Április 30,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz, mint demokratikus párt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,578,300 forint, még hiányzik 421,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Párton belül semmilyen visszhangja nem volt a nyilatkozatomnak, a Fidesz egy demokratikus párt, itt mindenki elmondhatja a véleményét, véleményért még senkit nem ért semmilyen retorzió, legalábbis ebben a pártban.

Ezt Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere nyilatkozta a 444 megkeresésére, miután az elöljáró korábban marhaságnak nevezte Böröcz László törvénytervezetét, amelynek értelmében a bérlők (akkor is, ha csak tavaly év vége óta élnek ott) a piaci ár töredékéért vásárolhatnák meg az önkormányzati tulajdonú lakásokat. Ezzel többen nyilván jól járnának, csak azok nem, akik önkormányzati lakásra várnak már évek óta, de azzal szembesülnek hamarosan, hogy fideszes haveroknak osztják ki ezeket. Nyilván megmagyarázták, meg egyébként is vannak a bérlők között balos figurák is, nem csak Bayer Zsoltok. Csak hát teljesen mindegy, hogy ki jutott ilyen módon lakáshoz, a lényeg az, hogy aki megengedhetné magának, hogy kifizesse a piaci árat ezekért a lakásokért, az tegye is meg. Teljesen mindegy, hogy liberális, baloldali vagy jobboldali az illető.

Mondjuk már az is érdekes, hogy Böröcz hogyan juthatott el ilyen magasra a párton belül, amikor konkrétan a kommunikációval is erős problémái vannak. Bár lehet, hogy pont ez tetszett meg a pártnak, hiszen bőven akadnak Böröczön kívül még ilyenek a Fideszben. Na de térjünk vissza Kovács kijelentésére, amelyen első körben nem lehet nem mosolyogni. Nem tudom, hogy a Fidesz volt-e egyáltalán valaha demokratikus párt, de hogy ma nem számít annak, abban egészen biztos vagyok. Se nem fiatal, se nem demokrata Orbán szélsőjobboldalivá vált gyülekezete, amely lerabolja az országot és évtizedekre tönkreteszi azt. A Fideszből nem lehet kibeszélni, a párt elvárásaitól eltérni ugyanúgy nem lehet, hiszen azért kevésbé súlyos esetben büntetés jár, komolyabb esetekben pedig csendes eltávolítás.

Azt nyilván megérti az ember, hogy egy pártnak megvan az irányvonala és az ideológiája, ezért oda olyan embereket keresnek, akik hasonlóképpen gondolkodnak, az viszont már nem normális, hogy ha valaki valamilyen témában eltérően gondolkodik, annak kuss a neve. Márpedig a Fideszben pontosan ez történik évtizedek óta. Mint ahogy sokan egyszerűen nem merik vállalni a véleményüket sem, hanem a központi utasítást várják egyes ügyekben. Nem tudják, hogy szabad-e nyilatkozniuk a sajtónak, vagy megengedett-e, hogy akár csak kissé is, de eltérő véleményt fogalmazzanak meg a központi pártutasításban írottaktól. Azt is tudjuk Szájer József ügye óta, hogy a homoszexualitást nyíltan felvállalni nem lehet, ha az ember csatlakozik a Fideszhez.

Lehetne még nyilván sorolni az egyes kizáró tényezőket, de szerintem teljesen fölösleges, hiszen ember nem hiszi el, hogy amit Kovács mondott, az igaz. Nyilván megvan mondjuk az MSZP-n vagy a DK-n vagy a Momentumon belül is az irányvonal, de valahogy kétlem, hogy valakit csak azért retorzió érhet, mert másmilyen véleményt formál meg, mint amit a központi ukáz szerint szabad. Nem mondom, hogy nem fordulhatott, vagy nem fordult elő, de úgy hiszem, hogy ez ritkán történik meg. Nem azért, mert ezek a pártok olyan demokratikusak lennének, hanem azért, mert még a jelenlegi helyzetben is elmondható az, hogy a Fidesznél gonoszabb, kvázi szektaként működő párt ma nincs a magyar parlamentben. Szavazáson félrenyomni nem lehet, hiszen azért retorzió jár, mint ahogy Orbánnal is egyet kell érteni mindenben. Mészáros Lőrincet sem szabad bántani, mint ahogy az is parancsba van adva, hogy a teljes ellenzéket ekézzék egészen a jövő évi választásokig.

Nem tudom, hogy Kovács pályafutása a nemzeti pártban itt véget ért-e, de élnék a gyanúperrel, hogy igen. Nyilván nem fogják hirtelen kitenni, annyira nem hülye Orbán, hanem szépen, lassan eltávolítják, aztán majd előállnak valami teljesen röhejes indokkal azzal kapcsolatban, hogy miért is kellett mennie a polgármesteri székből. Orbán az idők során olyan embereket válogatott maga köré, akikben képes megbízni, hiszen pontosan tudja, hogy pénzért és némi hatalomért cserébe azt mondanak, amit kell. Nem ellenkeznek, nem kérdezősködnek – legalábbis nem a kamerák előtt -, hanem végrehajtják a parancsokat. A NER az ilyen emberek nélkül nem is működhetne, ezt Orbán is tudja, aki viszont csalódást okoz a pártnak, attól meg kell válni, és a pozícióját egy olyan emberrel kell feltölteni, aki hajlandó a jobb meggyőződésével együtt a gerincét is leadni a ruhatárban.

Ilyen ember márpedig akad bőséggel az országban. Egy pozícióra vélhetően százak várakoznak, hogy közelebb kerülve a húsosfazékhoz ők is részesei legyenek a nagy nemzeti tervnek. Ezeknek az embereknek nem számít más, mint a saját és családjuk boldogulása, akár más emberek tucatjainak tönkretétele árán is. Ne felejtsük el: ahhoz, hogy ez a pár száz ember meggazdagodjon, az kellett, hogy másoktól vegyék el a munkát és a megélhetést. Saját embereiket nevezték ki mindenhova, teljesen ellehetetlenítve sokakat. Orbán rombolásának valódi kára sokkal súlyosabb annál, mint amit az ember elsőre láthat. Az ő ideológiája berágta magát a társadalom mindennapjainak szövetébe, és embereik százezreinek agyát fertőzte meg, talán örökre. Aki pedig ebben részt vett, az ugyanolyan szinten felelős ezért az egészért, mint Kövér, Lázár vagy Orbán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.