Június 20,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A liberális főáramlat nem bírja megemészteni, hogy hazafias kereszténydemokraták ilyen baromi sikeresek lehetnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,873,430 forint, még hiányzik 1,126,570 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokféleképpen meg lehet koronázni egy minden irányból nyomorúságos évet, de az, hogy Kovács Desikerült Zoltán nemzetközi kommunikátor-államtitkár Szijjártó Péter külügyminiszterrel A MERÉSZ IGAZSÁG MAGYARORSZÁGRÓL című (az idei év utolsó) podcastjében csacsog a liberális főáramlat kedves édesanyjáról, miegyébről, e fejleményről pedig a saját hírnevére oly érzékeny állami hírügynökség röhögés nélkül beszámol – mint ahogy valószínűleg Szijjártó és Kovács is véresen komolyan vette magát az elnyomott merész igazságok fejtegetése közben – a felcsúti önkényuralom mércéjével is erős.

Úgy el vannak nyomva a nertársak a tizenharmadik éve általuk nyomorgatott Magyarországon, hogy államtitkároknak kell podcasteket indítaniuk, ahol a miniszter kollégával merész igazságok címszó alatt felmondhatják a Rogán-propagandát. Csodálatos. Merész igazságokat nyomokban sem véltem fölfedezni a nemzetközi toporzékolásért felelős miniszter igencsak hiányos monológjában, ellenben a liberális mainstream-fóbiás külügyminiszter az idei csúfos év megkoronázásaként nagyon sokadik alkalommal előadta azt a kínos magyarázkodást, amit a február 24-én kirobbant moszkvai agresszió óta rengeteg alkalommal: mimagyarok pragmatikus alapon pacsizunk a gyilkosokkal, mert az energia kérdése nem politikai vagy ideológiai kérdés. Bárkivel hajlandóak vagyunk seftelni, ha attól jobban néz ki a GDP (nem véletlenül nem engem dicsért a Kínai Kommunista Párt a minap, hanem Szijjártót és bandáját), és ha az illető nem ugat bele a szuverenitásunkba. Nem csoda, hogy dübörgünk, sikeresek vagyunk. Nem csoda, hogy a liberális főáramlat nem bírja megemészteni, hogy hazafias kereszténydemokratákként ilyen rohadtul sikeresek vagyunk. Igaz, hogy az egyházi iskoláinkban 15 fokban fagy halomra a jövő nemzedék, de ez nem képezi a merész igazságok halmazának részét.

Nagyon úgy néz ki, hogy az Európai Unió második legszegényebb országa a büdös életben nem fogja kiheverni Szijjártó és elvtársai tizenharmadik éve tartó sikerszériáját.

A liberális főáramlat nem tudja megemészteni, hogy a létünkkel, a jelenlétünkkel azt bizonyítjuk: a progresszív liberális vonal nem az egyetlen előre vezető irány. Egy hazafias, kereszténydemokrata, a főáramlattal szembemenő, nem progresszív kormány van hivatalban Magyarországon már 12 és fél éve, amely ráadásul sikeres is, ami nem megemészthető a liberális főáramlat számára.

Mindaddig, „amíg évről évre megdöntjük a befektetési rekordot, amíg cégek olyan országokból, melyekkel kifejezetten rossz a politikai viszonyunk, több milliárdnyi eurót fektetnek be itt, biztonságban vagyunk”. A lényegi döntéseket meghozó emberek a döntéseiket a tények alapján hozzák meg, nem pedig az alapján, hogy mit írnak a külföldi lapok a magyar kormányról.

A 2014 szeptembere utáni fejlemények után teljesen egyértelművé vált, hogy a régi típusú külpolitika már nem fenntartható, mert az egész világ nagyot változott: a legfontosabb vezérlő tényezők a tempó és a gyors reagálás, a gazdasági érdekek összekötése a külpolitikával, és a szuverenitáshoz való ragaszkodás lettek.

Magyarországnak gazdasági és politikai tekintetben is rendkívül erős az Európán kívüli pozíciója, amit az eredmények egyértelműen igazolnak. Bölcs döntésnek nevezte, hogy sosem tettek semmilyen hátrányos megkülönböztetést a befektetők között, egyetlen dolgot kérnek tőlük: tartsák tiszteletben a magyar törvényeket. Szijjártó példaként említette a kínai Huawei céget, amelynek magyarországi jelenléte miatt sok kritikát kaptak, de amikor átadtak egy „nem keleti cég”, a Vodafone által üzemeltetett 5G rendszert Budapest belvárosában, akkor kiderült, hogy az ahhoz szükséges infrastruktúrát is a Huawei építette. Európa rendkívül képmutató az ilyen kérdésekben, hogy kielégítse a liberális médiát, a liberális civil szervezeteket, az őket finanszírozókat, ezért Kínát és a nyugati világot támadják, miközben a felszín alatt mindent megtesznek azért, hogy magukhoz csábítsák a befektetéseket.

A miniszter a háborúval kapcsolatban kifejtette: „az olcsó orosz gáz időszakának Európában egyértelműen vége van, mert jelenleg egymás után szakítjuk meg a kapcsolatokat Oroszország és Európa, illetve az Európai Unió között, és nem vagyok benne biztos, hogy ez még a mi életünkben helyrehozható, orvosolható lesz”. Az energia ügye nem politikai és nem ideológiai, hanem ténykérdés, és ez alapján Magyarország biztonságos ellátása nem garantálható orosz források nélkül. „Nekünk mindig sikerült pragmatikus viszonyt fenntartanunk Oroszországgal, ami lehetővé teszi számunkra, hogy őszintén megmondjuk nekik, mit gondolunk a helyzetről. És mi általában meg is mondjuk nekik, hogy elítéljük a háborút. Ez a háború nagyon sok kárt, nagyon sok nehézséget okoz nekünk, Európának. A szankciók is nagyon sok nehézséget és kárt okoznak nekünk. Ezért a legjobb megoldás a háború befejezése és a tárgyalások megkezdése lenne, de párbeszéd nélkül, nyitott kommunikációs csatornák nélkül ez nem lehetséges. Szerintem ez nagyon egyértelmű”.

A globális minimumadóról kifejtette: biztosan nem fogja növelni az európai és a világgazdaság versenyképességét sem. 2010 óta az egykulcsos adórendszerrel és Európa legalacsonyabb adóival elértük, hogy hazánkban rekord magas a foglalkoztatottság, a növekedés, az export és a befektetések volumene, ezért elleneztük a globális minimumadót, mert nem akartunk visszatérni a 2010 előtti helyzethez. Írásos garanciára volt szükségük arra vonatkozóan, hogy az iparűzési adót beszámíthatják a magyarországi adó összegébe, mert így nem kényszerültünk adóemelésre. „Ha nem kaptuk volna meg ezt a fajta garanciát, sosem járultunk volna hozzá a globális minimumadóhoz, de ebben a formában bennünket nem zavar, mert ez nem veszélyeztet magyar munkahelyeket”. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.