Június 13,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Budai Vár bevétele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 630,068 forint, még hiányzik 2,369,932 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt!  Péntek van, nem kukanap, ellenben holnap szombat lesz, ha igaz. És hűvös is lesz meg eső is, de kit érdekel? Pláne akkor, amikor itt járt Matteo Salvini. Megnézte a kerítést is, mert olyat még nem látott sose. Aztán tájékoztatta a sajtót Orbán Viktor, áldassék az ő neve. Az MTI-ről csemegézek egy kicsit.

mindketten hisznek abban, hogy erős és sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa; a keresztény értékeken alapuló európai kultúrának elsőbbséget kell adni a kontinensen; Európa határait pedig meg kell védeni a migránsinvázióval szemben.

Egyszer, csak egyszer magyarázná már el valaki, Orbán fejében mi van a keresztény értékeken alapuló európai kultúráról? Az nála hogy passzol össze a lopással – fideszes rajongónak: a korrupció a lopás egy formája. Marhára nem keresztényi dolog – és hogy kell megvédeni, pláne kitől? Kiskorában azzal fenyegette az anyukája, hogyha nem eszi meg a spenótfőzeléket, akkor jön a zsákos ember és elveszi a keresztény kultúráját? Vagy honnan ez a becsípődés?

 Európa polgárai akkor járnak jól, ha nem Emmanuel Macron francia elnökre, hanem Olaszországra és Magyarországra hallgatnak a határvédelem ügyében – fogalmazott a kormányfő, aki megtiszteltetésnek nevezte Matteo Salvini budapesti látogatását, hozzátéve, hogy a két ország kormánya közötti együttműködés csúcsponton van.

Hát feltétlenül az Orbán-Salvini párossal jár jól Európa, szó se róla. A szésőbalról szélsőjobbra csapódó megélhetési politikusok kizárólag jót szoktak hozni a polgároknak. Naja.

Közölte: csütörtök délelőtt Röszkénél megmutatta az olasz miniszterelnök-helyettesnek a magyar határkerítést. Ezzel kapcsolatban elmondta Matteo Salvininek, hogy a határvédelem több mint egymilliárd euróba került Magyarországnak, ám Brüsszel semmit sem vállalt át ebből.

Ha lerajzolja azt a retkes kerítést, olcsóbban jövünk ki. A helikopteres röpködés nem olcsó mulatság, persze csak akkor, ha nem Rogán Cecília bartelezte le a dolgot. Az meg eléggé szánalmas dolog, hogy ott is elsírta, mi pénzt loptak ki a zsebünkből kerítésépítés ürügyén és Brüsszel nem ad pénzt. Ciki. Szánalmas. De legalább nagyon.

Mindeközben zajlik a Budai Vár bevétele. Migránsok (törökök) híján Orbán janicsárjai végzik ezt a nemes, igen régi múltra visszatekintő feladatot. Az Országos Szécshényi Könyvtár is csomagolhat és nagy valószínűséggel ez a csomagolás végleges lesz. Bizonyára kell a hely az éhes elvtársaknak. Bónusz jó hír, hogy Rákay Philip is a Várnegyedbe cuccolt. Egy frissen felújított 60 négyzetméteres lakást sikerült megszereznie havi 36 ezer forint bérleti díjért. Amikor a 24.hu rákérdezett a dologra, a feldúlt Rákay elég sajátságos válaszlevelet írt. Ilyen viccességek vannak benne:

Az egyetlen, amihez az önhöz hasonló, rendkívül igyekvő, megbízói elvárásait bármi áron, önként is túlteljesítő csinovnyikok értenek: a magyar társadalom erre fogékony rétegének hazugságokkal való, gátlástalan hergelése. Kizárólag ebben jeleskednek önök – csakúgy, mint ideológiai előképeik, éppen száz esztendeje.

Most nem Rákay Philipről beszélek, mert az ő sértettsége tök érthető. Én is dühös lennék, ha valaki különösnek találná, hogy miután beköltöztem egy, az önkormányzat által 70 millió forintból felújított házba, majd saját költségemen ismét felújítottam a frissen felújított ingatlant, kérdőre vonnának, hogy miért fillérekért héderelek az úri negyedben.

Tehát nem Rákayról beszélek, csak úgy általánosságban, bele a nagyvilágba. Micsoda osztályöntudat, micsoda parvenü gőg dolgozik az elvtársakban. Fillérekért bérelt úri otthonaik valahogy mind a Várban vannak, közel a fennséges segghez. Gyakorlatilag a teljes Budai Vár és annak környékének fideszes elfoglalásának vagyunk bamba szemlélői. A törökök is cselesek voltak, amikor turistaként szállták meg a környéket, de a fideszesek még ennél is rafkósabbak. És egytőlegyig mélységesen meg vannak sértve, ha esetleg a sajtó rá mer kérdezni a dologra. Igazuk is van, költözzenek csak oda szépen mindannyian egy rakásra. Hamár a sarki kisbolt is fideszes tulajdonban lesz, akkor lesz jó.

Lenne még mondanivalóm, de már így is kicsúszkálok az időből. Kell az nekem, hogy egy feldúlt olvasó szóvá tegye: hol a jóreggelt? Ilyenkor már olvasni szoktam! Nem kell. Úgyhogy veszem a kalapom, de hamarosan szólunk befelé.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.