-re – ez derül ki a Jávor Benedek párbeszédes EP-képviselő által kiperelt anyagból, amely a paksi erőmű kivitelezési szerződéséről szól. (Nem baj, mert a banknak álcázott, minden irányból mentességet élvező nemkémközpontjuk már beköltözött Budapestre, éljen!) Mondjuk a laptopomra is adtak kettőt, pedig nem egy 60 éves működésre tervezett, 4-5 ezer milliárd forintos atomerőműről van szó, hanem a nyomorúságos, különbejáratú munkaeszközömről. Szóval hiába takarták ki a szerződéses árat és a határidőket, az még a hülyék számára is kiderülhetne a szövegből, hogy a szerződés nem védi a magyar érdekeket. Ennek ellenére a sonkapénzzel és rezsicsökkentéssel hülyített Fidesz-fanatikusok nem tüntetnek tömött sorokban a Karmelita előtt, hogy a főnök úr, aki mindentől is megvéd, csilliárdos nagyságrendben árusította ki a jövőjüket és a szerződéses áron felül, a nevetséges 3 éves garancián túl az oroszok még számos követeléssel élhetnek.

Legalább ilyen súlyos, hogy noha már csak 1 kurva napja maradt a kormánynak, hogy kárpótolja a rokkantnyugdíjasokat, nagy ívben szarnak a dologra. Pedig az Alkotmánybíróság kimondta, hogy 2012-ben jogellenesen lopták el a rokkantnyugdíjakat (is). A dühöngő embertelenség hajóágyúi olyan emberekről állapíttatták meg, hogy jobban vannak, akik továbbra is rokkantak voltak, csak az új vizsgálat szerint jobb értékeket adtak nekik, erre hivatkozva pedig megvonták a rokkantsági ellátásuk nagy részét. És bár az Ab előírta, hogy a parlament 2019. március 31-ig alkosson új törvényt a kérdésben, az Országgyűlés jövő heti üléstervében se híre, se hamva erre vonatkozó előterjesztésnek. A kibaszott törvényes előírásokat betartani büdös, de arra bezzeg van energia, hogy központilag felügyeljék a kórházakat, mit kommunikálnak a sajtónak (lásd: kórházi fertőzések ügye), vagy hogy félkretén szóvivők naponta felszólítgassák Brüsszelt, hogy beszámoljon nekik és reagáljon a gennyes összeesküvés-elméleteikre (lásd: Brüsszel és ez Európai Unió, amelynek tagjai vagyunk direkt, egy hivatalos programon keresztül pénzel Európát elpusztítani hivatott terroristákat).

Mielőtt az agyam ledobja láncait, felfüggesztem magam. Csak még annyit, hogy miután a két elsőszámú propagandkanális (Hír és Echo) összegyógyul, Mészáros Lölőné tegnap leköszönt az Echo Jótévéjobboldalitévé egyik vezetői székéből (már az is megérne több misét, hogy eddig ott volt), és a Life TV és Ozone TV országos életmódcsatornák elnöki teendőit veszi át a közeljövőben. Az, bazmeg. Nesze nekünk életmód.

Nem feltétlenül az én műfajom, de ez a muzsika nagyon rendben van. A Brexit tegnapi meg mai állására (miután Theresa May tervét tegnap harmadszor is leszavazták a tervét, pedig a lemondását is felkínálta cserébe, most már őszintén kezdem sajnálni) tekintettel legyen ez. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.