Május 18,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A lumpenproli lopja a vécépapírt a kórházból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,575,270 forint, még hiányzik 1,424,730 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó reggelt, kellemes szánkózást és hóemberépítést! Aki mégis inkább a Szalonnát olvasgatja, az vessen magára.

A tegnapi tüntetésről egy dolgot tudtam meg a napfényes oldal jóvoltából: Hollik István bejelentette, hogy a tüntetések az EP választási kampány részét képezik és természetesen Soros György szervezi őket.

A szombati tüntetésekből látható, hogy elkezdődött az európai parlamenti (EP-) választások kampánya, amelyre Soros György is mozgósít – jelentette ki a kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatóján.

    Hollik István úgy vélekedett: teljesen nyilvánvaló, hogy a munka törvénykönyvének módosítása csupán ürügy.
    A magyar kormányzat Soros kampányával nem akar foglalkozni, azt viszont sajnálja, hogy van néhány olyan szakszervezet, amely „asszisztál” a „bevándorláspártiak” kampányához – fogalmazott. (MTI)

Már csak azt kellene elmagyarázni lassan és tagoltan, hogy jól értem-e Hollik Sámson kijelentését, miszerint a 89 éves amerikai úr indul az Európai Parlament valamelyik posztjáért a választáson (gondolom az Amerikai Egyesült Államokban, mert ott lakik) és hogy növelje az esélyét a győzelemre, ezért Budapesten és Salgótarjánban meg még néhány városban utcára küldte az embereit. Akik majd az utcán jól meggyőzik a járókelőket, hogy sétáljanak el Amerikába, hogy ott Sorosra szavazzanak (miután megszerezték az állampolgárságot persze), mert ha nem, akkor a bevándorláspártiaknak asszisztáló szakszervezetek rituális keretek között agyonverik őket a Szent Ródlival.

A tegnapi nap (számomra) legviccesebb eseménye feltétlenül Trombitás Kristóf Keresztély – Mauri partizán nyilvános beismerése volt. Bevallom, nem tudom kicsoda ő. A közpénztévén vezetett valami műsort, amely műsor azt taglalta, hogy miként lehetne meggyógyítani a melegeket. Trombitás Kristóf Keresztélynek nem ez az első kirándulása az egészségügybe. Már tavaly megmondta, hogy azért nincs vécépapír az egészségügyi intézményekben, mert bemegy a lumpenproletár és ellopja. A szappannal együtt. Sőt, a papírtartót és a szappantartót is kilopják a lumpenprolik. Tehát miután megoldotta ezeket az apró problémákat, miért is ne vehetne részt a melegek kigyógyításának nemes feladatában? Vett is (mármint részt), ameddig meg nem sérült a kis lelke. Mert a sok rohadék ballibsi firkász csúnyákat írt róla, azt meg ő nem viseli jól. Ezért kiborult, mármint azért, hogy a libsik támadják és a az elvtársai, a komplett jobboldal, az ő oldala nem áll ki érte. Ismételjük szépen, tagoltan!

A KÖZTÉVÉ (nem Echo TV), KÖZTÉVÉ alkalmazottja nyilvánosan kiírja a Facebook oldalára, hogy a jobboldal az ő oldala és azok most őt cserben hagyták az ellenséges tűzben. Mert itt ellenség van és kartácstűz ás a KÖZTÉVÉ munkatársának van oldala. Tudom, hogy a szektatagok nem értik, mi lehet ezzel a baj, de azért tudjunk már róla, hogy Tombitás Kristóf Keresztély nyilvánosan beismerte amit eddig is tudtunk: a közpénzből üzemelő közszolgálati televízió nem más, mint a Fidesz szócsöve.

Aztán bátran törölte is a posztot, de az megmenekült az utókor számára. Betehetném ide egy kommentből a képernyőfotót (egy hozzászóló volt kedves berakni Trombitás oldalára, sőt, azóta többen is), de inkább egy Index cikket linkelek, abban olvashatóan ott a törölt poszt.

Itt van tehát nekünk ez a kedves, érzékeny lelkű, baloldali kartácstűztől gyötört közszolgálati figura, aki két térfélre osztja a médiát. Baloldali és a MI OLDALUNK. Majd elmeséli, hogy neki tulajdonképpen a világon semmi baja a buzikkal, de marhára semmi beleszólása nincs, hogy ő milyen műsorba ül be adást vezetni. Ismerős? Parancsra cselekedtem.

A tegnapi tüntetések apropóján a közpénzből magánérdekeket szolgáló mocsármédia igyekszik elérni a mentális gödör alját. Sikerrel. A szellemesség helyett gúnyba ágyazott mocskolódás és az ilyenkor menetrendszerűen előkerülő megélhetési szakértők egyöntetűen azt hirdetik: megbukott az ellenzék, hiszen még Budapestet sem tudták blokkolni. Arról jótékonyan elfeledkeznek, hogy történt valami olyasmi, amire nagyon régen nem volt példa. Olyasmi, ami sokkal fontosabb, mint a fővárosi látványos demonstrációk, ugyanis a rendszert nem Budapesten kell megdönteni. Már csak azért sem, mert legkevésbé Budapestet nyomorítja meg Orbánék illiberális élősködése. Vidéken hatvan helyszínen demonstráltak. A lepusztított, kifosztott, megfélemlített vidéken egyre kevésbé félnek az emberek kinyilvánítani a véleményüket. Ez sokkal fontosabb, mint valamelyik híd elfoglalása. Ugyanis ha Budapesten múlna, az Orbán-rezsim most nem lenne hatalmon. A Fidesz vidéken erős, a vidéki emberek feltételezett vagy valós tájékozatlanságára, egzisztenciális és lelki megfélemlítésére, zsarolhatóságára építette fel a hatalmát. Ha ez a félelem megroppan, ha az emberek megértik, hogy már nincsen hová hátrálni, akkor csúf idők jönnek. Ha a vidéki emberek megértik, hogy csak velük együtt lehet változtatni a dolgokon, hogy hiába hátrálnak, őket is eltapossa a rendszer, hogy nekik kell kibújni a csigaházból, akkor lesz változás. Ha nem értik meg, akkor nem lesz. Ennyire egyszerű ez.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.