Július 22,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


A felháborító az, hogy egyáltalán azt hiszitek, ez etikus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,728,616 forint, még hiányzik 1,271,384 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Deutsch Tamásnak nem tetszik, hogy vannak olyanok, akik azt szeretnék, ha az EU betartatná az európai értékeket tagállamaival. Erre történt kísérlet ugyanis akkor, amikor Deutsch szerint a Gyurcsány-féle ellenzék megpróbálta megfúrni azt, hogy egy fideszes képviselő – konkrétan Járóka Lívia – bizottsági alelnök lehessen. Noha ehhez még meg is kell választani mind őt, mind pedig Deutschot, mégis kérdéseket vet fel az, hogy egy, a saját pártcsaládja által is kivetett párt milyen jogon pályázik fontos EP helyekre? Még ha ez törvényileg talán el is fogadható, etikailag biztosan nem, bár azt már régóta tudjuk, hogy ezt a fogalmat a Fidesz környékén már régóta nem ismerik. Ha lenne esze az EP-nek, az ellenzék kérése nélkül is megakadályozta volna egy, a saját pártcsaládjában felfüggesztett politikai formáció bizottsági helyekért való indulását. A Fidesznek nincs helye ezen bizottságok egyikének élén sem, pláne Deutsch tamásnak az uniós korrupciós ügyeket vizsgáló bizottság egyik alelnöki székében. Szerintem.

A magyarországi ellenzék „Gyurcsányék vezetésével” máris megkezdte az áskálódást saját hazájuk és a magyar emberek akarata ellen az Európai Parlamentben – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselője vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy fogalmazott: „a bevándorláspárti ellenzék” – a Demokratikus Koalíció, a Momentum és a szocialisták – EP-képviselői már az európai parlament alakuló ülésén megpróbálták „megfúrni” azt, hogy a fideszes Járóka Líviát az EP alelnökévé válasszák. Azonban hozzátette: a Fidesz-KDNP képviselőinek határozott fellépése miatt ez a kísérlet teljes kudarcot vallott.

Deutsch Tamás információi szerint a Demokratikus Koalíció vezetésével a magyarországi ellenzék tovább folytatja az áskálódást. Minden követ megmozgatnak annak megakadályozása érdekében, hogy az EP szakbizottságainak jövő heti brüsszeli alakuló ülésén a Fidesz-KDNP képviselőit alelnökké válasszák a frakciók közti megállapodás szerint, az Európai Néppárt (EPP) jelölésének megfelelően – emelte ki. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.