Április 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyarok többsége akkor akar majd nyitni, amikor már Orbán is nagyon nyitni akar

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,377,800 forint, még hiányzik 622,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy a Nézőpont Intézet sebészi pontossággal kikutatta, hogy a magyarok többsége nem akar nyitást, vagyis induljunk oszlásnak, hát hiszen itt a hónap közepe, hamarosan startol a mindent eldöntő – a kivételes háborús körülményekre való tekintettel – ONLINE formában lebonyolított nemzeti konzultáció arról, amit ezek szerint a kormány pontosan tud. És nem csak hogy pontosan tudja, hogy mit akar a magyarok többsége (márpedig a beteges hatalommánia egyik legfontosabb jellemzője, hogy mindig a többség pillanatnyi igényét akarja kiszolgálni, és az sem baj, ha a többség a 10 méteres ugrótoronyból akarja belevetni magát az üres medencébe), de már tervei is vannak arra, hogy milyen ütemezés szerint kellene megnyitni az országot. Azt, amelyet e friss, ropogós felmérés szerint a magyarok többsége zárva tartana. Mert megmondta a főnök tegnap is a kínai diktátor előtt hajlongva, hogy a vakcina a megoldás, és mi végtelenül hálásak vagyunk a Kínai Népköztársaságnak, mert miközben a gaz Brüsszel nem segít, majd a Kínai Kommunista Párt.

Nem tudom, hogy van bármi összefüggés a Nézőpont Intézet február 2. és 4. között készített, állítólag reprezentatív közvélemény-kutatása és aközött, hogy Orbán Viktor pont éppen február 4-én, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara hagyományos évnyitó rendezvényén nyögte be, hogy a kormánya újabb nemzeti konzultációt tart a járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítésének módjáról, de a nemzeti konzultáció bűnös haszontalanságához eddig sem fért kétség, ezután se fog.

A Nézőpont Intézet azt állítja, hogy november óta stabilan 50 százalék fölötti azoknak az aránya, akik az Orbán-kormány járványügyi intézkedéseit megfelelően szigorúnak tartják, ehhez képest jelentős kisebbségben vannak (22%) a nyitáspártiak. Ebből onnan jöttek rá, hogy megkérdeztek 1000 fő, nagykorú, ivarérett polgárt arról, hogy

ÖN HOGYAN ÍTÉLI MEG A MAGYAR KORMÁNY EDDIGI INTÉZKEDÉSEIT A KORONAVÍRUS KAPCSÁN? AZ EDDIGI INTÉZKEDÉSEK…

    • MEGFELELŐEN SZIGORÚAK
    • TÚL SZIGORÚAK
    • NEM ELÉG SZIGORÚAK.

Egyrészt: ha a Nézőpont Intézet módszertanilag helyesen járt el, és nem a propagandaközpontból megrendelt végeredményhez fércelt hozzá egy úgynevezett kutatást, akkor ebből az következik, hogy nincs miről konzultálni, az 50% és a 22% között ég és föld a különbség. Vagyis ha a Nézőpont helyesen mért, akkor a nemzeti konzultáció az, aminek eddig is gondoltuk: aljas szemfényvesztés, figyelemelterelés, népbutítás.

Másrészt ha Nézőpont Intézet módszertanilag telibeszarta azokat a minimális szakmai alapvetéseket, amelyek okán egy közvélemény-kutatás komolyan vehető – hajlok rá, hogy ez történt -, akkor a Nézőpont Intézet másra kérdezett rá, mint amit eredményként kihozott. Eredményként pedig szerintem azt kellett kihozni, hogy a magyarok többsége megszakítások nélkül, hónapok óta elégedett Orbánnal, és örül, hogy be van zárva. Ergo hiába ugrál a Momentum meg Ujhelyi István, hogy ésszel, megfontoltan, de nyitni kéne, elvtársak, mert beledöglünk az értelmetlen lezárásokba.

Rohadtul nem vagyok a szakma doktora, de nem hiszem, hogy az eddigi járványügyi intézkedéseket (az összeset) egy kalap alá lehetne venni. Azt meg pláne nem hiszem, hogy aki november 20-án még baromira elégedett volt a szigorításokkal, annak mára esetleg nincs tele töke az egésszel. Azzal, hogy míg ő szépen, csendesen csődbe megy, addig kaszinókirályéknak és közbeszerzést közbeszerzés után nyerő oligarchastrómanéknak bejött az élet.

Vagyis a Nézőpont Intézet úgy jutott arra a következtetésre, hogy MÉG NEM AKARNAK  NYITÁST A MAGYAROK, hogy nem azt kérdezte meg az 1000 ivarérett polgártól, hogy akar-e nyitást – a nyitás szó még csak nem is szerepelt a felvetésben -, ezzel szemben kvázi azt kérdezte tőlük, hogy ugye milyen fasza az Orbán-kormány?

Ebben így a világon semmi újdonság nincs, ugyanazt a szakmailag, erkölcsileg vállalhatatlan, irányított, tendenciózus, a helyes választ ha nem is szájba rágó, de azt erőteljesen sugalló, szociológiai értelemben értékelhetetlen hangulatkeltést nyomatják a felméréseikben, mint a nemzeti konzultációikban. Annak ellenére, hogy a nyitás egy kibaszottul fontos, már-már kardinális kérdés. De ahelyett, hogy érdemi kérdésekről konzultálnának és érdemi kérdések alapján kutatnák a köz véleményét, nyomják a propagandaműsort, terelik, manipulálgatják a pórnépet afelé az álláspont felé, ami a kormány pillanatnyi érdekeit szolgálja. Hogy aztán visíthassák teli tüdőből, hogy az elsöprő, túlnyomó, már nem is kétharmados, inkább négyötödös többség elégedett a kormánnyal.

Mindeközben Országos Müller Cili, a védekezési törzs és az egész kormány a joggal szándékosan visszaélve tagad meg és/vagy késleltet tájékoztatást adni közérdekű kérdésekről arra hivatkozva, hogy bedőlne a védekezés, ha a nép is tudná, hogy mi történik valójában a sikerpropaganda mögött. Nem lehet megtudni például – nem csak azt, hogy mennyiért vásárolnak keleti oltóanyagot, mert ahhoz sincs semmi közünk -, hogy miért nem vizsgálták a beérkezés és az engedély kiadása között az országba először behozott 6000 Szputnyik vakcinán, hogy egyáltalán az van-e az ampullákban, ami rájuk van írva. Nem lehet megtudni, hogy miért nincs hivatalos alkalmazási előírás az orosz vakcinához, hogy lesz-e ilyen, és ki vállalja a felelősséget, amennyiben a vakcina alkalmazása során esetleg problémák merülnek fel. A változatosság kedvéért azt sem lehet tudni, hogy ha 6000 vakcinát nem sikerült három hét alatt megvizsgálni, akkor 40 ezret három nap alatt hogy sikerült.

Vagyis miközben egyik nyilatkozatukkal agyonverik a másikat (lásd: az EMMI cáfolja a faszságokat beszélő Orbánt az oltási sor vége kapcsán), az egész járványügyi kommunikációjuk nettó köd, káosz és zűrzavar, és el is követnek mindent azért, hogy ne növeljék, hanem csökkentsék az oltásokba vetett bizalmat (pedig a vakcina a megoldás), közvéleménykutatásokat is fizetnek, amelyek azt hirdetik, hogy a magyarok többsége boldogan tűri, hogy hülyének nézzék, és dehogy akar nyitást, sőt. Kifejezetten élvezi, hogy teljes bizonytalanságban be van zárva, és Müller Cili már a harmadik hullámmal riogat, és nem támogatja, hogy egyes városok enyhítsenek a korlátozásokon.

Szóval mindent összevetve szerintem a fentiekből egyetlen dolog következik: a magyarok többsége majd akkor fogja nagyon akarni a nyitást, amikor már Orbán Viktor is eléggé fogja akarni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.