Június 21,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A NER felhízlalása nem nemzeti érdek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,920,462 forint, még hiányzik 1,079,538 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar kormány a magyar cégeket támogatja abban, hogy beruházásokat hajtsanak végre. Ez szépen hangzik, csak ha belegondol az ember, hogy ez többségében Garancsit, Tiborczot és Mészárost jelenti, akkor már nem biztos, hogy akkora siker ez nekünk. Attól ugyanis, hogy a több száz NER cég mellett mutatóba kiosztanak pár száz millió forintot olyanoknak is, akik még nem a NER részei, nem változik a helyzet. A magyar gazdaság élénkítésének úgy lenne értelme, ha a helyi kis- és közép vállalkozásokat támogatnák, akik helyben adnak munkát az ott élőknek. Itt azonban nem a sokszoros milliárdos Mészáros cégeire kell gondolni, hanem azokra az emberekre, akik évtizedek alatt építették fel cégeiket és a mai napig állást biztosítanak emberek tucatjainak, vagy százainak.

Azonban amellett, hogy a hazai cégek térnyeréséről beszélt Szijjártó Péter, azt elfelejtette megemlíteni, hogy az utóbbi évtizedben élénkült meg az összeszerelő üzemek magyarországi terjeszkedése, ami nem is csoda, ha megnézzük milyen ajándékokat kapnak ezért cserébe a többségében német vállalatok. Ezzel persze munkahelyeket tudtak teremteni, azonban kérdés ezek időtállása. De mit is számít ez? Ameddig vannak extra munkahelyek, addig van mivel dicsekedni, legyen ennek bármi is az ára.

A magyar vállalatok döntő többségét alkotják azoknak a cégeknek, amelyek elkötelezték magukat a beruházások mellett, a 806 támogatásban részesülő vállalatból 622 magyar, ami jól mutatja a nemzetgazdaságon belül a hazai tulajdonú vállalatok jelentős megerősödését – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképesség-növelő program hétfői szerződésátadó rendezvényén.

Szijjártó Péter elmondta: a magyar vállalatok bebizonyították, hogy az elmúlt év megfeszített munkája nem volt hiábavaló. Magyarországon a közép-európai térség legversenyképesebb beruházási környezete jött létre. A jelenlegi beruházások támogatásával a kormány biztosítja annak lehetőségét, hogy a magyar vállalatok olyan fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyeket a külföldi versenytársak most nem tudnak. Így a magyar vállalatok előnybe tudnak kerülni a nemzetközi piaci pozíciókért zajló versenyben – közölte.

Hétfőn újabb három cég vehette át a versenyképességi program szerződését a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Az Ecseri Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 593,057 millió forintos beruházásához a magyar állam 282,408 millió forinttal járul hozzá. A Gloster Zöldség-Gyümölcs Feldolgozó és Kereskedelmi Kft. 585,059 millió forintos beruházásához 282,408 millió forint állami támogatást nyert el. A Kókai Tömítéstechnikai Kft. beruházásának volumene 257,697 millió forint, amelyhez a magyar állam 128,848 millió forinttal járul hozzá.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.